Keresztényként nem borzasztó, hogy mennyi állatot ölnek meg az emberek?
Akár élelmiszernek, akár a természetes élőhelyüket zavarva. Amikor felnőtt nagy, négylábú, okos élőlényt látok, nagyon sajnálom őket. Olyan okosak, jámborok, és ugyanolyan élőlények, mint más állat. Akár háziállat. Milyen borzasztó, hogy ilyen mértékben ölik őket. A nagytestű állatok okosak, és borzasztó, hogy ezeket mind megölik. A húsfogyasztást vissza kéne fogni. Én úgy gondolom, hogy csirkén, és halon kívül nem is kéne más húst enni. Azt is csak úgy, hogy ne hízzon el senki. Az élőlények életterének elpusztítása is borzasztó. Keresztényként el sem tudom képzelni, hogy mekkora felfoghatatlan károkat okoz a gazdaság, és az ipar, az élővilágban. Nem tudom, hogy mért hagyták ezt ilyen sokáig, hogy hagyják elpusztulni az élővilágot. Keresztényként az élővilággal is békében kéne élnünk. Ha azt elpusztítjuk, mit mondunk majd, milyen módon éltünk együtt? Mért csináltuk, ha anélkül is élni tudtunk volna? Csak erről a világi, borzalmas, környezetszennyező életről kellett volna lemondanunk. Jézus Krisztus nem akarja, hogy állatok haljanak meg. Együtt kell élnünk azzal a természettel, amit Isten teremtett.
Keresztényként ti hogy álltok a dologhoz? Keresztényként nem kéne a káros életvitelt teljesen elhagyni? Olyanok is írhatnak, akik nem keresztények, hogy ők hogyan állnak a dologhoz.
A halnak meg a csirkének is árt, ha megölik őket.
Ráadásul tollból és pikkelyből nem tudtak volna ruhákat készíteni az ősök, hamar kihaltunk volna.
"De azt nem akarta, hogy ilyen módon öljük őket."
Milyen módon? Az állatokat nyilván úgy kell leölni, hogy azok a legkevésbé szenvedjenek. Erre megvannak a modern, jól működő módszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!