Keresztényként katolikus vagy protestáns vagy?
Keresztény Protenstáns.
2017- Ben a székely táborban is egy hülye katolikus megkérdezte hogy keresztények vagyunk vagy reformátusok. Én meg azt mondtam hogy reformátusok vagyunk nem keresztények. Még én lettem letolva.
Katolikus semmiképp. Csak a protestánsoknál meg a pápa tévedhetetlenesége helyére bejött a Biblia tévedhetetlensége ("papíros pápa", Karl Barth nyomán)
Új reformációra lenne szükség. Természetesen az Írások Isten által ihletettek és Isten szavait tartalmazzák, de nem egyforma színvonalon mindenütt. Jézus tanításait kellene kiemelni.
Teljesen mindegy, 24 katolikus egyház van, hitben teljesen egységben, csak rítus különbözik.
Ennek a kérdésnek mi a célja?
Egy tucatszor feltették már, és a szabályok nem engedik, hogy ugyanazt tobben megkérdezzék.
A magyar keresztények 80%-a római katolikus, kb. 15% református, 3% evangélikus, és a tobbi 2% a tobbi: ebben benne vannak más protestánsok pl. a baptisták és a metodisták.
Mi értelme van a véletlenszeruen itt felbukkanókat kérdoívvel megkérdezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!