Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként nem borzasztó,...

Keresztényként nem borzasztó, hogy mennyi állatot ölnek meg az emberek?

Figyelt kérdés

Akár élelmiszernek, akár a természetes élőhelyüket zavarva. Amikor felnőtt nagy, négylábú, okos élőlényt látok, nagyon sajnálom őket. Olyan okosak, jámborok, és ugyanolyan élőlények, mint más állat. Akár háziállat. Milyen borzasztó, hogy ilyen mértékben ölik őket. A nagytestű állatok okosak, és borzasztó, hogy ezeket mind megölik. A húsfogyasztást vissza kéne fogni. Én úgy gondolom, hogy csirkén, és halon kívül nem is kéne más húst enni. Azt is csak úgy, hogy ne hízzon el senki. Az élőlények életterének elpusztítása is borzasztó. Keresztényként el sem tudom képzelni, hogy mekkora felfoghatatlan károkat okoz a gazdaság, és az ipar, az élővilágban. Nem tudom, hogy mért hagyták ezt ilyen sokáig, hogy hagyják elpusztulni az élővilágot. Keresztényként az élővilággal is békében kéne élnünk. Ha azt elpusztítjuk, mit mondunk majd, milyen módon éltünk együtt? Mért csináltuk, ha anélkül is élni tudtunk volna? Csak erről a világi, borzalmas, környezetszennyező életről kellett volna lemondanunk. Jézus Krisztus nem akarja, hogy állatok haljanak meg. Együtt kell élnünk azzal a természettel, amit Isten teremtett.

Keresztényként ti hogy álltok a dologhoz? Keresztényként nem kéne a káros életvitelt teljesen elhagyni? Olyanok is írhatnak, akik nem keresztények, hogy ők hogyan állnak a dologhoz.

jan. 3. 14:54
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Nem áldoztak fel embert! A keresztények főleg nem! Jézus Krisztus volt maga az áldozat, a világ bűneiért, hogy megváltsa az embereket a bűnöktől, hogy aki hisz Jézus Krisztusban, és hogy megváltotta a világot, annak örök élete legyen a Mennyországban!

Pont azt mondom, hogy néhány állat leölése még nem baj, főleg ha Isten adott rá parancsot. Amióta Jézus Krisztus megváltotta a világot, nincs szükség állatáldozatra. És a mai világban ilyen sok ember, ha ilyen sokan esznek nagytestű állatot, az borzasztó! Csak halat, és csirkét szabadna enni. Kell a táplálék, és a fehérje az embernek, ez egyértelmű, de a túlzott húsevés nem jó dolog! Keresztényként így gondolom, és tudom, hogy keresztényként másoknak is így kéne gondolkodniuk! Talán sokan úgy gondolják, hogy ez nem attól függ, hogy valaki keresztény-e, de szerintem attól is nagyon függ. Mert egy keresztény ember Jézus Krisztus szavainak követésével, jószívűnek kell lennie, és az élővilágot is szeretnie kell.

jan. 3. 16:29
 22/29 anonim ***** válasza:

Szia, dicséretes a hozzáállásod, hogy ilyesmin töröd a lelked :) Más széplelkek is fennakadtak már ezen a problémán mint te. Ajánlom figyelmedbe Albert Schweitzert, híres esszéje erről szól: Az élet tiszteletének etikája.

Ő vegetáriánus volt egyébként. Albert Schweitzer, a gondolkodó c. könyvben található meg ez az írás, más értékes írások mellett.

Én is szoktam ezen gondolkodni. De sajnos én nem tudnám megoldani az életem tejtermékek nélkül. Pl. a vajat hogy helyettesítsem, ami egyébként a legegészségesebb kenyérrevaló. A csicseriborsó készítményektől ég a gyomrom. De én is törekszem rá, hogy viszonylag kevés húst egyek. Sertés (mangalica) húst csak biot veszek, olyan helyről, ahol állatságosan tartják az állatot. Nagyrészt halat szoktam enni, kevés csirkemellet. Utóbbiból is biot vennék, ha tudnék forrást. Tojást helyi állatságos állattartótól veszem.

