Isten miért nem képes elfogadni?
Minden meleg traumától lesz az.
Aki egy kérdőíven azt ikszeli be, hogy nem attól lett, az vagy hazudik, vagy ő maga se tudja, hogy milyen trauma miatt lett olyan.
"Úgy, hogy feldolgoztatnám velük a gyerekkori traumáikat. "
De ez, hogy minden meleg valamilyen gyermekkori traumától lett meleg, ez még mindig csak egy lózung, amíg nem támasztod alá valamilyen felméréssel, kutatással.
"Plusz, keresnék nekik rendes példaképeket. Nyilván nem látott soha rendes, hetero felnőttet,"
Fordítsuk meg a kérdést. A te nemi irányultságodat szerinted meg lehetne változtatni azzal, ha homoszexuális felnőtteket mutogatnának neked? Te meleggé tudnál válni attól, ha homoszexuálisok vennének körül?
"Már hogyne hagynám őket úgy élni, ahogy akarnak? Éljenek, menjenek és csinálják.
Attól nekem még meg lehet a véleményem róluk."
Remek, hangoztasd nyugodtan. De akkor engedd azt is és ne háborodj fel rajta, ha pl. mások unintelligensnek, butának tartják a vallásosakat, elmaradott, középkori gondolkodásúnak, hiszen ez is csak emberek véleménye, mint a tiéd homoszexualitás ügyében.
"Egyáltalán tudod, hogy mi a tolerancia? Elfogadás - nem pedig helyeslés."
Aki elfogad, vagyis tolerál, az szerintem nem mond sértéseket az elfogadásának tárgyáról, nem degradálja azt, amit elfogad.
"Elfogadom, hogy úgy akar élni ahogy, de nem helyeslem. Szerintem nagyon gáz és segítségre lenne szüksége."
Ha elfogadnád őket olyannak, amilyenek, akkor nem akarnád megváltoztatni őket.
"Minden meleg traumától lesz az."
Ez még mindig csak lózungolás, amíg ezt nem tudjátok valamivel alá is támasztani.
Tökmindegy hogy mitől.
Mi az istenért nem lehet egymást elfogadni?!
"Úgy, hogy feldolgoztatnám velük a gyerekkori traumáikat. "
De ez, hogy minden meleg valamilyen gyermekkori traumától lett meleg, ez még mindig csak egy lózung, amíg nem támasztod alá valamilyen felméréssel, kutatással.
____
Pszichológus a feleségem.
Minden esetben van trauma, ezt egy szakértő (ő) mondja, gyakorlati tapasztalaton alapulva.
"Plusz, keresnék nekik rendes példaképeket. Nyilván nem látott soha rendes, hetero felnőttet,"
Fordítsuk meg a kérdést. A te nemi irányultságodat szerinted meg lehetne változtatni azzal, ha homoszexuális felnőtteket mutogatnának neked? Te meleggé tudnál válni attól, ha homoszexuálisok vennének körül?
____
Ha elképzelünk egy olyan világot, mondjuk egy szigetet, ahol kizárólag melegek vannak (és tekintsünk el attól, hogy nyilvánvalóan nem kompatibilisek a nemiszervek, nem képesek utódot nemzeni stb) akkor igen, normálisnak tartanám a meleg viselkedést, hiszen mindig is azt láttam csak.
"Már hogyne hagynám őket úgy élni, ahogy akarnak? Éljenek, menjenek és csinálják.
Attól nekem még meg lehet a véleményem róluk."
Remek, hangoztasd nyugodtan. De akkor engedd azt is és ne háborodj fel rajta, ha pl. mások unintelligensnek, butának tartják a vallásosakat, elmaradott, középkori gondolkodásúnak, hiszen ez is csak emberek véleménye, mint a tiéd homoszexualitás ügyében.
___
Pontosan. Minden egyes nap látok ilyen vallásellenes gyűlölködést.
Nem zavar. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja.
"Egyáltalán tudod, hogy mi a tolerancia? Elfogadás - nem pedig helyeslés."
Aki elfogad, vagyis tolerál, az szerintem nem mond sértéseket az elfogadásának tárgyáról, nem degradálja azt, amit elfogad.
____
Itt a legelső lépés a lényeg. Ha az utcán látok egy meleget (vagy a gyakorin), nem fogom megsérteni, nem fogom bámulni. Ennyi a tolerancia.
Attól még ha odajön hozzám és megkérdezi, hogy mit gondolok a melegekről, akkor megmondom, hogy mit gondolok a melegekről. Ha a véleményem sértő neki, akkor így járt, belefutott a pofonba.
"Elfogadom, hogy úgy akar élni ahogy, de nem helyeslem. Szerintem nagyon gáz és segítségre lenne szüksége."
Ha elfogadnád őket olyannak, amilyenek, akkor nem akarnád megváltoztatni őket.
_____
Fogadjuk el a haldokló betegeket is? Ne adjunk nekik gyógyszert, amitől meggyógyulnának?
Fogadjuk el a megerőszakoltakat pánikbetegként? Ne segítsünk nekik feldolgozni és továbblépni, hogy újra normális élete lehessen?
Fogadjuk el azt, akinek nincs lába, hogy ő mászni tud csak? Ne adjunk neki egy kerekesszéket, amivel ő is könnyen gyorsan közlekedhet?
