Édekel,hogy mi lesz a halál után? Én már várom egy kicsit. És ti?
"az Istenem létezését és bibliám igazságát több tény is bizonyítja"
Felsorolnál néhányat?
Persze, sokat segítene ha leírnád vallási nézeteid de enélkül is menni fog.
[link] A zene is egy érdekes téma vallási tekintetből
Na most még négyezer linket beilleszthetnék, de az csoda már ha ezeket elolvasod tehát hagyom a francba. Most írok párat fejből még ami eszembe jut.
Szent Bernadett- 1879-ben halt meg, balzsam nem érte arcát mégis mai napig tökéletes állapotban van.
Stigmák- A közelmúltból is ismerhetsz stigmatizáltakat, sokszor a folyamat mások szeme láttára zajlott le, nem kell mondjam hogy ez bizonyíték.
Mai napig könnyeznek templomokban Mária szobrok, pár éve MO-n is történt egy ilyen eset. Valahol vért könnyezett.
Torinói lepel- Érdekes téma nagyon, nézz utána
Végzet dárdája, ez is érdekes
Szerzetesek, egyéb egyházi személyek "csodái", levitálás, gyógyítás, ezek mára sajnos ritka esetek, de van ezekhez is bizonyíték, nézz utána.
Hirtelen ennyi jutott eszembe amit egy ateista meg tud emészteni, remélem elég.
Van egy olyan érzésem, hogy nem igazán érted, mit jelent az a szó, hogy BIZONYÍTÉK.
Az első cikk: "A Föld... bolygónk mérete tökéletes."
Mármint mihez? És ez mit bizonyít?
A zene mit bizonyít?
A stigmák mit bizonyítanak?
Egyházi személyek "csodái", levitálás, gyógyítás - MIT bizonyítanak?
Ráadásul úgy, hogy jó rég történt, és a fele se igaz?
Kicsit segítek: bizonyítéknak CSAK azt nevezzük, ami után nyilvánvaló, hogy SEMMI MÁS nem okozhatta a bizonyítandó dolgot, SEMMILYEN körülmények között.
Tehát a "nagyon bonyolult, ezért én nem tudom elképzelni", meg a "rettentő kicsi az esély", és a "csoda történt" - az NEM bizonyíték.
Van esetleg bizonyítékod is?
A cikkeket nem olvastam végig, de tartalmaznak értékelhető pontokat.
Láthatóan a lényegre nem reagáltál, na mindegy.
Zene- erről a témáról folyót lehetne rekeszteni, nagyon sokan foglalkoznak a zene és a vallás kapcsolatáról és hogy mi okozhatja a zene iránti szeretetet, jó esetben akkor is érted miről szól ha más nyelven van.
Stigmák, csodák ,,mit bizonyítanak?": Isten létezését bizonyítják, ironikus hogy ugyan ott lyukadunk ki mint ahol kezdtük a beszélgetést. A stigmát és a levitálást a tudomány még nem tudta megcáfolni, bár megpróbálhatod. Nem nagyon értem miért is kérdés az hogy mit bizonyít(valahogy egyértelmű hogy Isten létezését), ezt most úgy mondod mintha a stigma és a levitálás mindennapi dolog lenne egy ateista életében, és most nem is 2000 éves beszámolók bizonyítják ezeket, a stigmákról színes dokumentációt is találsz.
Van egy isteni csoda amit te is tudsz tapasztalni és egy szkeptikus ateista életét is könnyen megváltoztatja, nem akarok általánosítani csak ti arra vártok hogy megnyíljon az ég, villámok szóródjanak, kettéválasztódjon a tenger és lejöjjön Jézus elétek borulva.
