Nekünk, keresztényeknek miért kellene szeretettel közelednünk a minket gyűlölők felé, ha ők ezt nem teszik meg velünk szemben?
Például egy new ageer felé, vagy egy sátánista felé. Vagy egy Erdélyi Ágostonhoz hasonló kereszténygyűlölő felé. Vagy egy minket üldöző politikai rendszer támogatói felé.
Ezt nem nagyon értem. Ha ők utálnak minket, mi miért nem utálhatjuk, gyűlölhetjük őket?
Ha mi élnénk az őskeresztények, ókeresztények idejében, és a beteg római császár tűzzel-vassal üldözne minket, akkor sem fordulnánk szeretettel a császár és a szolgái felé.
Mert ez van az újszövetségben.
"43Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. 44Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért!"
Nem tudom miért.
Ez nem ugy van, hogy ha o nem szeret, akkor en sem, ha o gyulol, akkor en is.
Nem olyan szeretetre kell gondolni, hogy baratkozzunk velunk, kedveskedjunk meg osszejarjunk, es hagyjunk magunkbol hulyet csinalni.
Hanem olyanra, amit minden embertarsad irant erzel: jot akarsz neki, es ha segitsegre van szuksegre es tudsz, akkor segitesz. Ha megbetegszik a kozepesen undok szomszed, es te indulsz boltba-patikaba, megkerdezheted, hozz-e valamit, nincs-e szukseg valamire, narancsra vagy lazcsillapitora stb. Nem is erzes igazabol, hanem cselekves. Ha NAGYON rosszat tett veled es neheztelsz ra, akkor keruld
el inkabb, de ne okozz neki szandekosan rosszat vagy szenvedest. Imadkozz erte, ha szuksege van ra, es bizd a problemat Istenre.
Minden embert Isten teremtett, es minden embert szeret Isten, meg ha teved, gonosz, gyulolkodik, akkor is. A masik politikai oldalt tamogatokat vagy ateistakat onmagaban még siman lehet tisztelni. Es nem kell az okozott rosszat visszaadni. Megvedheted magad hatarozottan,es megmondhatod neki, hogy tobbet ilyet ne tegyen, de nem kell bosszubol "visszaadni".
Azert nem, mert akkor csak novekszik a vilagban az ossz-szenvedes mennyisege, es az nem jo.
Az igaz, hogy sok kereszteny ezt csak eljatssza, amig a templomban beszelget veled, addig nyajas, segit, csupa mosoly, de amint hazaindul, mar dorog-morog mindenkire. Vagy a munkahelyen visszaadja a szemtelenkedeseket, de otthon mar példás kereszteny. Ilyen sok van, es jo lenne egyensulyban lenni, de ha nem megy, akkor hát, emberbol vagyunk.
A provokalo ateistat azzal szeretem, hogy nem allok vele szoba. Altalaban ugyse hagyja abba, es sertegeteseket vag a fejemhez miszerint hulye volnék. Minek beszelgessek vele errol?
Kerdezo, ha kereszteny vagy es jarsz valami ifi vagy felnott csoportba, ott lehetne ez peldaul tema, hatha sokfele otletet kapsz keresztenyektol.
6. voltam
- Dél-Amerikában még ma is nagyon nagy a népszaporulat, mellesleg ott embereket áldoztak a maják és a többi pogány
- Szent István sem irtott ki senkit, hiszen még itt vagyunk
- rablás és fosztogatás sem volt, mellesleg a Bibliában benne van, hogy adjátok meg a császárnak, ami a császáré, adózni kell (rablás az most van)
- nem ölték meg és nem égették el, mert előtte lehetett bűnbánatot tartani
amúgy a pokolban jobb égni? Mert ha nem vallod Jézust uradnak, oda kerülhetsz. Szóval gondold át ezt még egyszer.
A múltat sorolod elég hülyén. Még ha igazad is lenne, ma nincs ilyen, míg a kommunisták és nácik most is gyilkolnak, gyilkolnának. Nagyon el vagy tévedve, térj meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!