Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként nem borzasztó,...

Keresztényként nem borzasztó, hogy mennyi állatot ölnek meg az emberek?

Figyelt kérdés

Akár élelmiszernek, akár a természetes élőhelyüket zavarva. Amikor felnőtt nagy, négylábú, okos élőlényt látok, nagyon sajnálom őket. Olyan okosak, jámborok, és ugyanolyan élőlények, mint más állat. Akár háziállat. Milyen borzasztó, hogy ilyen mértékben ölik őket. A nagytestű állatok okosak, és borzasztó, hogy ezeket mind megölik. A húsfogyasztást vissza kéne fogni. Én úgy gondolom, hogy csirkén, és halon kívül nem is kéne más húst enni. Azt is csak úgy, hogy ne hízzon el senki. Az élőlények életterének elpusztítása is borzasztó. Keresztényként el sem tudom képzelni, hogy mekkora felfoghatatlan károkat okoz a gazdaság, és az ipar, az élővilágban. Nem tudom, hogy mért hagyták ezt ilyen sokáig, hogy hagyják elpusztulni az élővilágot. Keresztényként az élővilággal is békében kéne élnünk. Ha azt elpusztítjuk, mit mondunk majd, milyen módon éltünk együtt? Mért csináltuk, ha anélkül is élni tudtunk volna? Csak erről a világi, borzalmas, környezetszennyező életről kellett volna lemondanunk. Jézus Krisztus nem akarja, hogy állatok haljanak meg. Együtt kell élnünk azzal a természettel, amit Isten teremtett.

Keresztényként ti hogy álltok a dologhoz? Keresztényként nem kéne a káros életvitelt teljesen elhagyni? Olyanok is írhatnak, akik nem keresztények, hogy ők hogyan állnak a dologhoz.

tegnapelőtt 14:54
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy Isten az állatokat az emberek alá rendelte. De azt nem akarta, hogy ilyen módon öljük őket. Biztos vagyok benne, hogy csirke, és hal evésével is pótolni lehet a megfelelő tápanyagokat. Nem akarom, hogy bárki is éhezzen, és kell a fehérje az embereknek. De az állatok megölése is borzasztó dolog.
tegnapelőtt 14:59
 2/29 anonim ***** válasza:
73%

A halnak meg a csirkének is árt, ha megölik őket.

Ráadásul tollból és pikkelyből nem tudtak volna ruhákat készíteni az ősök, hamar kihaltunk volna.

tegnapelőtt 15:13
 3/29 anonim ***** válasza:
77%
A növényeket miért nem sajnálod? Azok is élőlények, amik nem akarnak meghalni. Ezért fejlesztenek mindenféle mérgeket. Mi mégis ezeket pl. fűszerezésre használjuk, megcsonkítva az anyanövényt.
tegnapelőtt 15:15
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

"De azt nem akarta, hogy ilyen módon öljük őket."

Milyen módon? Az állatokat nyilván úgy kell leölni, hogy azok a legkevésbé szenvedjenek. Erre megvannak a modern, jól működő módszerek.

tegnapelőtt 15:30
 5/29 A kérdező kommentje:
Ilyen mértékű empátiahiány viccnek is rossz! De sajnálom a növényeket is, amiket kipusztítanak. De azért azok még sok esetben túlélik, ha levágnak róluk szárakat, vagy ha leszedik a termésüket, amik amúgy is leesnének, pl. gyümölcsök. De egy állatnak vannak érzései is. A módot az állatok nagymértékű megölésére mondtam. A csirkét, és a halat azért mondtam, mert azok egyszerűbb élőlények, és a halat ette Jézus Krisztus is. Úgy gondolom, hogy az elfogadható még, hiszen kell a fehérje, és a táplálék. De a nagyobb állatok megölése, élelmiszerhez, az keresztényként nem elfogadható.
tegnapelőtt 15:39
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem nem vallásfüggő. Keresztény, más vallású, ateista, sőt kifejezetten vallásellenes ismerőseim is vannak, akik hasonló megfontolásból vegánok, mint amiket te írtál az állatokról.
tegnapelőtt 15:43
 7/29 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Amikor a nagy keresztények ember meg állatáldozatot mutattak be, a Bibliai időkben, az elfogadott ugye????? A legértelmetlenebb halál.....
tegnapelőtt 15:43
 8/29 A kérdező kommentje:
Istennek mutatták be őket. Ott, ahol éppen nem volt más étel, ott, saját állataik közül, amit amúgy is megettek volna, feláldoztak Istennek. Mégpedig sokszor a legjobbakat, pont azért, hogy bizonyítsák, hogy Istennek adják az áldozatot. De pont ezért jött el Jézus Krisztus, hogy végleges áldozatot hozzon, olyat, amit a folyamatos áldozás nem tudott megoldani. Azt mindig kellett csinálni, de Jézus Krisztus áldozata megváltotta az egész világot, az egész emberiséget, téged is, a bűnöktől, örökre.
tegnapelőtt 15:48
 9/29 anonim ***** válasza:
Pont most írod, hogy megették ők is a feláldozott állatot, miért nem növényáldozatot mutattak be???? ...... De akkor az embert is megették, akit feláldoztak? Nem kell álszenteskedni!!! Megeszem a csirkét, halat, disznót, de soha nem tudnám megölni..... Még a pókot sem. De számodra a nagy kereszténységben az ember és állatáldozat teljesen elfogadott...... Míg én, aki csak megeszem, de nem ölöm meg, kárhozzak emiatt a tisztítótűzben..... Szerintem ehhez a továbbiakban nincs mit hozzáfűzni......
tegnapelőtt 15:55
 10/29 A kérdező kommentje:
Valami félre értettél, én nem mondtam, hogy áldoztak fel embert. Embert nem áldoztak fel, hanem csak állatot. Istennek úgy tetszett, hogy állatot áldozzanak fel. Amióta Jézus Krisztus megváltotta a világot, nincs erre szükség, sőt, a megváltás nem elfogadását, vagy azt jelenti, hogy nem hisz az adott személy a megváltásban, vagyis bálványimádásnak számít. Az akkori emberek kevesebben voltak. Az átlag keresztények nem ettek annyi állatot, sőt, Pál apostol a húsevésről inkább lebeszélte az embereket, hogy olyan helyen, ahol nem esznek húst, azokat ne botránkoztassuk meg. Ez főleg a térítői munkájában volt fontos, és a többi megtért gyülekezetnek írta őket.
tegnapelőtt 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!