Keresztényként nem borzasztó, hogy mennyi állatot ölnek meg az emberek?
Akár élelmiszernek, akár a természetes élőhelyüket zavarva. Amikor felnőtt nagy, négylábú, okos élőlényt látok, nagyon sajnálom őket. Olyan okosak, jámborok, és ugyanolyan élőlények, mint más állat. Akár háziállat. Milyen borzasztó, hogy ilyen mértékben ölik őket. A nagytestű állatok okosak, és borzasztó, hogy ezeket mind megölik. A húsfogyasztást vissza kéne fogni. Én úgy gondolom, hogy csirkén, és halon kívül nem is kéne más húst enni. Azt is csak úgy, hogy ne hízzon el senki. Az élőlények életterének elpusztítása is borzasztó. Keresztényként el sem tudom képzelni, hogy mekkora felfoghatatlan károkat okoz a gazdaság, és az ipar, az élővilágban. Nem tudom, hogy mért hagyták ezt ilyen sokáig, hogy hagyják elpusztulni az élővilágot. Keresztényként az élővilággal is békében kéne élnünk. Ha azt elpusztítjuk, mit mondunk majd, milyen módon éltünk együtt? Mért csináltuk, ha anélkül is élni tudtunk volna? Csak erről a világi, borzalmas, környezetszennyező életről kellett volna lemondanunk. Jézus Krisztus nem akarja, hogy állatok haljanak meg. Együtt kell élnünk azzal a természettel, amit Isten teremtett.
Keresztényként ti hogy álltok a dologhoz? Keresztényként nem kéne a káros életvitelt teljesen elhagyni? Olyanok is írhatnak, akik nem keresztények, hogy ők hogyan állnak a dologhoz.
A legnagyobb mélykeresztény magyarjaink a legnagyobb vadászok kis hazánkban...
Jaj, rájöttem, hát ők Istennek áldozzák fel! Én kérek elnézést...
Szia
Nem vagy egyedül az érzéseiddel, amelyeket a kérdésed alatt leírtál.
Kiegyensúlyozottan kellene erről is gondolkodni. Az első, aki állatöt ölt, maga Isten volt, amikor Ádámnak és Évának bőrruhát készített a bűnbeesés után.
De az állatok gondozása, továbbra is az emberre lett bízva. Sok 100 évvel később ezt mondta Isten az embernek:1Mózes 9:2
"Féljen és rettegjen tőletek minden élőlény a földön, az ég minden repdeső teremtménye, mindaz, ami él és mozog a földön, és minden hal a tengerben. Hatalmat kaptok most felettük. Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül. Ugyanúgy, ahogy a zöld növényt nektek adtam, ezeket is mind nektek adom."
Tehát nem volt helytelen, hogy az emberek állatokat öljenek azzal a céllal, hogy élelemhez jussanak, de nem kaptak felhatalmazást rá, hogy szükségtelenül pusztítsák az állatokat pusztán a vadászat izgalmáért vagy a saját merészségük mutogatása végett, ahogy kétségkívül az Isten ellen lázadó Nimród tette, az 1Mózes 10:9 szerint.
Viszont, sajnos az ember átesett a ló túlsó oldalára. Talán ma teljesedik ez az írás a leginkább: "Példabeszédek 12:10 Az igazságos gondoskodik a háziállatairól, a gonoszoknak azonban még az irgalmuk is kegyetlen."
Isten szava mindig igaz, ahogyan ez is igaz lesz hamarosan: "Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye a termést. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és a választottaim nagyon élvezik majd kezük munkáját. Kemény munkájuk nem hiábavaló, nem a nyomorra szülnek gyermeket, mert olyan utódok ők, akiket Jehova megáld, leszármazottaikkal együtt. Még mielőtt kiáltanának, én már válaszolok még beszélnek, és én már meghallgattam őket.
A farkas és a bárány együtt fog enni, az oroszlán szalmát eszik, mint a bika, a kígyónak pedig por lesz az eledele. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen” – így szól Jehova." Észaiás 65:21-25
Ez a Biblia válasza a fölvetett kérdésedre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!