Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Édekel,hogy mi lesz a halál...

Édekel,hogy mi lesz a halál után? Én már várom egy kicsit. És ti?

Figyelt kérdés

2022. szept. 10. 15:33
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
75%

"Nem is tudom az őszintét megvallva mit hitegetek itt hitetleneket :D"

Igen. Ez a baj. Hogy csak hitegettél azzal hogy van bizonyítékod bármire is miközben nincs.

" a vallásos embereket ne nevezzétek bolondnak,"

A kérdező lett maximum bolondnak nevezve (de felteszem ez sem volt így szó szerint) és szerintem ő sem azért mert vallásos.

Egyébként neki is szóljál mert ő lenézi azokat akik a reinkarnációban hisznek.

"Menekülsz/ menekültök a hit elől, ez jól látható de ez a ti döntésetek"

Nem menekül senki. Az érveid nagyjából olyanok hogy a macska felmászott a fára ezért a két faluval arrébb lévő Mari néni haja szőke.

Nem mi menekülünk hanem te akarod rá erőszakolni valamire hogy az aminek te szeretnéd közben pedig semmi nem utal erre.

" mert hit mellé társulva egészülnek ki bizonyítékká- én mint régóta keresztény ember már nem tudom megállapítani."

De még be is látod hogy nem látod reálisan a világot. De akkor miért írod hogy az menekül aki reálisabban látja?

" másik vallás papjának? (ne röhögtess)"

Miért ne okozhatná másik isten? Rengeteg oka lehetne rá. De egyébként arra nem reagáltál semmit hogy a hiteddel ellenkező bizonyítékokat miért is söpröd csak félre?

", ő halt meg miattad"

Nem. Jézus ha valóbban van az az isten akkor csak úgy, mert miért ne alapon halt meg. Mindenható istennek semmi szüksége nem volt rá hogy elküldje fiacskáját (részben önmagát) hogy aztán meghaljon a kereszten ahhoz hogy megtudjon tenni valamit.

Eleve csinálhatta volna már egyből a dolgokat úgy ahogyan Jézus állítólagos áldozata után voltak.

"átlag emberből a kereszténység épp, hogy egy mégjobb embert faragna"

Valakiből lehet jobbat de vannak akikből rosszabbat csinál.

"a tíz fő parancsunk között semmi olyan nincs ami túlmenne erkölcsi határokon."

A bibliában azonban jó pár dolog van.

Maradjunk annyiban hogy a kérdező a kérdés elején minősítette magát. Ez után meg nem is érdemelte de annyira nem is érthetetlen az amit írtak neki.

Azért mert valaki hívő, csak ezért nem néz senki senkit bolondnak maximum az ostobák.

A hittérítést meg majd folytassuk akkor ha lesz valóbban valami bizonyíték és meg lesz válaszolva az a rengeteg kérdés a bibliával kapcsolatban.

Kezdhetnénk azzal a kérdéssel hogy melyik is a helyes értelmezése. Aztán ha ezt sikerült valamivel alátámasztani akkor majd át térhetünk a többi kérdésre és utána a hittérítésre.

2022. szept. 11. 11:53
 32/46 anonim ***** válasza:

A 30#-as tényleg túllépet egy határt, ez a magyar troll réteg, tehát most inkább csak a 31-re reagálnék

Le akarom szögezni mégegyszer, senkit NEM akarok ráerőszakolni, tiszteletben tartom hogy ateisták vagytok, nem kezdek el elmebetegezni, és szapulni a másikat mert van életcélja, valószínű nektek is vannak az életetekben céljaitok, bár nálatok ez csak a földi élet céljait takarja.

" mert hit mellé társulva egészülnek ki bizonyítékká- én mint régóta keresztény ember már nem tudom megállapítani."

Jajh ne.. Én már benne vagyok a vallás témában, sokszor személyesen tapasztaltam Isten jelenlétét- Nem akartam leírni mert ez nem oszt nem szoroz míg ezt meg nem kérdezed. Ezért írtam a Szent Lángot, ilyesféle csodákat vártok el, tehát ez egy ateistának is "megfelel". Valami olyasmit akarok mondani, hogy nehezen tudok ateista ésszel gondolkodni. (De megpróbáltam feltérképezni mire is vártok valójában)

Más vallás papjának nem valami logikus hogy másik Isten okoz csodát, ha van is másik Isten, bár ebben nem hiszek, csak ti- akkor logikus, hogy "konkurenciák"

Jézus azért halt meg a kereszten, hogy megváltson minket, adott egy lehetőséget azzal hogy szenvedett, az örök élet könnyebbik útját kaptuk. lehetne Istennek teljhatalma de nem kell mondjam hogy nem erről szól..

