Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy igaz próféta volt?

Egy igaz próféta volt?

Figyelt kérdés

Mohamed az iszlám terjesztője egy igaz próféta volt? Egyáltalán miért talála volna, ki hogy egy angyal beszél hozzá? És ha hamis próféta miért hasonlít a kereszténységre ennyire?

[link]

Ezen az oldalon az látható, hogy a zsidóság tisztelte/tiszteli és igaznak tartja, mohamedet és az iszlámot.

2022. nov. 14. 07:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 A kérdező kommentje:
Itt terjeszti a szent háborúját ez az izmaelita, még ilyeneket ír hogy a dzsihád igazából tündérbündi dolog. Terjeszd nyugodtan a hited izmaelita de csak az arab félszigeten, nem kíván a világ belőletek többet, eleget szenvedtünk már miattatok...párizs, marseille, iker tornyok
2022. nov. 14. 21:14
 32/102 anonim ***** válasza:
100%
32. Meg amit a TV mond az úgy van, de nyugodj meg Dr. Orbán Viktor Mihály Miniszterelnök Úr megvéd minket!!4!négy!!4!!
2022. nov. 14. 21:24
 33/102 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%

"Kedves drakula menj vissza arábiába"

He? Hogyan? Nem is onnan jöttem. Budapesten születtem.

" ne terjeszd itt a dzsihádodat..."

Tényeket terjesztek nem a Dzsihadot. Ha Dzsihaddt terjesztenék nem élnél.

"térj meg kereszténynek,"

Máshoz sincs kedvem. De azért érdekelne hogy ezek után miért?

"undorító hogy milyen jó fényben tünteted fel a vallásod,"

undorító hogy milyen rossz fényben tünteted fel a vallásod. A magad fajta gyülülködök miatt veszik ki a kereszténység az emberekből. A terroristák nem tudnak annyi keresztényt meg ölni, ahány ember a hozzád hasonlok miatt nem akarja fel venni a kereszténységet. Europából és ezért veszik ki. Mert a magad fajta a gyülelet szinonimájá teszi azt a vallást aminek a szeretet a lényege.

"többet ide ne merj kommentelni"

Mert mi lesz? Veterán Fotel Harcos vagyok! Enyitől nem ijedek meg!

"Én keresztény vagyok és nem fogok megtérni a te szemét vallásodra drakula"

Hát azt látom...

De nem az volt a cél hogy megtéritselek. Célom az volt hogy te ne térits meg másokat hazugságaiddal.

2022. nov. 14. 21:28
 34/102 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%

"Itt terjeszti a szent háborúját ez az izmaelita,"

1. Tényeket terjesztek, nem háborut.

2. Nem vagyok izmaelita.

"még ilyeneket ír hogy a dzsihád igazából tündérbündi dolog. "

Én azt írom hogy a Dzsihadnak szablyai vannak. Nem azt hogy "tündibündi".

"Terjeszd nyugodtan a hited izmaelita de csak az arab félszigeten, nem kíván a világ belőletek többet, eleget szenvedtünk már miattatok...párizs, marseille, iker tornyok"

Mi ez a "szenvedTÜNK" meg ez a "miattatok" Én nem öltem meg senkit, te meg nem haltál meg.

2022. nov. 14. 21:39
 35/102 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
*Szabályai.
2022. nov. 14. 21:40
 36/102 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
91%

"De öltetek, párizsban robbangattatok, nizzában is..."

ÉN biztos hogy nem! Arra emlékeznék.

"Nem értem nekem minek magyarázod a iszlám nézeteidet mikor én keresztény vagyok"

1. Mert láthatoan rosszul ismered őket.

2. Ezt másoknak is terjeszted.

"Ne térítsd az embereket egy agresszív vallásra..."

Hát én semmilyen vallásra nem téritettem még senkit. És nem is értek hozzá. Meg nem is érdekel.

"..éljen a kereszténység✝️"

Ha a hozzád hasónlok nem tünnek el, akkor nem fog sokáig élni a kereszténység...

"imádkozom érted kis iszlám"

Köszi, de inkább ismerd meg a bibliai jézust jobban.

2022. nov. 14. 21:52
 37/102 anonim ***** válasza:
9%

"Erre több lehetséges dolgot is lehet mondani. pl. Érdekből. Hogy meggyőzze az embereket. Legenda és soha nem is állított ilyet. Hallucinált. Vallást akart alapítani, hogy egyesítse az arab törzseket egy ideológia mentén és ennek a legegyszerűbb módja, hogy ne csak politikai vezető legyen, hanem szakrális vezető is egyben, akinek a szava megkérdőjelezhetetlen tekintély. stb. stb. Azért nem lehetetlen okokat találnia annak, aki kételkedik a prófétaságában."

Ha ismered Mohamed próféta életét akkor tudnád hogy ezek egyike sem magyarázat. Nem érdekelte sem a vagyon sem a hatalom. Ha halucinált akkor éretlmetlen lenne a vallás de az iszlám a legértelmesebb vallás. Az iszlám nem csak az arabokhoz szól hanem mindenkihez, már a legelejétől kezdve. Szóval egy kis ismerttel kizárható minden amit felsoroltál.

