Mondhatok olyan keresztény, római katolikusként, hogy betiltanám és üldöztetném a Jehova tanúit?
1: Nem szekta.
2: Annyira nem veszélyesek, hogy törvényi intézkedések kelljenek ellenük. Bőven elég, ha az emberek elítélik őket, és erre azért már ők is rájöttek, mert már jó ideje nem nyomulnak annyira.
3: Ha már mindenáron betiltani akarsz, akkor szcientológiát, ők tényleg veszélyesek.
János 15:18- Jézus szavai
"Ha a világ gyűlöl benneteket, ne feledjétek, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket"
Én jókat szoktam beszélgetni utcán jehovákkal katolikusként.
Soha semmire nem mondták, hogy nem jól tudom. Néha bemondják, hogy legyek jehova, mert hasonló vagyok és azt szoktam mondani, hogy miért lennék más, ha pl. papírom lenne róla, hogy átálltam a jehovákhoz. És belátják, hogy ebben is igazam van.
Sajnos ez elég jellemző katolikus szellem!
A 6-os válaszoló kérdését nem árt komolyan venni, mert sokan képzelik azt magukról hogy "keresztények", de bizony a jelek és a történelem alapján sírás lesz a vége.
Kedves 7-es válaszoló! Nincsenek "jehovák"! Csak Jehova Tanúi vannak. 👍
Sohasem mondhatták hogy légy "jehova", csak legfeljebb azt hogy Jehova Tanúja. De ez azért nem ilyen egyszerű, mert ugyanis alapos bibliatanulmányozás és képzés előzi meg. Erről esetleg nem volt szó? 😉
Vagyis nyilván nem "papír" kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!