Miért nem érzem magam bűnösnek? Jézus meghalt miattam is.?
A biblia szerint mindenki bűnös, és aki nem tér meg, nem fogadja el Jézus Krisztust a mindenható Isten szent fiát megváltónak az bűnben marad , s haragba lesz Istennel! Meg kell bánni bűneinket.
Én 24/F vagyok... (Máricusban leszek 25)
De nem érzem magam bűnösnek. Nem drogoztam, se nem iszok, dolgozom 4 éve. Mellette még tanulok is..ha tudok segítek az emberken... Nem öltem meg senkit.
Igaz van rossz oldalam is.. nagyon szeretem a szext..
Szóval valahogyan úgy érzem hogy csak ember vagyok, és hibázok de nem érzem bűnösnek magam
Régen nagy katolikus voltam. Hiszek Istenben és Jézusban..de én nem kértem hogy haljon meg értem szóval.....
Mindig egy adott parancs mögé kell nézni. Hogy miért van megtiltva Isten által. Tényleg nem ilyen egyszerű, hogy mert csak.
Isten a szexualitást sokkal magasabb szintre akarja emelni, mint ahogy ma sokan használják. De nyilván ezt szingliként nehéz elfogadni. Vagy olyan kapcsolatban ahol csak a testiség él, és nincs terv házasságra. Vagy mikor már 18 évesen boldog boldogtalannal összefekszik az ember. Ott valami súlyosan megsérül a lélekben.
„Miért nem érzem magam bűnösnek? Jézus meghalt miattam is.?”
Azért, mert nem vagy bűnös. Jézus nem miattad halt meg, hanem érted, azért, hogy egy helyesebb belátásra, helyesebb tudatra tehess szert. Ő az emberek (ön-)tudatának felemelését látta feladatának. És feladata sikerének érdekében hajlandó volt a lehető legnagyobb árat fizetni.
Képzeld csak el tanítványai lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak vele azon emlékezetes nap után mikor a kereszten látták meghalni! Tudatuk akkor a 'magasba szökkent' egy embertársuk, egy barátjuk lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.
„A biblia szerint mindenki bűnös, és aki nem tér meg, nem fogadja el Jézus Krisztust a mindenható Isten szent fiát megváltónak az bűnben marad , s haragba lesz Istennel! Meg kell bánni bűneinket.”
A biblia szerzője ebben bizony mélyen téved. Senki sem jön bűnnel terhelten e világra, az eredeti bűn nem létezik. És nem csak Názáreti Jézus az Isten egyszülött fia, mi mindannyian azok vagyunk. És had mondjam el azt is, hogy Isten nem egy valaki, nem egy személy, annál minden tekintetben végtelenszer több és következetesen nem haragszik.
De nem érzem magam bűnösnek. Nem drogoztam, se nem iszok, dolgozom 4 éve. Mellette még tanulok is..ha tudok segítek az emberken... Nem öltem meg senkit.
Nagyon helyes! Ne érezd magadat bűnösnek! Jézus a bűntudatot egy akadálynak tekintette, amitől ha gyötör, sürgősen meg kell szabadulni.
Igaz van rossz oldalam is.. nagyon szeretem a szext..
Ez nem rossz, ez jó. Mit gondolsz mi lett volna, ha nem szeretnénk a nemi érintkezést, az emberiség rég kihalt volna, vagy talán létre se jött volna.
Szóval valahogyan úgy érzem hogy csak ember vagyok, és hibázok de nem érzem bűnösnek magam
Igen nagyszerű ember vagy, mint ahogy minden ember! Az ember nem ismeri önmagát, ideje, hogy helyesebb önismeretre, öntudatra önértékelésre tegyünk szert! Ezt szorgalmazta Názáreti Jézus, már több mint 2000 éve.
Régen nagy katolikus voltam. Hiszek Istenben és Jézusban..de én nem kértem hogy haljon meg értem szóval.....
Ahogy mondod, nem kérted Jézust, hogy haljon meg érted, De ő nem csak érted halt meg, hanem mindazokért akik tanítását komolyan veszik. És nem azért, hogy bűneink terhétől hanem a tudat szánalmas állapotától váltson meg.
Szia
Igen, Jézus érted is meghalt. De miért kellet meghalnia érted is?
Krisztust megváltó, és váltság is a bűnös emberekért. A „megváltás” szó pedig azt emeli ki, hogy a váltság kifizetésével megszabadítanak valakit. A legjelentősebb váltságdíj Jézus Krisztus kiontott vére, amely által lehetővé vált, hogy Ádám leszármazottai megszabaduljanak a bűntől és a haláltól.
Mert miért hal meg az ember? Az Ádámtól örökölt bűn, és az ezzel járó tökéletlenség miatt. Mivel MINDEN ember tökéletlen, ezért ezt adja át a születendő gyermekének, és akkor vissza lehet vezetni akár a te "bűnösségedet" is, egészen Ádámig és Éváig.
Krisztus azért halt meg, hogy minden embernek lehetősége legyen megszabadulni az öröklött bűntől és a haláltól. Ez azt jelenti, bármennyi "jót" teszünk is az életünk folyamán, nem tudjuk "kiérdemelni" a tetteinkkel a bűntelenséget és nem tudunk örökké élni, amire Ádámnak és Évának lehetősége lett volna.
Valószínűleg (nem tudhatom pontosan) azért nem érzed magad bűnösnek, mert nem ebből a szempontból tekintesz a bűnre, és a váltságra, illetve arra, hogy miért halt meg érted is Krisztus.
Kedves Kérdező!
Többször is leírtad, hogy nem érzed magad bűnösnek. De azt is kijented, hogy "igaz, van rossz oldalam is". Honnan tudod, hogy rossz? Mert van lelkiismereted. A lelkiismeret nagy tamítómesterünk, így nyugodtan támaszkodhatsz rá. Szóval, tudod is, hogy miért kell bűnbánatot tartanod. Válasz ez a kérdésedre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!