Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Édekel,hogy mi lesz a halál...

Édekel,hogy mi lesz a halál után? Én már várom egy kicsit. És ti?

Figyelt kérdés

2022. szept. 10. 15:33
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
66%
Meg olyan is, hogy gyógyszeres kezelés alatt állok.
2022. szept. 10. 16:16
 12/46 anonim ***** válasza:
70%
11 szerintem inkább olyan kéne hogy "gyógyszeres kezelésre szorulok"
2022. szept. 10. 16:19
 13/46 anonim ***** válasza:
16%

Érdekes én mint vallásos tiszteletben tartom az ateisták és a más vallások hívőit is, és azok véleményét. Már pedig pl. a katolikus és a muzulmán hit között nagyobb az ellenségeskedés mint az ateizmus és a muzulmán hit között.

Úgy gondolom ez egy alap dolog amit felnőtt embereknek alkalmazni is tudni kéne, nem "oltogatni" egymást mint ahogy az alfa generáció szokta. Szólt ez most főként a 11, 12-esnek, tipikusan azok vagytok akik leépítették ezt az oldalt, válaszotokat értékelni nem lehet.

2022. szept. 10. 16:27
 14/46 anonim ***** válasza:
82%

Ezzel azt mondod, hogy ha van egy elmebeteg aki szerint az ő seggéből kel fel a nap, akkor a véleményét tiszteletben kell tartani. Gratulálok, ez aztán az erkölcsi fölény.

Mint embert nyilvánvalóan lehet szeretni, sőt! lehet akár a legszeretereméltóbb ember is, de amit állít az komplett hülyeség.

Ha te a komplett hülyeséget tartod tiszteletben akkor már értem miért vagy vallásos.

2022. szept. 10. 16:31
 15/46 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg érdekel, hogy mi lesz a halál után?

Mert akkor menj utána a tudományos kutatásoknak.

Ha viszont csak szépen hangzó meséket szeretnél hallani, akkor nézz meg a 8000 létező vallásból néhányat.

2022. szept. 10. 17:58
 16/46 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Miért nehéz elhinni, amit Isten mond a halál utáni állapotról?

Isten mondta ki a halált Ádámra, és azt is megmondta neki mi történik vele utána. Ezt mondta Ádámnak: "Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”1Mózes 3:19

Hol volt Ádám, mielőtt Isten megteremtette? A vers szerint a föld pora volt. Mi történik Ádámmal a halála után? Ismét porrá lesz. Ez annyira egyszerű. És azóta sem változik.

Ha ezt elhisszük Istennek, akkor a halálból való feltámadás is egyszerű és logikus.

2022. szept. 10. 18:27
 17/46 anonim ***** válasza:
88%

"Ha ezt elhisszük Istennek"

Mármint: neked, Zitus. Nem az istennek, mert nekem például nem mondta még. Neked már mondta?

2022. szept. 10. 18:30
 18/46 KZitus ***** válasza:
0%

Számomra és számodra is leíratta a Bibliába. A Fia pedig ezt mondta Isten Szaváról: "A te szavad igazság" János 17:17

2022. szept. 10. 19:12
 19/46 anonim ***** válasza:
88%

A Bibliát szintén emberek írták, és ráadásul 2000 éve, eléggé tájékozatlan és tudatlan emberek, akik azért szerettek lódítani is.

Én inkább az istennek hinnék, ha mondana valamit. De nekem még nem mondott semmit.

2022. szept. 10. 19:14
 20/46 anonim ***** válasza:
48%

14#.. Nem látod valami jól át a dolgokat, vagy csak nem tudod értelmezni. (Az autizmus gyakori tünete, hogy az érintett mindent szószerint vesz)

Keresztény vagyok, sok érv támasztja alá a vallásom, ezáltal hiteles.

A muzulmán vallást is támasztják alá bizonyítékok, bár kevésbé hiteles, attól tartalmazhat igaz információkat a korán is.

Minden vallásnak van mondanivalója, attól hogy ezt valaki gyakorolja (már ha a vallás mint mondtam hiteles, és erkölcsi határokon belül esik) nem tartom az illetőt bolondnak.

Ha valaki a matematikának szenteli az életét is be kell látnia, hogy van értelme hinni valamiben (akkor is ha az illető nagyon a materializmus felé hajlik).

Nem akarok hittérítő lenni, de ha már a világ legnagyobb vallásának hívője vagyok, az Istenem létezését és bibliám igazságát több tény is bizonyítja, ne nevezzenek már bolondnak :D

Köszönöm

2022. szept. 10. 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!