Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » BSOD a táp lekapcsolásakor...m...

Norman Andretti kérdése:

BSOD a táp lekapcsolásakor...miért?

Figyelt kérdés

Üdv!

Egy ideje már kínlódok a problémával, nem tudom miért nem jöttem előbb...szóval kb. egy éve vásároltam egy elég jó konfigot (GTX1080, Ryzen X 2600, ASUS ROG MB, 32GB RAM stb). Az történik, hogy mikor leállítom a gépet, az első USB slot-ok ugyanúgy világítanak, sőt a többi külső HDD-ket is hallani forogni, viszont ha lenyomom a tápot, a következő bekapcsoláskor kék halált kapok, szinte mindig (valószínűleg azért mert a belső SSD/HDD kombó sem kapcsol le, és kirúgom alóla az áramot). Lefut a dskchk, újraindul, utána semmi baja. Viszont olyan is akad, hogy alvó állapotból felébresztés sem mindig sikerül. Olyankor nem kapcsol be monitor , a led-en látni hogy valamit dolgozik, de csak a hard reboot oldja meg. Lényeg a lényeg, hogy futás közben sosem kapok kék halált, teszi a dolgát. A kérdés, hogy ez mitől lehet? Event monitoring-ban mit kell lássak?

Előre is köszi a segítséget.

ui.: eredeti win10-em van és a BIOS is a legfrissebb.

2020. máj. 12. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Az alaplaphoz való chipset driverek fel vannak telepítve?

Ha nem oldja meg a chipset driver, akkor kapcsold ki a gyors rendszerindítást: [link]

2020. máj. 12. 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
A táp az milyen?
2020. máj. 12. 12:38
 3/7 A kérdező kommentje:
A táp típusa: Cooler Master 550W TUF edition
2020. máj. 13. 20:49
 4/7 A kérdező kommentje:
A gyors rendszerindítás kikacsolása úgy néz ki, segített...nagyon köszi. 3-szor is lelőttem olyan sorrendben, hogy: leállítás - usb hub ki - táp ki (itt fura mód, nem kapcsolta le az első usb-k led-jeit, csak 3-4 mp után) - 10 mp után, táp be - usb hub be, és egyszer sem kék halálozott.
2020. máj. 13. 21:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Sajnos korai volt az örömöm, mert az alvó állapotból való bekapcsolás nem történik meg, ehelyett újraindul a gép :( Erre van tipp?
2020. máj. 14. 15:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Chipset driverek megvannak?
2020. máj. 14. 15:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, fent van mind (már ha úgy érted, hogy végig frissítettem-e az illesztőprogramokat minden egyes rendszereszközökön az eszközkezelőben).
2020. máj. 24. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!