Keresztények! Mit gondoltok ezen tényfeltáró, történelmen és tudományon alapuló cikkről?
Egy témába vágó tudományos film következtetéseit értékeli.
Én is hívő, keresztény ember vagyok, ezért nem nagyon tudom most hova tenni ezt.
Volt ahol azt írták, hogy nem tudományos a film, de nagyon meggyőzően ír róla az újságíró, és nem találtam tudományos cikket a film cáfolatáról...
Tényleg igaz, hogy Jézus történetét korábbi mítoszokból vették át (ebből adódóan vagy nem is létezett, vagy egy hétköznapi ember volt), ahogy az egész kereszténységet?
Igen, ez lehet igaz.
Az egyértelmű, hogy a történetek nagy része már akkor is sok száz, vagy akár 1-2 ezer éves is volt.
Bizonyítékok nincsenek Jézus létezésére.
Ezzel együtt azért lehet valami igazságmagva is.
#1.
Keresztény vagy?
#1.
Mi alapján írod ezt? Van bármilyen komoly történész, aki egyetért ezen véleményeddel?
#1.
Amúgy eretnek keresztény vagy, ha ezt komolyan gondolod.
Még egyszer leírnám, ha nem lenne egyértelmű:
"a történetek nagy része már akkor is sok száz, vagy akár 1-2 ezer éves is volt.
Bizonyítékok nincsenek Jézus létezésére."
Ennyi.
#6.
Mellékelnél komoly vehető történészt, aki a Jézus-mítosz elméletet osztja?
Jézus a legdokumentáltabb korabeli zsidó, gyakorlatilag biztos, hogy történeti személy volt.
Azt, hogy Jézus konkrétan NEM létezett - nem lehet bizonyítani. Tehát komoly történész nem is mond ilyet.
VISZONT a létezésére sincs egyetlen tudományos bizonyíték sem! Bizonyítani pedig a létezést kell.
Amit írtam, az tény. A régi írásokra bizonyítékok vannak. Némelyik még sumér alapú, legalább 4000 éves.
Elég szomorú, hogy a Föld egyik fő vallása találgatáson alapul, de mondjuk a többi is, szóval annyira ez nem szokatlan.
Mindenkinek azzal kell dolgozni, ami van.
"Jézus a legdokumentáltabb korabeli zsidó"
Tudnál mondani néhány korabeli dokumentumot?
Még a Flavius hamisítványok is legalább 30 évvel későbbiek (mármint az eredeti, amit később hamisítottak meg).
Az összes többi még sokkal későbbi, és vagy Flaviuson, vagy a Biblián alapul.
"Hórusz története nagy vonalakban az alábbi: December 25-én születik, Ízisz-Meri, a szűz gyermekeként. Ezt egy keleti csillag felragyogása kísérte, amit három király követ, hogy meglelje és magasztalja a megváltót. 12 évesen tanítónak áll, 30 évesen kereszteli meg Anup. Hórusznak 12 követője volt, akik vele utaztak. Csodákat vitt véghez: gyógyított és vízen járt. Hívták Igaznak, Fénynek, Jó Juhásznak, Isten Bárányának, satöbbi. Typhon árulása után keresztre feszítik, majd három nap után feltámad. Hórusz története, eredeti vagy sem, a világ számos táján megjelenik, hiszen sok istenségnél figyelhetők meg ugyanezek a mitológiai jegyek."
Nézd én muszlimként csak vallási alapon mondom hogy létezik, de azt még én is látom hogy ahhol ilyen hülyeségeket írnak mint az hogy hóruszt keresztre feszitették nem hiteles.
Kerüld a "judeo-keresztény" szót használó weboldalakat, mert ezek antiszemita pogányok. A legtöbb ilyen azt hiszi jézus pártus hadvezér volt, már persze azok akik nem tagadják hogy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!