Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szüleim Jehova Tanúi én nem...

Szüleim Jehova Tanúi én nem szeretnék az lenni mit tegyek??

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok, és a szüleim Jehova Tanúi én is járok kis korom otta visznek

[ ] De már nem szeretnék oda tartozni sok az elvárás, nem szabad szülinapra meni, karacsonyozas, húsvét, stb ilyen dolgok szoktam el járni haverokkal de mindig veszekednek szüleim hogy nem jó társaság mert szivaraznak isznak stb a testvérem 17 éves koráig benne volt de azután abba hagyta ő is {most 28eves} de nem vették még öt a szüleim ugyan úgy szeretik stb, mit tegyek forduljak hoza tanácsért? Hogyan mondjam el?!

2023. jan. 1. 18:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Ha még nem vagy megkeresztelve, akkor semmilyen nyomásnak se engedj ebben az ügyben. Legfeljebb ígérd meg, de mindig halogasd.

Ha már meg vagy keresztelve, az már nehéz ügy.

A legjobban a testvéred tud segíteni, vegyed fel vele a kapcsolatot.

2023. jan. 1. 18:31
 2/22 tgt ***** válasza:
32%
Kérdező: Szerintem egyik szülő sem örül neki, ha a 16 éves gyereke a részeges barátaival lóg, függetlenül attól, hogy Jehova Tanúja, katolikus, Buddhista, ateista, stb.
2023. jan. 1. 18:53
 3/22 anonim ***** válasza:
21%
Beszéld meg a szüleiddel, hogy nem szeretnél menni.
2023. jan. 1. 19:09
 4/22 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem jó lenne ha 1. a testvéreddel beszélnél mivel ő már keresztül ment azon amire te most készülsz. Ő tökéletesen tudd majd neked tanácsokat adni, segíteni.

Természetesen szüleiddel is beszélj, de én a helyedben először a tesóddal beszélnék.

2023. jan. 1. 19:33
 5/22 anonim ***** válasza:
83%
A legjobb, ha ezt elmondod nekik és kéred, hogy legyenek megértők.
2023. jan. 1. 19:46
 6/22 A kérdező kommentje:
1 szia nem vagyok még keresztelkedve arról még szó sincs
2023. jan. 1. 20:47
 7/22 A kérdező kommentje:
2 értem de csak ők állítják úgy be hogy részegesek meg ini meg iszák mert mindenki meg xd de amiért ők szivaroznak attól még én nem fogok
2023. jan. 1. 20:49
 8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon szépen mindenkinek a komenteket,lehet azt fogom csinálni tesómmal beszélek
2023. jan. 1. 20:51
 9/22 anonim ***** válasza:
49%
Nem kopnak fojton az ajtódon?
2023. jan. 1. 21:49
 10/22 anonim ***** válasza:
28%

Én hasonló helyzetben lévő, lassan 18 éves vagyok:D

Igazából nagyon nem tudsz ezzel mit csinálni. Csináld azt amit eddig. Halogasd a dolgokat. Ezzel csak akkor állj elő ha elmúltál 18 mert ameddig nem vagy felnőtt kötelesek téged erre nevelni

Onnantól mondhatni cselekedhetsz saját belátásod szerint

De az tény hogy nem jó olyanokkal lógni akik szivaroznak(?) azt hittem a mi korosztályunk már csak az ízesített vízgőzös vackokat meg cigit szív

Amúgy annyira nem vagy szoros pórázon ha elengednek szülinapokra meg a barátaiddal és letudják egy ejnye bejnyével 😅

2023. jan. 2. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!