Mit csinálsz nem katolikus keresztényként miután a katolikus nagymamád megmutatja neked a szentképeket, és a katolikus dolgokat? Ítélkezel? Vagy?
Az én nagymamám Jehova Tanúja, rengeteg amerikai, svájci, osztrák, német és magyar kiadású irodalma van még a múlt század első feléből is.
Manapság felbecsülhetetlen értékű kincsek ezek. Russel és Rutherford művei, füzetként megjelent, korabeli kongresszusi nyilvános előadások, folyóiratok stb.
Mesélt arról is, hogy amikor megismerte az igazságot, hogyan gyűjtötte össze a sok, hamis valláshoz kötődő tárgyait, s hogyan égette azokat el.
Mesélte, hogy a pap alig akarta kihúzni a templomban a névsorból. Először könyörgött neki, hogy maradjon, aztán amikor látta, hogy hajthatatlan, szinte már anyázott. Aztán meg ovis szinten csúfolódott, élete végéig "jordán"-nak nevezte őt is, meg más Tanúkat is.
Na mindegy is, rég volt, elmúlt, nagymami jól van, reméljük örökké fog élni egy paradicsomi Földön, a pap bácsi meg porrá lett mára...
Van egy ateista haverom aki átjött egyszer karácsonyozni és a nagyi mutatott neki egy képet valamelyik szentről mert ugyanaz a nevük.
Nem ítélkezett nem mondott semmit egyszerűen végighalgatta.
Utánna megkérdezte tőlem hogy elmondhatja-e hogy ateista én meg mondtam hogy nyugodtan nem lesz belőle gond.
Nem is lett belőle.
Király.
Bár minden hívő így viselkedne, és ateista!
"a nagyi mutatott neki egy képet valamelyik szentről mert ugyanaz a nevük."
Egyébként erre miért is kéne kiakadni? Hittől teljesen függetlenül a szentek valaha élt emberek, történelmi alakok. Ha egy buddhista mutatna nekem képeket buddhista tanítókról, én sem akadnék ki keresztényként.
10-es
Ez volt a kérdés,azért mondtam el ezt a sztorit.
Én sem tudom miért kéne ezen kiakadni de ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!