Mondhatok olyan keresztény, római katolikusként, hogy betiltanám és üldöztetném a Jehova tanúit?
Vagyis azt vallják az "igazhitűek", amit a Biblia nem mond.. 😉
A vallási gőg is csak azt bizonyítja, hogy ugyanaz a szellem munkálkodik bennük, mint a nagy tesóban.
Nem mondhatsz ilyet, mert nem helyes üldözni senkit hitéért, még akkor sem, ha olyan hamis dolgokban hisznek, mint ők. Ráadásul kontra produktív, ezzel csak adod alájuk a lovat és fennhéjázó módon nyernek önigazolást, mint látható másfél pipás jehovás parádézásán.
Mondjuk arról megfeledkeznek a jehovások, hogy Jézus azt mondta, akit az Ő nevéért üldöznek, nos ettől nem kell félniük, mert Jézusról szinte nem is tanítanak, amit mondanak róla is csupa hamisság.
Egyrészt nem üldözők senkit, csak a rövid véleményemet írtam le.
Másrészt pedig ha ismernéd Jehova Tanúit, nem állítanál ilyen butaságot. Csak hát a gond az, hogy nagyon sokan úgy mondanak véleményt, hogy csak szóbeszéd alapján tájékozódnak.
Na itt leplezted le magad és sötét, rosszindulatú szándékodat!
Miről beszéltél? Azt állítottad, hogy a Tanúk Jézusról szinte nem is tanítanak... Ez pedig így egy bődületes nagy hazugság!
Amikor erre felhívtam a figyelmedet, rögtön váltottál és kezdtél egy másik személyeskedő vádaskodásba.
Ez jellemző is sok emberre, tisztelet minden kivételnek.
Amikor egyes emberekről, "vannak családokról" beszélsz, akkor kiragadsz, általánosítasz és SZEMÉLYESKEDSZ. Ez önmagában hiteltelenné teszi a vádakat, amiket kimondaz!
Amiről én írtam, az az egyházak tanítása és az ebből származó pusztító gyümölcsök, amiről Jézus beszélt, akkor azt akarta megtanítani a követőinek, hogy miről lehet majd felismerni az Ő követőit!
" és az ebből származó pusztító gyümölcsök"
Megtennéd kérlek, hogy nem általánosítasz és személyeskedsz? Sötét és rossz indulatú szándék van benned
Talán ha megkérhetlek, először értelmezd amit írok, hátha sikerül!
Én az egész egyházról, az egyházak teológiai tanításából következő cselekedetekről beszéltem, mint ahogyan a jézusi 'rossz gyümölcsök' is egy romlott fa sok romlott gyümölcséről szólnak.
Ez nem személyeskedés, és nem általánosítás egy-két negatív viselkedésű ember kiemelésével, mint ahogyan sokan szoktak így érvelni és általánosítani.
Csakhogy én direkt mindig az egyházi szintű teológiai szeletelt szellemet és annak a következményét említem, nem egyes emberek gyarlóságát vagy gyengeségét!
Márpedig lehetetlen tagadni ezt a negatív vagy éppen pozitív közvetlen hatást, mert az ok/okozat örök törvényét nem lehet semmibe venni.
Ha egy szervezet hazugságokat tanít Istenről és ennek okán megosztja a híveit nemzeti, etnikai vagy politikai alapon, akkor annak rendszeresen borzalmas következményei lesznek.
Ezt látni a magukat kereszténynek való világ legnagyobb felén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!