"Még a felesége rokonai között is voltak keresztények. Szó szerint még csatázott is keresztényekkel. Szóval semmi meglepő abban, hogy kölcsönzött tőlük gondolatokat. Az lenne a meglepőbb, ha nem."

Abból amit írsz látszik a teljes tudatlanságod. Ez egy tipikus keresztény hazugság hogy Mohamed próféta a keresztény vallásból vett át. Az iszlám minden keresztény tanítást elutasít a szentháromságtól kezdve, Jézus megváltó halálán át a szentek imádatáig.

2022. nov. 15. 00:50
 38/102 anonim ***** válasza:
4%

"Vannak olyan keresztény felekezetek, amelyek nem tekintenek Jézusra Istenként, csak prófétaként, mint mondjuk az unitáriusok. Honnan tudod, hogy az iszlám az igaz hit, nem pedig az unitarianizmus?"

Nyilván a többi tanításból. Az unitáriusok ihaz hogy nem fogadják el Jézus istenségét de attól még a Bibliát tekintik szent könyvüknek. Na most a Korán fényévekkel logikusabb, erkölcsösebb, hitelesebb a Bibliánál.

"Ráadásul a Korán eretnek gnosztikus sztorikat tartalmaz Jézusról. Megszólalt csecsemőként, agyaggalambokat keltett életre, és nem halt meg a kereszten, valaki más halt meg helyette. Az a Jézus akiben én hiszek az nem a gnosztikus Jézus."

De honnan tudod hogy ezek nem igaz történetek Jézusról? Többszáz évvel Jézus után az egyház határozta meg mi igaz Jézusról és mi gnosztikus. Te abban a Jézusban hiszel akit az egyház eléd tett.

"Mání is egyistenhitet hirdetett, Nának guru is egyistenhitet hirdetett, Bahá’u’lláh is egyistenhitet hirdetett. Akkor szerinted ők is próféták voltak?"

Nyilván az hogy egyistenhitet hirdettek még nem jelenti azt hogy biztosan próflták, de ugye az állítás az volt hogy Mohamed mást hirdetett mint a Bibliai próféták.

"A Mormon könyvében is benne van a Tízparancsolat minden pontja. Akkor Joseph Smith próféta volt szerinted?"

Joseph Smith azt is tanította hogy Isten egykor ember volt és minden emberből lehet Isten. Ez totál ellentétes a Bibliával. Mohamed prófétának nincs ilyen tanítása ami ennyire eltérne a Bibliától.

"Az ószövetségi próféták soha nem mondtak olyat, hogy arabul kell imádkozni Mekka felé fordulva, ahogy olyat sem mondtak, hogy Ábrahám építette a Kábát, ahogy olyat sem mondtak, hogy Ábrahám Izmaelt akarta feláldozni, ahogy olyat sem mondtak, hogy meg kell csókolni a fekete követ, ahogy olyat sem mondtak, hogy a Tórát megváltoztatták, ahogy olyat sem mondtak, hogy a Messiás után jön még egy másik (utolsó) próféta."

Olyat nem mondhattak hogy arabul kell imádkozni mert akkor még nem is kellett és nem Mekka felé. Szerintük Ábrahám Izsákot akarta feláldozni aki a saját ősapjuk így van indok arra hogy meghamisítsák ezt. Az iszlám nem tanít olyat hogy meg kell csókolni a Kába követ. Az hogy a Tórát megváltoztatták, tény. A Biblia pedig megjövendöli a messiást és a prófétát.

2022. nov. 15. 01:03
 39/102 anonim ***** válasza:
9%

"17 es drakula mohamed nem tudom ki vagy takarodj innen de nagyon gyorsan, nem akarok iszlám propagandát hallani"

Iszlámmal kapcsolatban teszel fel kérdést és nem akarsz muszlimokat meghallgatni? :) Sok ész nem szorult beléd :) Igazi hívő keresztény lehetsz :)

"Nem értem nekem minek magyarázod a iszlám nézeteidet mikor én keresztény vagyok. Ne térítsd az embereket egy agresszív vallásra...éljen a kereszténység"

Az iszlám szerinted agresszív vallás? :) Nyisd ki a saját Bibliádat. Amennyi eszed van biztoasn nem olvastad a Bibliát de majd segítek. Idézek néhány kedves verset a Bibliából:

Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

Itt azt írja ki kell írtani egy másik népet. Azt írja öljétek meg a nőket és a gyerekeket de a szűz lányokat meg lehet tartani szexrabszolgának.

Mózes 5. könyve, a törvény summája 13:6 - 9 Ha testvéred, anyádnak a fia, vagy a saját fiad, leányod, kedvelt feleséged vagy testi-lelki jó barátod titokban így csábítgat: Menjünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél te sem, atyáid sem, azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt, hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!

Itt azt írja a Bibliád hogy még a saját gyeremeked is meg kell ölnöd ha más vallást akar követni.

És ez csak a jéghegy csúcsa, annyi borzalmat tartalmaz a Biblia.

2022. nov. 15. 01:13
 40/102 anonim ***** válasza:
91%
Van olvan nézet is, mely szerint a mekkai Mohamed igaz próféta volt, a medinai már nem, mert akkor már erőszakos hatalomvágy vezételte, és kiesett Isten kegyelméből.
2022. nov. 15. 10:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!