RAM probléma, Dual channel-ben kékhalál és memtest errorok!?
Sziasztok. Adott a kovetkezo konfig:
I5 3570k
16GB 2x8 Corsair xms3 1600mhz ddr3
Gigabyte h61ma d2v alaplap
Gtx 950 2gb vga
A problemam az lenne hogy nemreg ramot szereztem be, azt ami fentebb lathato is, dualban hasznaltam tehat mindketto bent volt a lapban. Eleinte nem volt semmi problema vele, tobbszori memtest86 es memtest64 tobb oras futtatas 0 error. Tegnap ota viszont rosszalkodik a ram. Jatekok kozben BSOD, memory_managemnetre illet irql_issue_equelre hivatkozva. Vga driver takaritas reinstall megvolt nem az a problema. Ujra lefuttatam memtest64et de mar a 10.percben 3 error is volt.. addig szorakoztam vele mig eszrevettem hogy kulon kulon a ramok tehat ha csak az egyik van bent (8gb), barmeik a ketto kozul, barmeik slotban, akkor nincs error test alatt es nem kekhalalozik el jatekok alatt sem. Ilyenkor mivan? Mert ha 2x8gb benne van mar problemas az egesz. Erdekes mert elozo ram-om 2x4gb Hyperx fury volt es soha nem voltak vele gondok, csak kellett nagyobb kapacitas.
A valaszokat koszonom elore is.
Ezek ilyen "én nem vagyok hajlandó veled együttműködni" típusú rohadt idegesítő dolgok. Mondjuk 50-ből 1 alaplap/RAM párosításnál előfordul, ezek szerint te pont kifogtad.
De azért érdemes lenne más Dual Channel RAM-al is kipróbálni, meg a RAM-okat is kipróbálni más konfigban, hátha nem kompatibilitási dologról van csak szó, hanem valami valós alaplap, CPU, vagy RAM hiba (esetleg takarítás közben egy elhajlott tüske?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!