Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondta ezt nekem tatám...

Miért mondta ezt nekem tatám utoljára mielőtt meghalt?

Figyelt kérdés

Tatám még mielőtt meghalt újraélesztették és mondta, hogy egy rétet látott meg még egyéb dolgokat leírt. Nem is ez a lényeg hanem, hogy volt valahol aztán visszajött még 1-2 hétig életben maradt, de aztán már sokszor félrebeszélt és végül elhunyt.

Igazából egy vallást gyakorló személyt kikérdeztünk és azt mondta, hogy ha olyan dolgot mondana el amit Isten úgy mond nem engedne akkor valami ezt úgymond "blokkolni fogja" ilyen volt pl. hogy elsírta magát mikor erről kérdeztük.

Igazából velem nagyon jó volt a kapcsolata meg sosem volt semmi feszültség közöttünk és elvarratlan szál csak kimondottan az utolsó beszélgetés izgat engem, mert valamiért azt mondta hogy ne menjek focizni. Egyébként aznap nem is mentem volna. Szóval gondolom ezt általánosságban mondta, egyébként is sokszor mondta ezt szóval nem maga a mondat a lényeg, hanem az hogy mikor utoljára beszéltünk ezt mondta mintha figyelmezetni akarna. Lehet kicsit kezdek belehülyülni.

Egyébként azt is mondhatta volna hogy ne igyak alkoholt vagy bármi mást.

2022. aug. 27. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Ne agyalj ezen. A haldokló ember hallucinálhat.
2022. aug. 27. 21:33
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Ne tulajdoníts misztikus jelentőséget annak, aminek nincs. Nem jósolt meg balesetet, félrebeszélt.
2022. aug. 27. 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:
43%

Őszinte részvétem! :(

Hány éves volt a tatád? Te hány éves vagy? Milyen volt a kapcsolatotok?

Ha a focizástól féltett, akkor elképzelhető részben, hogy már félre is beszélt, de azért LEHETETT EGY NAGYON JÓ MEGÉRZÉSE is!!!

2022. aug. 28. 08:03
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Óvatosan a focival. Maradjon meg hobbinak, és 2-3 év múlva hagyd is abba.
2022. aug. 28. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:
57%
Félrebeszélt. Nagymamám olyan dolgokról beszélt, amik évekkel ezelőtt történtek.
2022. aug. 28. 13:05
 6/6 anonim ***** válasza:
47%

Ez egy érdekes jelenség. Amikor fiatal az ember, a halál valami fiktív dolog, a gondolatok és kijelentések gyakran semmit sem jelentenek (ami fontos).

Ahogy a kor halad előre, lesz egy pont (mindenkinek máskor), amikor elkezd szelektálni fontosság szerint. ami nem fontos, elmarad, végül csak az marad, ami nagyon fontos. Hogy mi a nagyon fontos? Mindnekinek más, korábbi tapasztalatai alapján.

Az is érdekes, hogy a tudatos "tanítókon" kívül a többséget eleinte csak rituálisan, mintegy kötelességszerűen és szokásból mesél utódainak. Aztán ez is sűrűsödik. Akinek megadatik, hogy felfogja, itt a vég, még kicsi és nincs tovább, már csak a legvégső fontosság érdekli. Ha teheti, továbbadja. Gyakori, hogy nem értjük, ez azt jelenti, nem beszéltünk vele eleget vagy elég alaposan, nem tudjuk, számára mi igazán fontos.

Én is csak találgatni tudok. Feltehetően tatádat érdekelte a környezete. Korábban is. Az, hogy mi lesz a sorsa utódainak. El tudom képzelni, hogy átlátta, mitől megy ennek az országnak rosszul. Látta a kényszeres viselkedéseket. Nem feltétlenül kell ezt szó szerint érteni. Ha valaki érti a közelmúlt történéseit, akkor figyelt azokra. Tudhatja, volt egy fiatalember, aki sztár akart lenni a fociban. Mint Puskás. Törte magát. Ám az edzője egyszer közölte, semmi esélye. Nincs benne semmi, amitől sztár lehetne. Egyes fiatalok sorsát ez megpecsételi. E pillanattól két cél lebeg előtte. Bizonyítani a sztárságot (mindegy miben, mindegy milyen áron) és bosszút állni a sérelemért. E fiatalember okos volt amúgy, ma az ország tönkretevője. A halál pillanatában az ember egyszerű, rövid és igazmondó. Nincs veszíteni valója. Ezt mondják a halálraítéltek is, ha kérdezik őket. A "ne focizz" jelentése "ne légy ilyen". Légy jó, empatikus, segítő és igazságos. Szóval mindaz, ami a másik nem.

Én bárhogy csűröm, nem tudom másképp értelmezni. Próbáltam, mind hamis lett. Abban a helyzetben ez pedig kizárt. De ezt csak az utolsó pillanatban, vagy ha sok mindent tanulsz a témában, fogod igazán átérezni. És ez így van rendjén. Tudod milyen nehéz kitalálni olyasmit, ami egy szóval fogja meg a másikat? Csak kivételes helyzetben adatik meg. Téged megfogtak. Soha ne felejtsd el a tatádat. A legmélyebb meggyőződésből és szívből akart neked jót. Gondold el, mi reménye lehet erre valakinek az utolsó pillanatban. Váltsd be a reményét, megéri.

2022. aug. 28. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!