"Valakiből lehet jobbat de vannak akikből rosszabbat csinál"

Ezt kérlek támaszd alá mert nem nagyon értem, hogy aki betartja pl. mind a 10 parancsolatot, miért lehetne rossz ember.

Arra is kíváncsi lennék mi megy túl az erkölcsi határokon a bibliában, egyébként is 2000 évvel ezelőtti világról van szó, de megkérnélek hogy idézz, ne csak így vaktába.

Nah ennyi egy adagnak elég, így sem vagyok teológus.

Viszont szerintem ezt be kéne fejezni mivel úgy gondolom ez a "vita" túlment egy határon.

Egyrészt ahogy nézem lehetünk vagy 3-an és pazaroljuk egymást idejét, anélkül, hogy akármi eredményt is hozott volna a beszélgetés.

Amikor a 30#-as leírta az elmebeteg szót úgy éreztem lesüllyedtünk óvodás szintre, egy vita alapja, hogy kulturáltan beszélik meg a felek a problémáikat, majd érvelnek a saját véleményük mellett. Azt mondani, hogy bolond azért tényleg több a soknál. Elvégre mire jutottunk: Szerintem kompromisszumnak továbbra is megfelel, hogy tiszteletben tartom a többi vallás hívőit és az ateistákat is, de akkor ti is tartsátok tiszteletben az én vallásomat, társaimat és engem hogy célként hiszünk valamiben.

Jah a 31-es egész jól vissza tudja fogni magát, ez jó dolog, viszont kedves 30-as, ezt légyszi máskor ne!

2022. szept. 11. 12:34
 33/46 anonim ***** válasza:

"sokszor személyesen tapasztaltam Isten jelenlétét"

Ez egy kényes dolog. Sok esetben ez bizony érzékcsalódás - viszont ezt nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy mindig az lenne.

Maradjunk annyiban, hogy ez egy személyes tapasztalat, ami nem adható tovább.

Ez egy olyan eset, ami általában elfogadható egy igazmondó hívőtől. Kivéve itt, mivel a keresztények istene bizonyítottan nem létezik.

"ilyesféle csodákat vártok el, tehát ez egy ateistának is "megfelel". Valami olyasmit akarok mondani, hogy nehezen tudok ateista ésszel gondolkodni. (De megpróbáltam feltérképezni mire is vártok valójában)"

Leírtam, hogy én mit fogadnék el.

Részedről ez rendben van?

Mennyire tartod reálisnak?

"Más vallás papjának nem valami logikus hogy másik Isten okoz csodát, ha van is másik Isten, bár ebben nem hiszek, csak ti- akkor logikus, hogy "konkurenciák"

Itt az a kérdés, hogy elvben el tudod-e képzelni a jelenséget. Tehát, szerinted ilyen előfordulhat?

"lehetne Istennek teljhatalma"

Mint ahogy van is.

Ezért nem igazán érthető, hogy akkor miért nem használja?

"Valakiből lehet jobbat de vannak akikből rosszabbat csinál"

Ez teljesen egyértelmű, lásd pl: inkvizíció, erőszakos térítések, vagy csak egyszerűen a valláskárosultak (akiknek a vallás okozott kárt, rosszabb lett tőle az életük).

"mi megy túl az erkölcsi határokon a bibliában, egyébként is 2000 évvel ezelőtti világról van szó"

A mai erkölcsben már nem elfogadható a Biblia, lásd pl. a rabszolgaságot.

2000 éve ez még rendben volt, de egy végtelenül előrelátó istentől többet várunk.

Végül pedig, amit rólad írtam: az nem sértegetés, hanem minősítés. Részletesen le is írtam, miért gondolom így.

Ha ezzel nem értesz egyet, akkor cáfold! Például azzal, hogy mégis megértetted a bizonyíték fogalmát.

Amúgy ez azért sem sértegetés, mert ha objektív tünetek alapján leírom rólad, hogy fizikai beteg vagy (pl. náthás) - az szerinted sértés?

