Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mondhatok olyan keresztény,...

Mondhatok olyan keresztény, római katolikusként, hogy betiltanám és üldöztetném a Jehova tanúit?

Figyelt kérdés
Kikészítenek, hogy folyamatosan betalálnak, és meg akarnak téríteni, mert közülük se mindenki kerülhet be a mennyekbe... Mindenkinek csak árt ez a szekta.

2023. jan. 13. 01:03
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
50%

Vagyis azt vallják az "igazhitűek", amit a Biblia nem mond.. 😉

A vallási gőg is csak azt bizonyítja, hogy ugyanaz a szellem munkálkodik bennük, mint a nagy tesóban.

2023. jan. 29. 11:54
 52/64 anonim ***** válasza:
46%

Nem mondhatsz ilyet, mert nem helyes üldözni senkit hitéért, még akkor sem, ha olyan hamis dolgokban hisznek, mint ők. Ráadásul kontra produktív, ezzel csak adod alájuk a lovat és fennhéjázó módon nyernek önigazolást, mint látható másfél pipás jehovás parádézásán.

Mondjuk arról megfeledkeznek a jehovások, hogy Jézus azt mondta, akit az Ő nevéért üldöznek, nos ettől nem kell félniük, mert Jézusról szinte nem is tanítanak, amit mondanak róla is csupa hamisság.

2023. jan. 30. 10:25
 53/64 anonim ***** válasza:
36%

Egyrészt nem üldözők senkit, csak a rövid véleményemet írtam le.

Másrészt pedig ha ismernéd Jehova Tanúit, nem állítanál ilyen butaságot. Csak hát a gond az, hogy nagyon sokan úgy mondanak véleményt, hogy csak szóbeszéd alapján tájékozódnak.

2023. jan. 30. 13:46
 54/64 anonim ***** válasza:
64%
Nem szóbeszéd, sajnos tényleg vannak családok, akiket ti tettetek tönkre. Szerencsére nem nálunk, a családunkban senki nem volt olyan ostoba, hogy jehovásnak álljon, de például nagynéném korábbi munkatársának családjával ez történt.
2023. jan. 30. 14:16
 55/64 anonim ***** válasza:
22%

Na itt leplezted le magad és sötét, rosszindulatú szándékodat!

Miről beszéltél? Azt állítottad, hogy a Tanúk Jézusról szinte nem is tanítanak... Ez pedig így egy bődületes nagy hazugság!

Amikor erre felhívtam a figyelmedet, rögtön váltottál és kezdtél egy másik személyeskedő vádaskodásba.

Ez jellemző is sok emberre, tisztelet minden kivételnek.

2023. jan. 30. 15:15
 56/64 anonim ***** válasza:
Szerintem nézd meg, hogy mit jelent a személyeskedés fogalma, mert fingod sincs róla. Sehol se személyeskedtem.
2023. febr. 1. 14:19
 57/64 anonim ***** válasza:
36%

Amikor egyes emberekről, "vannak családokról" beszélsz, akkor kiragadsz, általánosítasz és SZEMÉLYESKEDSZ. Ez önmagában hiteltelenné teszi a vádakat, amiket kimondaz!

Amiről én írtam, az az egyházak tanítása és az ebből származó pusztító gyümölcsök, amiről Jézus beszélt, akkor azt akarta megtanítani a követőinek, hogy miről lehet majd felismerni az Ő követőit!

2023. febr. 1. 21:20
 58/64 anonim ***** válasza:
46%

" és az ebből származó pusztító gyümölcsök"

Megtennéd kérlek, hogy nem általánosítasz és személyeskedsz? Sötét és rossz indulatú szándék van benned

2023. febr. 3. 12:08
 59/64 anonim ***** válasza:
36%

Talán ha megkérhetlek, először értelmezd amit írok, hátha sikerül!

Én az egész egyházról, az egyházak teológiai tanításából következő cselekedetekről beszéltem, mint ahogyan a jézusi 'rossz gyümölcsök' is egy romlott fa sok romlott gyümölcséről szólnak.

Ez nem személyeskedés, és nem általánosítás egy-két negatív viselkedésű ember kiemelésével, mint ahogyan sokan szoktak így érvelni és általánosítani.

Csakhogy én direkt mindig az egyházi szintű teológiai szeletelt szellemet és annak a következményét említem, nem egyes emberek gyarlóságát vagy gyengeségét!

Márpedig lehetetlen tagadni ezt a negatív vagy éppen pozitív közvetlen hatást, mert az ok/okozat örök törvényét nem lehet semmibe venni.

Ha egy szervezet hazugságokat tanít Istenről és ennek okán megosztja a híveit nemzeti, etnikai vagy politikai alapon, akkor annak rendszeresen borzalmas következményei lesznek.

Ezt látni a magukat kereszténynek való világ legnagyobb felén!

2023. febr. 4. 02:51
 60/64 anonim ***** válasza:
46%
Te csak ezzel a gonoszkodó, személyeskedő stílussal tudsz érvelni tények helyett? Ezt tanítják a jehovas kiképző központban, hogy személyeskedni kell?
2023. febr. 4. 09:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!