Akik nem hisznek a halál utáni életben (Túlvilág, Mennyország, Reinkarnáció stb., ízlés kérdése), szerintük a halállal mindennek vége van, csak lekapcsolják a villanyt és ennyi volt?
Egyet ne felejtsünk el:
maga az, hogy élünk, egy felfoghatatlan csoda. Hogy egyáltalán létrejött a világ, és ebbe mi épp beleszülettünk.
Tehát az egész létezés egy csodán alapszik, mely kétséget kizáróan VAN.
Ehhez képest a feltámadás már smafu.
Szia
A kérdésedre nem lehet igennel, vagy nemmel válaszolni.
A Biblia az ember halálláról ezt írja: "... a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség." Prédikátor 9:10 Az embernek megszűnnek az életfunkciói, így az gondolkodás is. Ha ez történik, milyen halál utáni életben higgyen az ember? Jóbot is foglalkoztatta ez a kérdés, ezért a legilletékesebbnek, a Teremtőjének tette fel a kérdését:
"Ha meghal az ember, hová kerül? Eltűnik a víz a tengerből, elapad a folyó, és kiszárad. Az ember is lefekszik, és nem kel fel. Az ég elmúlásáig sem ébred fel, és nem keltik fel őt álmából. Ó, bárcsak elrejtenél a sírban, rejtegetnél, míg el nem múlik haragod, kitűznél nekem egy időt, és nem feledkeznél el rólam! Ha meghal az ember, vajon élhet-e újra?" Jób 14:10-14
A halál utáni élet a feltámadáskor várható, és egyben ez magyarázza meg azt is, miért nincsen a halállal mindennek vége. Ebben reménykedett Jób is, hiszen ezt mondta: "Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után." Jób 14:15.
Sőt Malakiás (3:16) ír egy emlékkönyvről, amelybe jelképesen beírja Isten azok nevét, akiket fel fog támasztani. Tehát ebben az értelemben van élet a halál után.
Istennek soha nem változott az a szándéka, hogy a földet igazságos emberekkel töltse be.
Ez az emberiség reménysége:
Zsoltárok 37:10–11, 29
"Egy kis idő még, és nem lesznek többé gonoszok, nézed a helyüket, és nem lesznek ott. Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek.... Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak."
"Szerintem megnyugtató a tudat, hogy amint meghalok, vége lesz mindennek és csak egyszerűen nem leszek többé."
Ez nem megnyugtató hanem borzasztó. xD
Meg eleve miért kellene, hogy így legye?
Kedves Kérdező!
"Akik nem hisznek a halál utáni életben ... , szerintük ... ?
Most őszintén, tényleg azt várod, hogy más fejébe belelássanak a válaszolók?
Egyébként én is kérdeznék: - Azonos az ember a fizikai testtel? Mi a lélek? Mi a Szent lélek?
Ha ezekre pontosan fogod tudni a választ, akkor már közel jársz Isten országához.
Őszintének tűnsz. Úgy érzem, hogy tényleg keresel. Reménykedsz, de nem tudsz pontosat.
Ne higgy azoknak, akik bizonygatnak. Nekem se kell, hogy higgy. Nyisd ki a szíved, legyél nyitott, érd el a lehető legnagyobb alázatot az Igazzal szemben. Ha ily módon fogsz keresni, meg fogod találni a válaszokat. Úgy gondolom, hogy benned megvan, ami ehhez szükséges.
Egy-két gondolat:
Biztosan jól értelmezik az emberek a lelket? Valóban létezik az én? Mit jelenthet az, hogy egy az Isten? (Ugye itt nem arra gondolok, hogy egy Isten létezik.) Jól értelmezik az emberek a feltámadást, vagy csak elmélkednek és fogalmuk sincs a bibliai sorok valódi jelentéséről?
Létezik-e ma olyan ember, aki önmagán be tudja mutatni az igazát?
Van még itt egy első olvasatra hülyének tűnő kérdés:
Létezik-e az idő, vagy csak a jelen az egyedüli létező és annak a változásai alapján csupán az ember fejében létezik az idő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!