Karate keresztényként?
Sziasztok!
Eddig nem foglalkoztatott kérdés, de most egy kicsit meginogni látszik a hitem. Római katolikus vagyok, meg vagyok keresztelve, első áldozó is voltam, viszont egy időben karatéztam is, ahol ugye meditáció, és egyéb keleti szertartások voltak.
A kettő egyáltalán működőképes együtt viszonylag hű római keresztény ember életéhez?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Mehet az, nincs baj vele. Használják a "szemlélődő imamód"- során a meditációt- ami nem gondolkodás.
Mivel ezek a keleti buddhista harcművészetek esetében maga a sport csak másodlagos elem, én azért óvatosabb lennék.
De szavaidból azt veszem ki, hogy már nem műveled, szóval kár ezen törni magad. Magam részéről én inkább olyan küzdősportot választanék, melynek nem szerves része más vallás filozófiája és nincsenek benne ilyen elemek.
Általában a Zen buddhizmussal hozzák összefüggésbe, de tévedhetek.
"Egy keresztény nem sportol"
Már a sportot is tiltja az őrtorony?
Na ezeknél kérdéseknél sajnálom igazán a keresztényeket, amikor egy ilyen teljesen hétköznapi dolog miatt is felmerül bennük a kérdés, hogy vajon ez okés-e amit csináltak.
Életem egyik legjobb döntése volt, amikor otthagytam a kereszténységet, és megszabadultam ettől a felesleges bűntudattól.
"... megszabadultam ettől a felesleges bűntudattól."
Megszabadultál a bűntudattól, de nem a bűntől. :(
Nem vagyok bűnös. Az, hogy ti teljesen hétköznapi dolgokat bűnnek állítotok be, a ti idiotizmusotokat bizonyítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!