Na, akkor egy lelki betegséggel is ugyanez a helyzet.

Ha esetleg még nem hallottál róla, akkor itt van az elmebetegség meghatározása:

az az ember elmebeteg, aki a valóságot olyan módon értelmezi tudatosan félre (és ezt el is hiszi), ami káros önmagára, vagy a társadalomra.

2022. szept. 11. 13:01
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

"sokszor személyesen tapasztaltam Isten jelenlétét-"

Ismerek olyanokat akik szintén személyesen tapasztaltak olyan dolgokat amik szembe mennek a te vallásoddal. Tök jó hogy mindenki tapasztalgat egymással ellentétes dolgokat.

" lehetne Istennek teljhatalma de nem kell mondjam hogy nem erről szól.."

Nem lehetne. A biblia szerint mindenható. Kész. E mellett pedig amit írsz értelmetlen cselekedet.

"Ezt kérlek támaszd alá mert nem nagyon értem, hogy aki betartja pl. mind a 10 parancsolatot, miért lehetne rossz ember."

Hiszed vagy sem de a biblia nem csak a 10 parancsolatból áll. Ezenfelül pedig vannak akik bele diliznek a vallásba. Nem tudom hogy lehetne ezt szebben megfogalmazni. Ennek is vannak fokozatai persze.

Hozzá tenném nem mondom azt sem hogy ne lennének pozitívumai is.

"egyébként is 2000 évvel ezelőtti világról van szó,"

Pont itt a probléma. 2000 éve kicsit mások voltak az erkölcsök. Akkoriban nem volt gond a rabszolga tartás sem például. Ma már nem mondhatnánk erkölcsösnek. A probléma pedig abból is áll hogy ennek az elavult dolgait akarják sokan erőltetni másokra.

"Viszont szerintem ezt be kéne fejezni mivel úgy gondolom ez a "vita" túlment egy határon."

Nem tudom milyen határra gondolsz. De szerintem is elég mert rengeteg hatalmas témát érintünk már aminek semmi köze az eredetihez.

"Ez egy olyan eset, ami általában elfogadható egy igazmondó hívőtől. "

Nem kell hazudni hogy azt állítsa valaki TÉVESEN hogy van valamilyen tapasztalása. Rengetegféleképpen megtörténhet amiknek semmilyen természetfeletti részük nincsen.

2022. szept. 11. 14:52
 35/46 anonim válasza:
100%
Kár ezen filózni, ha meghalsz az olyan lesz számodra mint a születésed előtti állapot. Nem fog lefutni semmi a szemed előtt egyszer csak elalszol és megszűnsz létezni. De ezt nehéz elfogadni ezért kell a sok maszlag az esemény köré.
2022. szept. 11. 21:47
 36/46 anonim ***** válasza:
74%

A fő kérdésre válaszolva, ettől ami most zajlik a világban már csak jobb lehet a halál után. És még mi jöhet még a jövőben? A Biblia szerint olyan rossz idők jönnek majd amilyen még soha nem volt és nem is lesz többet. Szóval attól kicsit tartok hogy mivan ha ez a mi életünkben következik be. De bízom Istenben és tudom hogy vele átlehet majd vészelni bármit. A halált ettől még nem várom, szeretnék még ezt-azt megvalósítani ebben az életben. Viszont ahogy írtam, a dolgok szépen lassan egyre csak rosszabbra fordulnak. Aki ezt nem veszi észre, az vagy vak vagy álomvilágban él. Ezt a mondatot meg csak úgy itthagyom, hátha az okos barátunk felismeri magát benne.

Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel; mert ezekért jő az Isten haragja a hitetlenség fiaira.

2022. szept. 11. 23:32
 37/46 anonim válasza:
Mire gondolsz? #35
2022. szept. 12. 04:50
 38/46 anonim válasza:
Bocs, #36
2022. szept. 13. 09:31
 39/46 anonim ***** válasza:
Még mielőtt válaszolok, mindenki igazolja magát mert egy külön káosz kerekedett itt ki kicsoda :D
2022. szept. 13. 17:39
 40/46 anonim válasza:
Én vagyok a #35 és kíváncsi voltam arra, hogy kifejtsd amit írtál csak elírtam amikor meg akartalam "jelölni" a válaszod. Mire gondolsz konkrétan #36?
2022. szept. 13. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!