Keresztény katolikuskent melyik bibliat vegyem meg?
Szeretnek komolyabban foglalkozni a vallasommal. Nem igazan vagyok vele tisztaba milyen bibliat vegyek. Van oszovetseg es ujszovetseg. Pontositana nekem valaki hogy milyen kiadvanyt, milyen valtozatot vegyek meg? Esetleg ha linkelne nekem valaki egy online rendelheto bibliat, az is jolenne.
Koszonom.
A Szent István Társulat Szentírása lábjegyzetekkel ellátott, ezért segíti a megértést. Például rámutat összefüggésekre, leírja az akkori szokásokat, körülményeket, egyes kiadásokban téképeket is találsz.
A Káldi féle Neovulgata pedig olvasmányosabb jellegű, de az alapműben nincs tudtommal jegyzet, külön vehető.
A kiadóknál linkelem közvetlenül, de természetesen máshol is megvehetőek, rendelhetőek.
A szentiras.hu oldalon mind a két fordításba beleolvashatsz, úgy lehet könnyebb lesz dönteni is.
Én,a Szent Jeromos Társaság Neovulgata fordítását ajánlom.
Bár én magam az apokriffeket nem tartom Istentől ihletetteknek,a fordítást jónak találom.
A Károli nem katolikus fordítású Biblia, ebből következik, hogy nem teljes hogy úgy mondjam, mivel a protestánsok nem fogadnak el pár könyvet, ami a katolikus Bibliában benne van.
Én vagy a Szent Istvánost vagy a Szent Jeromos kiadó kiadását ajánlom. Nekem a Jeromos van, és azért szeretem, mert minden könyv előtt van magyarázat, hogy hogy keletkezett, illetve lábjegyzetelve van, hogy könnyebben lehessen érteni.
Lehet nem tűnt fel néhányaknak, de katolikus Szentírást keres a kérdező...
Lehet én vagyok a tudatlan, de a Károlyi protestáns fordítás. Egyébként ezzel sem lenne gond, hanem nem a többször átírt kiadásokat lehetne csak kapni (kezdve 1908-astól), hanem az eredeti, általa fordítottat.
jw.org olvashatod, letöltheted, érthető és élvezhető a Biblia. Az online könyvtárban olyan ismeretet kaphatsz a szokásokról, szavakról, emberekről, mintha egy könyvtárban ülnél és olvasgatnál, kutatnál.
Ne a vallást keresd, mert azt egy Bibliában sem találod meg, mert Isten nem nevezett meg egyet sem.
Azt keresd, hogy mit tanít VALÓJÁBAN a Biblija!
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!