Akinek baja van, annak szerintem tegyük elérhetővé a megoldást. (mint a melegeknek a feldolgozást + példaképeket)
Aztán ha valaki nem akar meggyógyulni, hát ne gyógyuljon.
Rögtön a Biblia legeleje is a szabad akarattal indul.
"Minden esetben van trauma, ezt egy szakértő (ő) mondja, gyakorlati tapasztalaton alapulva."
1. A nejed melegekről beszélt?
2. A nejed keresztény?
3. Azért ezt bizonyitani is kéne.
Fogadjuk el a haldokló betegeket is? Ne adjunk nekik gyógyszert, amitől meggyógyulnának?
"Fogadjuk el a megerőszakoltakat pánikbetegként? Ne segítsünk nekik feldolgozni és továbblépni, hogy újra normális élete lehessen?
Fogadjuk el azt, akinek nincs lába, hogy ő mászni tud csak? Ne adjunk neki egy kerekesszéket, amivel ő is könnyen gyorsan közlekedhet?"
Ezekben az esetekben az illető SZENVED, vagy HAlDOKLIK.
Attól hogy valaki meleg még nem haldoklik tőle vagy szenved (mármint ha egyes homofobok nem cseszegetéik érte)
"Minden esetben van trauma, ezt egy szakértő (ő) mondja, gyakorlati tapasztalaton alapulva."
Nekem is pszichológus a feleségem, ő is szakértő, és ő azt mondja, hogy nem gyermekkori trauma okozza. Na most akkor mi van?
Ezért kellene valami kézzelfogható link, tanulmány, felmérés, bármi, nem bemondásra hogy "ez meg az ezt meg azt mondta".
"Ha elképzelünk egy olyan világot, mondjuk egy szigetet, ahol kizárólag melegek vannak (és tekintsünk el attól, hogy nyilvánvalóan nem kompatibilisek a nemiszervek, nem képesek utódot nemzeni stb) akkor igen, normálisnak tartanám a meleg viselkedést, hiszen mindig is azt láttam csak."
Akkor ezek szerint te nem hetero vagy, hanem bi vagy genderfluid.
"Pontosan. Minden egyes nap látok ilyen vallásellenes gyűlölködést.
Nem zavar. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja."
Na, remek, és akkor én egy ilyen buta vallásossal vitázom, mint te? :)
"Fogadjuk el a haldokló betegeket is? Ne adjunk nekik gyógyszert, amitől meggyógyulnának?"
Hát egyrészt, a haldokló beteg önmaga is akarja, hogy meggyógyuljon, hogy beadd neki a gyógyszert. A béna is maga szeretné, hogy tolókocsit kapjon. A melegek viszont általában nem kérik, hogy te ki akard kúrálni valahogy őket a melegségből.
Másrészt, még mindig nem fogtad fel, hogy a melegség nem betegség. Erre nincs gyógyszer, hiszen nem is betegség.
Mondanám azt, hogy próbálj meg saját magadon kikísérletezni valamiféle eljárást, amitől te magad heteroból homová tudná válni, az lehet, hogy működne a melegeknél is. De az már kiderült feljebb, hogy te nem hetero vagy.
A haldokló tudja, hogy haldoklik, mert az orvosok elmondják neki. Azt is, hogy hogyan lehetne kezelni.
A melegek nem tudják, hogy betegek és hogy hogyan lehetne kezelni, mert mindenki azt mondja neki, hogy ő jó így, ahogy van, ez így természetes.
Pedig nem.
Attól még, hogy az állatvilágban is vannak melegek, attól az még nem normális. Rákos betegek is lesznek az állatok, a rákos beteg emberekre mégse azt mondjuk, hogy jól van az úgy, hiszen az állatvilágban is van olyan.
A Crohn-betegségre sincs gyógyszer. Akkor a Crohn-betegség nem is betegség ezért?
Vannak dolgok, amiket nem lehet bizonyítani, a mai technológiával. Pl mitől lett konkrétan rákos beteg egy ember? Ha tüdőrák, és napi 4 doboz cigit elszív, akkor rámondják, hogy biztos attól. De bizonyítani nem tudják.
Ugyanilyen ez a trauma dolog is. Nyilvánvaló az összefüggés, de bizonyítani nem lehet.
Ettől még nagyon is lehet, hogy igaz.
A véleményedet rólam tolerálom (=leszarom :) ).
Mondd hogyan kéne kezelni a melegeket? Mi a gyógymod?
"Ha tüdőrák, és napi 4 doboz cigit elszív, akkor rámondják, hogy biztos attól. De bizonyítani nem tudják."
Meg nézik azt a rohadt sok kátrányt a tüdeében is kikövetkeztetik hogy attól van. Ez nem olyan hogy azt mondják hogy hallották valakitől hogy a cigitől lett tüdő rákja.
"Ugyanilyen ez a trauma dolog is. Nyilvánvaló az összefüggés, de bizonyítani nem lehet."
1. Akkor nem nyilvánvaló.
2. Még a traumákat ÁLTALÁNOS LÉTÉT sem tudtad bizonyitani semmilyen forrással, akkor meg hogy beszélhetsz a következményeiktől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!