Tehát, vissza a lényegre, a csoda leírva úgy hogy egy kívülálló is értse:
Szent Láng-
Jeruzsálemben a Szent Sír-templomban a pátriárka bemegy imádkozni Jézus sírhelyéhez,(csak ő van bent) majd egy láng fellobban, ekkor kiviszi a bejárat melletti két gyertyához, kint nagy tömeg áll, meggyújtja a gyertyákat, az emberek fáklyákon keresztül adják át egymásnak a lángot. (Repülővel szállítják át több országba pár napon belül)
Megint mondhatnád hogy ez miért csoda, meghát biztos meggyújtja (a gyufás témát előzzük meg mert az már tényleg a trollkodás kategóriája)
Tehát a csoda egy ateista szemében ilyenkor ott van, hogy a láng egy nagyon rövid ideig nem éget, nyúlkálhatsz bele de nem fog megégetni.
Az utadat nem vagyok hajlandó fizetni, ha nem hiszed járjál utána.
Sajnálom hogy Szent Bernadettre és a könnyező szobrokra nem reagáltál, na mindegy.
"Szent Bernadett- 1879-ben halt meg, balzsam nem érte arcát mégis mai napig tökéletes állapotban van."
Ezt így szépen leírtad de nincs bizonyítva ezzel hogy bármiféle természet feletti dolognak köze lenne hozzá.
"Mai napig könnyeznek templomokban Mária szobrok"
Szintén nem bizonyítja hogy bármiféle természetfeletti dolognak köze lenne hozzá. Sőt sok esetben konkrétan be is bizonyosodott hogy a pap volt a ludas. De ha a pap nem is játszott és semmilyen emberi tényezőnek nem volt köze hozzá akkor sem bizonyítja hogy természet feletti dolognak köze lenne hozzá.
"sok érv támasztja alá a vallásom, ezáltal hiteles."
Nem hiteles.
Az egészből csak az látszik hogy érzelem vezérelt vagy ezért a legkisebb porszemet is egyből a természetfelettinek könyveled el mert így alátámasztja a hitedet.
"Nem akarok hittérítő lenni, de ha már a világ legnagyobb vallásának hívője vagyok, az Istenem létezését és bibliám igazságát több tény is bizonyítja, ne nevezzenek már bolondnak :D"
Nem bolondok az olyanok, mint te, csak félreinformáltak, illetve lusták. Nem, a lustát nem rossz szándékból mondom, de egyszerűen ez az igazság. A tudomány nem ad neked egyszerű válaszokat, mert nincsenek nagyon egyszerű válaszok. A valóság nem egyszerű, hanem rendkívül összetett. Ezt pedig az átlag ember, mint amilyen te is vagy, nem érti. És mivel nem érted, de valamivel akarod magyarázni a kérdőjeleidet, így az egyszerűbb út felé mész: "Isten volt". Kész.
Valamint a Biblia igazságát nemhogy nem bizonyítja egyetlenegy tény sem, de legalább 1000 cáfolja.
Természetesen higgy, amiben szeretnél, én nem foglak megtéríteni ezt tudom, de nem is akarlak. Te dolgod, hogy mit hiszel. Én maradok a tényeknél és tudománynál, ebből kifolyólag a válaszom a kérdésre: nem igazán érdekel, hogy mi lesz a halál után, mert tudom, hogy semmi, ettől függetlenül várom, mert ha belegondolok, hogy évmilliárdokon keresztül nem léteztem és nem fájt semmi, csak azóta fáj a világ, amióta élek, akkor rájövök, hogy nekem jobban tetszik a nem lét. :D
"a lényegre nem reagáltál"
Az egésznek a lényege az, hogy halvány fogalmad nincs arról, mit lehet bizonyítéknak nevezni.
Jó lenne, ha ennek utánanéznél, mert egy 6-8 éves gyerek ezt már képes megérteni. Ha te nem, az nagyon nagy probléma!
Nem válaszolok most mindenre, mert lényegtelenek a konkrét válaszok, ha az alapját, a bizonyíték fogalmát nem érted.
Egyet nézzünk meg:
"A stigmát és a levitálást a tudomány még nem tudta megcáfolni, bár megpróbálhatod. Nem nagyon értem miért is kérdés az hogy mit bizonyít(valahogy egyértelmű hogy Isten létezését)"
Mármint: MELYIK isten létezését?
És TUTI BIZTOS, hogy egy isten okozza? Nem lehet egy ismeretlen természeti törvény, vagy egy hatalmas - DE NEM ISTEN - például egy kutató tudós?
