Lehetek katona keresztényként?
1
Ha valamelyikért jól fizetnek, akkor nem hülyeség.
Szerintem lehetsz. Elég vérengzős vallás a kereszténység, csak a kisebb szekták (JT, baptisták) pacifisták.
Nem is tudtam, hogy a baptisták is szektások 😅
Amúgy nem tudom. Tavaly ilyenkor még nem lett volna a válasz, de ahogy olvasom az Ószövetséget, már nem vagyok benne biztos. Lehet szolgálni gyilkosság nélkül is. Vagy nem tom....
Ha igaz keresztényként anno a lovagok lehettek, te miért nem?
Afganisztánba vezényelve is a hazát, hazád vezető ideológiáját védenéd.
Kicsit tanulmányozd még a vallásod, mielőtt kérdezel.
Kereszténynek lenni nemcsak azt jelenti, hogy csókolgatod a keresztet, és békés hülyét játszol. A keresztény ember (mint minden igaz vallásos) épít, rendez és védelmez, társadalmat épít. Ha éppen Afganisztánban kell rendet rakni, akkor ott. A lényeg, hogy a Rendet képviseli bárhol, és bármikor.
Most abba ne menjünk bele, hogy Afganisztánban ez nem annyira sikerült. Teljesen mindegy, mert így is lehetőséget kínált, amit egy keresztény katona minden további nélkül megpróbálhatott. Nekem szolgált odakint egy barátom századparancsnokként. Nagyon sok családnak, közösségnek segítettek. Élelmiszert, gyógyszert vittek, megjavították az elromlott gépeiket, alkatrészt adtak nekik a járműveikhez, hogy tudjanak élni, dolgozni, szántani-vetni. A magyar katonáknak elsősorban erről szólt az egész. Semmi olyasmi nem történt, amit egy keresztyén ember ne vállalhatna örömmel.
Afganisztánba egyébként sem mennek már magyar katonák. ENSZ-misszióban előfordulnak Cipruson, a Sínai-félszigeten és még egy-két helyen, illetve időnként humanitárius missziókban hol itt, hol ott. Lövöldözni a mieink nemigen szoktak.
" Nekem szolgált odakint egy barátom századparancsnokként. Nagyon sok családnak, közösségnek segítettek. Élelmiszert, gyógyszert vittek, megjavították az elromlott gépeiket, alkatrészt adtak nekik a járműveikhez, hogy tudjanak élni, dolgozni, szántani-vetni."
De mi lett volna, ha parancsba adják neki, hogy a századával kezdjen harcolni, vagy lőjön a tömegbe, stb...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!