Keresztény szempontból a Korán végül is egy apokrif irat?
Szerintem nem olvastad el figyelmesen. Akkor nézzük meg milyenek a Biblia próféták. Kezdjük Mózessel:
Mózes 4. könyve 31:14-17 De Mózes megharagudott a haderő vezetőire, az ezredesekre és a századosokra, akik megjöttek a megvívott harcból. Ezt mondta nekik Mózes: Hát ti életben hagytátok az összes asszonynépet?! Most azért öljetek meg minden fiúgyermeket, és öljetek meg minden nőt is, aki úgy ismert férfit, hogy vele hált. De hagyjatok életben minden leánygyermeket, aki még nem ismeri a férfival való hálást.
Tehát Mózes dühös lesz a katonáira mert azok életben hagyták a nőket és megparancsolja hogy végezzék ki az összes nőt és a gyerekeket is. Kivéve a szűz lányokat mert őket megtarthatták szexrabszolgának.
Mózes 5. könyve, 20:13-17 És ha kezedbe adja Istened, az ÚR, akkor hányd kardélre a benne levő férfiakat mind. De a nőket, a gyermekeket, az állatokat és mindazt a zsákmányt, ami a városban van, vedd birtokodba, és élvezd az ellenségtől elvett zsákmányt, amit neked adott Istened, az ÚR. Így bánj mindazokkal a városokkal, amelyek igen messze esnek tőled, és nem az itt levő népek városai közül valók. De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül
Itt meg arról van szó hogy Istn megparancsolja Mózesnek hogy a közelebbi városok teljes lakosságát irtsa ki. A távolabi vásokban "csak" a férfiakat kell kiirtani, a nőket gyerekeket és mindent megtarthatnak maguknak zsákmányként.
Mózes 2. könyve, a kivonulásról 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember
Itt pedig Mózes parancsára 3 ezer zsidót gyilkolnak le csak mert másban akartak hinni.
Nézzük meg Sámuel milyen parancsot kapott:
Sámuel 1. könyve 15:3 Most azért indulj, verd le Amálékot, és irts ki mindent, amije van! Ne kíméld, hanem öld meg a férfiakat és a nőket, a gyermekeket és a csecsemőket, az ökröket és a juhokat, a tevéket és a szamarakat!
Itt még külön felhívja a figyelmet hogy a csecsemőket is le kell gyilkolni.
Nézzök mit tett Elizeus próféta:
Királyok 2. könyve 2:23-24 Onnan azután elment Bételbe. Amikor az úton fölfelé ment, fiatal fiúk jöttek ki a városból, és így csúfolták őt: Menj föl, kopasz! Menj föl, kopasz! Ő azonban hátrafordult, rájuk nézett, és megátkozta őket az ÚR nevében. Ekkor két medve jött ki az erdőből, és szétszaggatott közülük negyvenkét gyermeket.
Gyerekek gúnyolódtak rajta, amiért megátkozta őket, aminek következtében medvék tépték szét a gyerkeket.
Persze sokáig lehetne folytatni. És mindezek ellenére neked van képed Mphamed prófétát rágalmazni erkölcstelenséggel?
"de a Bibliai próféták halomra gyilkolják a nőket és a gyerekeket"
Megkértelek már, hogy ne hazudozz. Ha képtelen vagy ennyivel megtisztelni másokat, akkor nem érdemled meg hogy bárki is válaszoljon neked.
Megkérnék mindenkit hogy többet ne írjunk neki! Mostmár biztos hogy szándékosan csak provokál.
"Megkértelek már, hogy ne hazudozz. Ha képtelen vagy ennyivel megtisztelni másokat, akkor nem érdemled meg hogy bárki is válaszoljon neked."
Én hazudok? Olvasd már el a 71-es válaszomban a Bibliai verseket te hazug.
Elolvastam. A hazugságoddal ellentétben egyik versben sem gyilkol halomra egy próféta sem senkit. Kontextust pedig nem ártana olvasnod, legalább értenéd, mi történik.
Szóval ahogy mondtam, ha töled csak a hazudozásra telik, nem érdemelsz többé figyelmet. Viszlát!
Túl nagyon az elvárásaid másfélpipással szemben, ő nem érti a kontextusokat, talán még e szónak a jelentését sem.
"Ennyit a kereszténységről."
Ezt nem teljesen értem, kifejted?
Azt kértem magyarázd el milyen kontextusban elfogadható nők, gyerekek és csecsemők legyilkolása. Ehelyett csak sértegettek.
Korábban pedig Mohamed prófétát ragálmaztátok, miközben a ti Bibliátokban a próféták csecsemőket gyilkoltak halomra.
"Korábban pedig Mohamed prófétát ragálmaztátok, miközben a ti Bibliátokban a próféták csecsemőket gyilkoltak halomra."
Tudtommal Mohamed rövid ténykedése során igen sokat háborúzott, ellenben Jézussal például.
A második állításod pedig továbbra is hazug. Mindössze annyit tettél, hogy találtál (pontosabban egy keresztényellenes oldalon kiragadott verseket másoltad be) alig néhány megkérdőjelezhető részt a Bibliában.
Amúgy:
"Nézzök mit tett Elizeus próféta:"
"Nézöm", hogy mit tett, de lényegében semmit. A medvéket Isten küldte a prófétáján gúnyolódókra. Szerintem Elizeus nem volt mágus, nem tudott állatokat irányítani.
Egyébként kíváncsiságból, az Iszlámban mi a sorsa annak, aki a hamis prófétátokon gúnyolódik? Például a francia szatíra lap készítőit kivégezték brutális módon a kedves és szelíd muszlimok. De mondjuk mi Allah végső büntetése ilyen esetben? Csak hogy lássuk, mennyire áll távol egymástól erkölcsileg a zsidók őstörténete és a Korán. (A keresztényekre továbbra is az Újszövetség vonatkozik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!