Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kék halál. Mi lehet a baja a...

Kék halál. Mi lehet a baja a videókártyámnak?

Figyelt kérdés

Egy Asus Gl553VE laptopot használok, amiben van integrált és egy Nvidia 1050Ti kártya is. A laptop régebben is kapott kékhalálokat bizonyos programok használata közben, de újabban arra lettem figyelmes hogy mindenben 10 Fps-em van. És eltünt az Nvidia Control panel is.

Error Code 43 - A windows letiltotta az eszközt mert problémák vannak vele.

Ezt írja az eszközkezelő több napon át próbáltam DDu-val Safe Modeban letörölgetni a Drivereket majd másokat felrakni próbáltam:

-A laptop oldaláról

-A videókártya oldaláról

-És még sok helyről

leagalább 10-15 verziót kipróbáltam már dch-sat is, anélkülit is. 380-től egészen a legújabb 441-ig rengeteg verziót. Hasonlóan az integrált videókártya driverével.

AMikor működött és megjelent az Nvidia Control Panel, akkor a gép rövid időn belül kékhalált kapott. 3 fajtát.

-Video-Tdr-Failure

-Video-Scheduler-Internal-Error

-Driver-Power-State-Failure

Mind a nvlddmkm.sys-re hivatkozott, így tovább próbálkoztam a Driverek terán. Clean installálta ma windowst és csa ka video drivert tettem fel a laptop weboldaláról, működni látszott de egy idő után ugyanúgy eltünt a kártya.

Az eseménynaplóban Power Kernel 41 (63) jelent meg.

-bugcheck code-ok: 0, 159, 278 és 281

Próbáltam még:

-Energiasémát több féle módon állítani, kikapcsolni a gyors indítást.

-Különböző bugfixeket az internetről ezekre a hibakódokra, egyik sem hozott végleges megoldát de a nagyrészül érdekes módon egy fél/1 órára működésbe hozta a kártyát.

-Bios és egyéb driver frissítés.

-Bios defaultra állítása (akárhányszor ezt megteszem a kártya újra megjelenik egy fél órára kb.)

-Rengeteg mindent még.

Végül szétszereltem a gépet és újrapasztáztam a videókártyát, egy napig tökéletesen futott, azt hittem megjavult de aztán minden ugyanoylan lett, a kártya néha megjelenik bizonyos hatásokra, de egy idő után megint letiltja a windows. Amikor éppen működik, akkor a képernyő időnként feketén villódzik, a teljesítmény ugrál.

A gép kicsit több mint 2 éves. A garancia fél éve járt le.

Azután nem sokkal jelentkezett is ez a probléma, de nem használtam a gépet akkoriban. Úgy voltam vele majd ujrarakom, de utána se volt jó.

A kérdés, mit csináljak vele? Feltételezem senkinél sincs valami csoda-megoldás. A kérdés az, hogy elkönyvelhetem-e a kártyát halottnak, érdemes-e valahova elvinni (szervízbe) vagy nem éri meg?

Persze bármi plusz infóra van szükség leírom, most ennyi jutott eszembe.

2020. jan. 16. 12:38
 1/1 Mr. V. ***** válasza:

Nézz a kártyán látható hibákat!

Ilyen pl. a panel elszíneződése, megégése 1-1 alkatrész körül, vagy a kondik püffedése a legjellemzőbb. Ha 1 kicsit is dudorodik a teteje, az már hibás.

Tiltsd le a windows update-t, hátha beavatkozás nélkül telepítgeti újra és újra a hibás drivert a netről.

Előfordulhat laptop esetében a nem elegendő hűtés (szöszös a hűtőborda, takartak a szellőző nyílások).

Esetleg próbálj meg egy régebbi win-t telepíteni, ha már úgyis törölted a mostanit. Legyen mondjuk egy Win7x64 (x64 azért, mert az kevésbé melegszik, mint a 32 bites). Ha azzal tökéletes, a win/driver a hibás.

Első körben javasolnék egy LiveCD-s Win7-et (alap driverrel) és nyúzd rajta a kártyát, ezzel megspórolsz sok telepítést.

2020. jan. 21. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!