Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Volt a történelemben olyan...

Volt a történelemben olyan ember akit fejjel lefelé feszítettek keresztre?

Figyelt kérdés

2022. aug. 9. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A legenda szerint Péter apostolt.
2022. aug. 9. 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, simán lehetséges.

A keresztre feszítés egy viszonylag gyakori kivégzési forma volt, nem a rómaiak találkák ki, hanem már a perzsák. Vagy pl. Nagy Sándor Türosz város ostroma után. Több száz éven keresztül alkalmazták a keresztre feszítést és számos formája lehetett, csak mi a klasszikus ábrázolásra gondolunk, ahogy a keresztény művészet Jézus esetében ábrázolja. Volt az ú.n. "András-kereszt", ami X formájú. Simán el tudom képzelni, hogy valakit fejjel lefelé feszítettek fel, akár azért, mint Szt. Pétert, akár pusztán azért, hogy még megalázóbb legyen.

2022. aug. 9. 12:56
 3/4 Senior Séf ***** válasza:
100%
Egyszer biztos. Aztán rájöttek, hogy nem jó módszer, mert túl hamar meghal a delikvens.
2022. aug. 10. 14:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Valahol azt olvastam, hogy ez az eredeti módszernél is rosszabb, mert fejjel lefelé jobb az agy vérellátása, ezáltal a delikvens tovább eszméleténél maradhat. De nem tudom, mi az igazság, egyiket se próbálnám ki szívesen.

2022. aug. 10. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!