Miért nem szeretik Jehova Tanúit, miközben ők tesznek a legtöbbet azért, hogy az emberek megtérjenek?
Nemcsak hozzászólásban, de privát üzenetben is gyakran felkeresnek és eligazítanak a kérdés kapcsán, segítenek megtalálni a helyes utat. Sokszor idéznek a Bibliából és amit idéznek, azt megmagyarázzák. Nem gúnyolódnak, a problémát komolyan veszik.
Ezért nem értem azt a gyűlölethullámot, ami feléjük árad. Nem az lenne a végcél, hogy felekezettől független utat találjunk a Isten Országa felé?
Lehet én vagyok a tudatlan bunkó, mágus látom amit látok, és amit látok az hasonlít Krisztus kálváriájára.
A történelem úgy látszik ismétli önmagát, Jehova Tanúi Krisztus szerepében, megfeszítőik azon egyéb keresztény közegek, akik szerint Jehova Tanúi hamis tanokat terjesztenek.
Nem ismerős ez a történet valahonnan?
Sokan írják, hogy nyomulósak és erőszakosak, amit én még soha nem tapasztaltam náluk ellentétben a reformátusokkal például.
Nem mindenki tartozik azonos vallás alá, de nem lehetne tiszteletet mutatni mások véleménye iránt még akkor is, ha nem értenek egyet vele?
Igen, ahogy már sokszor írtam, minden nevet emberek csináltak. Pl Jézus magyarul, az angol szerint meg Dzsízösz, az orosz szerint meg Iszusz. Attól még ugyanazt jelenti és ugyanúgy az Úr neve, hiába köze sincs az eredeti héberhez. Ugyanez a helyzet Isten nevével is. Az is érdekes, hogy már a Bibliai időkben is máshogy ejtették egyazon személy nevét a zsidók és a görögök. Ebben nincs semmi meglepő, a te nevedet sem tudja egy kínai kiejteni úgy, ahogy te használod. Attól gondolom nem várod el, hogy a külföldiek egyszerűen embernek szólistanak.
Isten neve fontos, mint a Róma 10:13 is mutatja. Sőt, Jézus Krisztus is úgy imádkozott, hogy szenteltessék meg a TE NEVED. És te magad is írtad, hogy Isten maga jelentette ki Mózesnek, hogy az Úr, Isten, stb nem nevek, hanem címek, az ő neve a JHVH, amelyet ahány nyelv, annyi féle képen ejtenek, ahogy ez az összes Bibliai névvel is így van.
"Igen, ahogy már sokszor írtam, minden nevet emberek csináltak."
Hol írtad sokszor?
"Pl Jézus magyarul, az angol szerint meg Dzsízösz, az orosz szerint meg Iszusz."
Oké magyarázd el hogyan csinálták a Jézust? Mit vettek ki az Ószövetségből amiből megalkották a Jézust?
Mert hogy Isten nevével kapcsolatban ezt tették!
Nem tudtam hogy Jézuséval is. Mond el hogy miből lett!
Nem a Jehova az nem úgyan úgy, mivel azt tudjuk róla hogy hibás! A jelentése sem ugyan az és a rövidítése hogyan lehet Jah ha amúgy meg Jeh-hova? Hogy lesz belőle Jah? Amikor rövidítik.
Nem! Természetesen nem várom el. De a kínaiaknál nagy hagyománya van a kalligráfiának. Ez egy nagyon fontosnak tartott írásművészet!
Így biztos vagyok benne hogy ha kiejteni nem is de hogy leírni megtanulnák a nevemet az biztos!
- Ha én lennék az egyetlen ember akkor igen szólítsanak embernek! Hiszen akkor rajtam kívül senki nincs tehát akár az is lehet a nevem!
2Mózes 6:3
Amíg nem kezdtek el hamis istenségek megjelenni addig nem volt fontos a név!
- Azzal szentelsz meg egy nevet hogy ismételgeted?
"És te magad is írtad, hogy Isten maga jelentette ki Mózesnek, hogy az Úr, Isten, stb nem nevek, hanem címek..."
- Azért ilyen hazug állítást ne tegyél!
Isten nem jelentett ki ilyet! Ezt te jelented ki de semmi alapja nincsen!
2Móz 6:3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Mindenható Isten néven jelentem meg, és a Jahve nevet nem nyilatkoztattam ki nekik.
- És maga Isten, miért nem tartotta fontosnak hogy közölje a nevét Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak és ugye mindenki másnak is Mózes előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!