Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számotokra keresztényként...

Számotokra keresztényként melyik a két legnehezebb, nagyon nagy ellenállást igénylő kisértés, bűn?

Figyelt kérdés
Nekem a két legnagyobb bűnöm a paráznaság, azután a lustaság. Próbálok ellenük tenni mindig, de nagyon nehéz, sokszor őrjítő. A lustaság inkább abból fakad, mikor rámjön az "inger", ha nyerek is azután a lelki harc után el vagyok fáradva rendesen és nem tudok teljesíteni. "Mert magam sem értem, mit teszek. Mert nem azt teszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök." A tegnapi nap folyamán remélhetőleg hitben meg tudtam úgy erősödni, hogy meg tudjak szabadulni végre tőlük.

ma 00:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Számomra nem szimpatikus emberek kibeszélése a háta mögött

Nem rendszeres imádság

ma 06:38
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a paráznasággal összefüggésben, az önmegtartóztatással vannak újra és újra gondjaim. Nyilván más is van, de ez tér vissza a leggyakrabban, és egyelőre sajnos leküzdhetetlenül.
ma 08:18
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Önmegtartóztatás

Maga a gondolatok

ma 08:33
 4/15 anonim ***** válasza:
Ezeknél jóval durvább dolgok ellen küzdök...
ma 09:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

"a lelki harc után el vagyok fáradva"

Ez lehet depresszió, normális esetben nem így mennek a dolgok. Érdemes lenne utánamenni.

Ha nem megy, akkor szinte biztos a depresszió, akkor kérj segítséget.

ma 09:52
 6/15 A kérdező kommentje:

1-es, igen, de azt szerintem könnyebben el lehet sajátítani, egyszerűen csak ne szólalj meg a témával kapcsolatban, persze ha az ember pletykásokkal van körbevéve sőt ő maga is szívesen beszélgetett velük a környékről, akkor ettől is nehéz megszabadulni. Imádkozom érted.

2-es és 3-as, nagyon sajnálom. Az a baj, hogyha az ember efféléktől gyorsan akar szabadulni, akkor valójában egy másik függőségbe fog beleesni. Valahányszor ilyen kísértéseid vannak, egyből imádkozz és cselekedj, akár elmész azonnal futni vagy fekvőzni, de az ima semmiképp se maradjon ki, hiszen igazából az erősít meg.

4-es, névtelen az egész, szóval leírhatod, de ha nem szeretnéd írhatsz privátot is.

5-ös, igen, biztos vagyok benne, hogy abban is szenvedek, következő hónapban keresek is szakembert. Nem tudom már, hogy mikor voltam utoljára boldog. Most nem azt mondom, hogy ha voltak sikerek utána nem örültem, de nem volt az se olyan, mint pár évvel ezelőtt. Akkor még minden jót reméltem, most már viszont csak remélni tudok. Ha nem lenne a hitem, már rég (valami még nagyobb) hülyeséget csináltam volna.

ma 10:49
 7/15 anonim ***** válasza:
Akkor bűn rárántani vagy most mi van?
ma 11:30
 8/15 anonim ***** válasza:

A paráznaság nehéz ügy. Barátnőm van, és így még nehezebb, ráadásul nagyon kellemetlen, ha együttlét közben bűntudatom van, de közben lelkiismeret szerint nem érzem bűnnek, csak azért, mert az Egyház ezt mondta.

A másik, hogy ne nézzek le másokat csak azért, mert nem adatott meg nekik annyi ész.

ma 11:31
 9/15 anonim ***** válasza:

#7 A Katolikus egyház tanítása szerint igen.

Ezzel lehet egyetérteni, tiltakozni ellene, de a katekizmus világosan kimondja.

ma 11:37
 10/15 anonim ***** válasza:

#9:

de az nem a Biblia. A Biblia szerint nem bűn, viszont a túlzásoktól mindig óvakodni kell.

ma 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!