Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem szeretik Jehova...

Miért nem szeretik Jehova Tanúit, miközben ők tesznek a legtöbbet azért, hogy az emberek megtérjenek?

Figyelt kérdés

Nemcsak hozzászólásban, de privát üzenetben is gyakran felkeresnek és eligazítanak a kérdés kapcsán, segítenek megtalálni a helyes utat. Sokszor idéznek a Bibliából és amit idéznek, azt megmagyarázzák. Nem gúnyolódnak, a problémát komolyan veszik.

Ezért nem értem azt a gyűlölethullámot, ami feléjük árad. Nem az lenne a végcél, hogy felekezettől független utat találjunk a Isten Országa felé?

Lehet én vagyok a tudatlan bunkó, mágus látom amit látok, és amit látok az hasonlít Krisztus kálváriájára.

A történelem úgy látszik ismétli önmagát, Jehova Tanúi Krisztus szerepében, megfeszítőik azon egyéb keresztény közegek, akik szerint Jehova Tanúi hamis tanokat terjesztenek.

Nem ismerős ez a történet valahonnan?

Sokan írják, hogy nyomulósak és erőszakosak, amit én még soha nem tapasztaltam náluk ellentétben a reformátusokkal például.

Nem mindenki tartozik azonos vallás alá, de nem lehetne tiszteletet mutatni mások véleménye iránt még akkor is, ha nem értenek egyet vele?

2023. jan. 29. 18:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
27%

Ugyanúgy, mint Megváltónk neve is Jézus. Nyilván ez is egy másik név, nem látok ebben sem problémát. Istennek is van neve, a JHVH, hogy ezt ki milyen nyelven, illetve hogy ejti ki vagy írja le, ugyanúgy mindegy, mint a Jézus esetében. Megváltónk is csak egy van.

Keresztet te hoztad fel, csak nem értem miért, nem írtam róla semmit, de lehet egyébként keverjük egymást, sok anonim válaszoló van itt.

Azt hiszem te más vagy, mint az előtted válaszoló, tőle azért kérdeztem mi a vallása, mert kiváncsi vagyok, miért beszél ilyen magas lóról és szektásnak nevez azért, mert nem értek vele valamiben egyet. De úgy tűnik nem büszke az egyházára.

jan. 23. 15:48
 72/82 anonim ***** válasza:
26%

Igen JHVH, de nem adta magának Isten azt a szót, hogy Jehova!

- Azért mert ezt emberek találták ki. Összekeverték a JHVH és az adonájt!

Akkor újra leírom, pedig az előző válaszomban is leírta! A keresztet én hoztam fel és nem te! Nem értem hogy ebben mi nem volt világos!

- Te miért hoztad fel a fáraó nevét?

Következetesség! Ha a név esetében Isten nevének esetében nem volt fontos hogy a lehető legpontosabb legyen akkor a kereszt és kínoszlop esetében miért lett még is átírva?

A név esetében miért nem volt ilyen következetes a szervezet?

Mi a jelentősége annak, hogy kereszt vagy kínoszlop?

Ezért hoztam fel! Következetesség, az egyik esetben az a másik esetben pedig már nem! De miért?

jan. 24. 20:27
 73/82 anonim ***** válasza:
27%
Ok, csak nem értettem miért nekem mondod a keresztet, én nem írtam róla semmit. De ezt én is kérdeztem tőled, hogy a JHVH-nál miért fontos a Jesuánál meg miért nem, pontosan a következetesség jegyében.
jan. 24. 22:12
 74/82 anonim ***** válasza:
46%

"De ezt én is kérdeztem tőled, hogy a JHVH-nál miért fontos a Jesuánál meg miért nem, pontosan a következetesség jegyében."

Nem láttam hogy ez egy konkrét kérdés lett volna!

De...

Elképzelhető hogy sértés lehet Isten felséges voltával és hatalmával szemben, ha kihagynánk vagy eltitkolnánk az egyedülálló isteni név legpontosabb megismerését!

jan. 25. 21:13
 75/82 anonim ***** válasza:
25%
Viszont azzal, hogy nem használjuk vagy épp helyettesítjük az Úr szóval pont hogy eltitkoljuk. Mert lehet, hogy nem Jehovának kellett anno ejteni, de nem is Úr/Isten/Atya van azon a 6-7 ezer helyen oda írva.
jan. 25. 22:06
 76/82 anonim ***** válasza:
31%

Az isteni név használata!

- Javíts ki ha tévedek de épp hogy a felesleges használatra van bibliai ige!

A helyettesítés? Én nem gondolom hogy helyettesítés!

2Mózes 6:3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Mindenható Isten néven jelentem meg, és a Jahve nevet nem nyilatkoztattam ki nekik.

jan. 26. 12:53
 77/82 anonim ***** válasza:
0%

“ Én nem gondolom hogy helyettesítés! “

Ha egy szövegből kitörölsz egy nevet (ráadásul több ezer helyen), majd bele írsz helyette egy címet, az pont helyettesítés.

“ épp hogy a felesleges használatra van bibliai ige! “

Nem a használatra, hanem a név méltatlan használatára. Ha katolikus vagy, küldök neked erre egy katolikus forrást. Egyébként meg a Róma 10:13 szerint segítségül kell hívni a nevét :)

jan. 26. 14:43
 78/82 anonim ***** válasza:
46%

De nem név lett törölve, hanem 4 betű, amit ki sem ejtettek tiszteletből.

- De számomra az az igazi kérdés hogy a mindenható isten hogy hogy nem gondoskodott arról, hogy a neve fennmaradjon? Miért nem gondoskodott arról hogy ne legyen helyettesítve?

- Arról tudott gondoskodni hogy az ihletett szava fennmaradjon de a nevéről nem?

- Megjegyzem a Jahve formának alig vannak változatai a különféle nyelveken. Ellenben a Jehovával amelynek igen sok változata van!

És érdekes hogy az isteni nevet rövidíteni is szokták. Pl. énekekben én magam is láttam és ott az szerepelt hogy Jah!

Nos azért ahhoz nem kell nyelvésznek lenni hogy az ember lássa.

Ha Jehova, akkor miért Jah a rövidített alak?

"Nem a használatra, hanem a név méltatlan használatára."

Mert a "felesleges használat" az szerinted mi mást jelent?

jan. 26. 20:50
 79/82 anonim ***** válasza:
0%

“ a mindenható isten hogy hogy nem gondoskodott arról, hogy a neve fennmaradjon “

Fennmaradt, most is erről beszélgetünk.

A felesleges használat pl amikor esküt mondasz a nevére, stb. Méltatlanul a szádra ne vedd.

jan. 26. 21:29
 80/82 anonim ***** válasza:
0%

"Fennmaradt, most is erről beszélgetünk."

Nem! Valójában nem maradt fent!

Mit tudunk pontosan Isten nevéről?

JHVH ennyi és nem több! Meg azt is biztosan tudhatjuk hogy a Jehovát emberek csinálták pont a JHVH és az Adonáj összerakásából, így tudhatjuk azt is hogy ezt a nevet biztosan nem Isten adta magának!

jan. 27. 09:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!