Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a kereszténység/Jé...

Szerintetek a kereszténység/Jézus Krisztus túltesz egy pogány mítoszon vagy semmivel sem különb a története, mint pl. egy Mitrász kultusznak vagy bármelyik pogány mítosznak?

Figyelt kérdés

2022. nov. 1. 18:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/146 anonim ***** válasza:
16%

8

Szóval úgy véled, teljesen véletlenül vált "sikeresebbé"?

2022. nov. 2. 07:47
 12/146 anonim ***** válasza:
41%
Ki mondta ezt? A kereszténységbe fektetni az esetek többségébe jó üzlet volt. Mind gazdasági, mind politikai érdekeket remekül ki tudott szolgálni a katolikus egyház, ezért pedig megérte a tagjává és a szövetségesévé/támogatójává válni. Illetve könnyen iranyíthatóvá tette a tanulatlan tömegeket. Ezért lett sikeresebb a kereszténység mint a többi vallás, vagy szekta. Nem az ideológiája miatt, és végképp nem valami természetfelettinek vélt ostobaság miatt.
2022. nov. 2. 08:38
 13/146 anonim ***** válasza:
28%

Nem egészen mert Jézus (aki ugye ostoba) tanításai akkor is terjedt amikor a követőire halál várt, sőt mai napig terjed ott nemhogy nem "megéri befektetni" hanem tiltva van.

Én nem megyek bele olyan vitákba amiről vastag könyvek vannak és azok is csak körbejárják annyira szövevényes téma de itt gyakorin 1 mondatban ki lett jelentve valami azzal a konklúzióval, hogy ostobaság az egész.

2022. nov. 2. 08:51
 14/146 anonim ***** válasza:
13%

12

Lol, ekkora baromságot még nem olvastam... 😃

Évszázadokon keresztül üldözték és elnyomták a keresztényeket, áruld már el, hogy miért érte meg annak lenni. :))

2022. nov. 2. 08:53
 15/146 anonim ***** válasza:
28%

Nem állítottam, hogy föltétlenül természetfeletti jelentésről van szó, ugyanakkor a keresztény erkölcs olyan mélyen a kultúránk része, hogy nemes egyszerűséggel

"ostobaságnak" nevezni nos... meglehetősen nagy ostobaságra vall.

Akár igazak a kereszténység történetei, akár nem, Krisztus tanítása túlmutat önmagán. Konkrétan az európai civilizáció (egyik) alapját képezi.

2022. nov. 2. 09:02
 16/146 anonim ***** válasza:
32%

Jézus azért tesz túl mindenen és bárkin, mert ellentétben a mondákkal és mítoszokkal Ő valóban az élő Isten fia, aki megváltotta a világot.

Hisztek ebben vagy sem, attól az igazság igazság marad :)

2022. nov. 2. 09:16
 17/146 anonim ***** válasza:
67%

"Nem egészen mert Jézus (aki ugye ostoba) tanításai akkor is terjedt amikor a követőire halál várt, sőt mai napig terjed ott nemhogy nem "megéri befektetni" hanem tiltva van." -> tipikus szektás vsielkedés. Nem egyedi eset, lásd: Népek temploma. Ettől még nem lesz különlegesebb a kereszténység a többi vallástól.

"Évszázadokon keresztül üldözték és elnyomták a keresztényeket, áruld már el, hogy miért érte meg annak lenni." -> Az emberi l, irracionális tényezőt nem lehet kihagyni az egyenletből. Nekik megérte "üldözöttnek") lenni, mert abba az illúzióba ringathatták magukat cserébe hogy isten kiválasztottjai. Ostobább okokból is haltak már meg emberek. Egyéként más vallás is üldözött volt, és ez nem teszi különbé a kereszténységet.

"ostobaságnak" nevezni nos... meglehetősen nagy ostobaságra vall." -> "végképp nem valami természetfelettinek vélt ostobaság miatt." -> Vízből bor, tenger szétválasztás, halottakból feltámadás stb. Az ezekben való hit az ostobaság, és én erről beszéltem.

"Jézus azért tesz túl mindenen és bárkin, mert ellentétben a mondákkal és mítoszokkal Ő valóban az élő Isten fia, aki megváltotta a világot." -> Igen, ez nagyjabból egyenlő a télapóba vetett hittel. Bizonyíték egyikre sincs, de jól esik hinni benne.

2022. nov. 2. 09:37
 18/146 anonim ***** válasza:
0%

17 Igen, ez nagyjabból egyenlő a télapóba vetett hittel. Bizonyíték egyikre sincs, de jól esik hinni benne.

Az ellenkezőjére van bizonyítékod? Vagy fogadjuk el amúgy sem fényes, de mindenképpen korlátolt elméd állítását, mert Te éppen így gondolod?

2022. nov. 2. 09:53
 19/146 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy érv szerinted? Valaminek nem a nem létét kell bizonyítani hanem a létét. A te logikád alapján teljesen ésszerű hinni a mikulásban, a fogtündérben, Son Gokuban, meg a magyar szíriuszi eredettörténetben, mert nem lehet minden kétséget kizárólag kizárni a dolgot. Most ezekkel helyezted egy platformra a kereszténységet (amivel amúgy én egyetértek :D).
2022. nov. 2. 09:56
 20/146 anonim ***** válasza:
22%

Nézd, mondom én, hogy nem vagy lángész, ez elsőre lejött. Nem is szeretnélek meggyőzni, mert egy ovis kirakó szinten vagy.

Tudod, pár évezrede Isten és ember kapcsolatában, a Szentírásban, a megtörtént csodákban végtelenül sok bizonyíték van Isten létére.

Az általad felsoroltaknak a kérdéshez nincs köze. De úgyse érted.

2022. nov. 2. 10:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!