Sajnos a probléma mélyebben gyökerezik. Eleve milyen az a világ, ahol az egyik életnek a másikat kell elpusztítania, hogy fenntartsa magát? Többek közt erről is elmélkedik A.S. Természetesen az ipari állattartás hatványozottan borzalmas ehhez képest. Szerintem jelenlegi világunknál léteznek finomabb berendezkedésű bolygók, ahol nem egymást fogyasztják az élőlények. Hozzád hasonlóan azon a véleményen vagyok, hogy Jézusban való hit útján lehet jobb világokba eljutni. :)

jan. 3. 18:49
 23/29 A kérdező kommentje:
A tejtermékekkel, tojással, gyapjúval, vagy egyéb olyan állati termékkel, amit az állat ad, és nem hal meg, hanem pont azért tartják az állatot, hogy adja az adott terméket, azzal nekem nincs bajom. Az ember rászorul az állatokra. Régebben legalábbis biztos rászorult. De mivel a vadon élő állatok a természet részei, ezért egy jól működő természeti területhez most is szükség van az állatokra. Keresztényként egyetértek azzal, hogy az embernek szüksége van fehérjére, húsra. Csak a nagyon nagymértékű húsfogyasztás, és a nagytestű állatok fogyasztása az, amivel keresztényként nagyon nem értek egyet. A túlzott vadászattal sem. Az akkori világban még sok helyen létszükséglet volt az állatok tartása, hogy életben maradjanak. Most, hogy már nem lenne szükség ilyen nagymértékben a húsfogyasztásra, vagy legalábbis a nagyobb testű állatok húsának fogyasztására, és nem lenne szükség ilyen nagymértékben megölni őket, keresztényként értelmetlen öldöklésnek látom. A csirke, és a hal, bőven elég lenne a megfelelő táplálékhoz, főleg, ha megfelelő fehérjét is lehetne hozzá enni. Egy jószívű ember, biztos nem akarná, hogy ennyi nagytestű, érző állatot megöljenek, amikor máshonnan is tudnának húshoz jutni.
jan. 3. 22:04
 24/29 anonim ***** válasza:
A tej és a tejtermékek is a nagyüzemi tartásból származnak.
jan. 3. 22:10
 25/29 anonim ***** válasza:
... tehát az állatokat később levágják sajnos.
jan. 3. 22:16
 26/29 A kérdező kommentje:
Keresztényként nem hiszek abban, hogy létezne más bolygón élet! Isten csak ezen a bolygón teremtett életet! És az embereket az állatok fölé rendelte, de az értelmetlen öldöklést Isten nagyon elítéli! Az állatok eszik egymást, mert állatok. Így tudnak életben maradni a természetben, Isten így teremtette meg őket. Az embert rakta a teremtés végére, és az embert rakta az állatok fölé. Jézus Krisztus eljött a világba, és nyíltan hirdette a Mennyországot, és azt is, hogy mit vár az emberektől a földi életben. Az embereket megváltotta Jézus Krisztus, téged is. Ezért aki hisz Istenben, Jézus Krisztusban, és abban, hogy Jézus Krisztus megváltotta a világot, annak örök élete lesz a Mennyországban! Az embereknek nem úgy kell élnie, mint az állatoknak, sőt, nem is szabad nekik, ebből is látszik, hogy Isten az embert embernek teremtette! Más az állat, és más az ember. Azt viszont tudd, hogy van az állatokban is valamilyen empátia. A természetben szinte csak nagyon ritkán borul fel az egyensúly, sőt, szinte mindig megvan az egyensúly. A hímoroszlánok, amikor harcolnak a területért, a győztes hagyja, hogy a vesztes elhagyja a területet, nem öli meg. Nem tudom, hogy vannak-e ritka esetek, amikor nem így van, de általában így van. Vagyis a legtöbb állat azért öl, hogy életben maradhasson. És sohasem viszi túlzásba, és nem vadászik többet a kelleténél. Meg is dolgozik az élelemért. Isten nem teremtett rossz állatokat. Nyilvánvaló, hogy az állatok is teremtmények, ahogyan az ember is, csak az emberek alatt vannak. Keresztényként, Jézus Krisztus szavainak követőiként, az állatokat is tiszteletben kell tartanunk! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
jan. 3. 22:19
 27/29 anonim ***** válasza:

Oké, én Albert Schweitzerrel értek egyet. A kereszténységet sem csak egyféleképpen lehet felfogni, fundamentalista módon.

Nézzük meg egy 60 éve keresztény mire jutott a Biblia értelmezésben:

[link]

Ezzel én be is fejeztem, mert nagyon mást értünk valószínűleg kereszténység alatt.

jan. 3. 22:27
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy pogány országban hatalmas oroszlán kerget egy szegény keresztényt. Az ember bukdácsolva menekül árkon-bokron át, a vadállat a nyomában. Amikor az üldözött érzi, hogy már nem bírja tovább, letérdel, és kétségbeesetten imádkozni kezd:

- Uram, végtelen a te hatalmad, tedd meg, hogy ez a vad oroszlán kereszténnyé váljon...

Abban a pillanatban megáll, és térdre borul az oroszlán is:

- Édes Jézus, légy vendégünk, áldd meg, amit adtál nékünk...

jan. 3. 22:39
 29/29 A kérdező kommentje:
#27 Én meg a kereszténységgel értek egyet, Jézus Krisztus szavaival.
jan. 4. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!