Kapisgálod már, hogy mit jelent a bizonyíték?
"csak ti arra vártok hogy megnyíljon az ég, villámok szóródjanak, kettéválasztódjon a tenger és lejöjjön Jézus elétek borulva"
Ez még mindig nem lenne bizonyíték.
Én igazából egyet fogadnék el Jézustól: ha idejönne ÉS abban a pillanatban meggyőzne.
Ennyi. Nem kell más csoda, égzengés, villámlás, repülés, semmi. Győzzön meg 1 másodpercen belül, legyek azonnal feltétlen híve.
Ez sem tökéletes bizonyíték, mert más is képes erre, nem csak Jézus.
De ennél jobb bizonyítékot én nem tudok kitalálni. Egy ilyen hatalmas lény sajnos úgy csap be, ahogy akar.
Ezzel legalább arról meggyőzne, hogy létezik, és érdeklem őt.
Egyelőre semmi nem történt.
Ja, még egy: EZEK UTÁN is fenntartom, hogy ha olyanra kér, ami nem egyezik az erkölcseimmel - akkor ő NEM Jézus.
A hittérítő vagyok
Nem is tudom az őszintét megvallva mit hitegetek itt hitetleneket :D
Nekem a célom az hogy a vallásos embereket ne nevezzétek bolondnak, ne is foglalkozzatok velük, ha ennyit sikerült elérnem már boldog vagyok. (Ezt nem csak a kereszténység papolja, hanem all in az élet tanodája- azért az is törekszik rá hogy ne legyenek született parasztok)
Menekülsz/ menekültök a hit elől, ez jól látható de ez a ti döntésetek, ettől ugyanolyan embernek tartalak benneteket. Ezeket a bizonyítékokat nagyon gyűritek, lehet azért nem vettem észre mert hit mellé társulva egészülnek ki bizonyítékká- én mint régóta keresztény ember már nem tudom megállapítani.
Említettem a szent lángot, elég egyértelmű eset, valahog megint a 3 hozzászólásban feltünően elkerültünk a lényegről. Kipróbálhatjátok, pátriárkák nem valószínű hogy lesztek, de attól még a templom falán kívül állhattok. Ha azt sem tekintitek bizonyítéknak Isten létezésére, akkor tényleg nem tudok mit csinálni, elég sokszor vizsgálták, mondhatjátok hogy ezt is okozhatja másik Isten- másik vallás papjának? (ne röhögtess)
Jézus soha nem kérte hogy vágjál eret, vagy próbálj meg Amerika legfontosabb intézményeibe repülővel beletrafálni (az másik vallás volt, pont ma 21 éve), mi is tehetnénk ezt annak érdekében hogy népszerűsítsük a vallásunkat, de nem tesszük mert nem erről szól, nem Jézus kért meg, hogy halj meg a kereszten, ő halt meg miattad. Szerintem egy átlag emberből a kereszténység épp, hogy egy mégjobb embert faragna, a tíz fő parancsunk között semmi olyan nincs ami túlmenne erkölcsi határokon.
"a célom az hogy a vallásos embereket ne nevezzétek bolondnak"
Általában nem azok.
"okozhatja másik Isten- másik vallás papjának? (ne röhögtess)"
De te sajnos tényleg elmebeteg vagy.
E miatt (hogy még gondolatként se merülhet fel nálad másik isten) - meg amiatt, hogy képtelen vagy megérteni a bizonyíték fogalmát.
Ennyi.
Sajnállak, de ezen itt nem lehet segíteni. Esetleg pszichológus képes lenne rá.
"Menekülsz/ menekültök a hit elől"
Ezt miből gondolod?
"hit mellé társulva egészülnek ki bizonyítékká"
Ilyen nem létezik.
A hit önmagában soha nem lehet bizonyíték, és emiatt nem egészíthet ki bizonyítékot sem.
Mondom, hogy nem érted a bizonyíték fogalmát.
Ha valaki 80 IQ felett ezt nem érti, akkor sajnos elmebeteg. Neked meg nyilván felette van, látszik az írásodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!