Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem képes elfogadni?

Isten miért nem képes elfogadni?

Figyelt kérdés
Isten, miért nem képes elfogadni a melegeket, ha Isten jobban szeret mint a saját szüleim miért nem fogadja el? Hiszen NEM tehet róla az illető ha meleg. Unoka testvérem meleg, és a szülei elfogadták, egyszer se vetették rá, hanem szeretik ugyan úgy... akkor az Úr aki jobban szeret mint egy szülő, miért nem fogadja el? Az URAT meg értem abban hogyha valaki lop, csal, hazudik, bántja embertársát azt persze hogy elítéli, na de ez a meleg fiú, nem bánt senkit, nem árt senkinek, nem lop, nem csal arról meg hogy meleg nem tehet... ugyan olyan mint pl én nem tehetek arról hogy magas a vérnyomásom, meg aszthmás vagyok, meg gyengébb tanuló voltam.... ő ugyan úgy nem tehet a melegségről. Tudom hogy a biblia, elítéli, megtérésre hív ebből mert a "Sátán műve" a homoszexualitas, meg a leszbikusság... de aki ilyennek születik nem tehet róla, attól még nem csal, nem lop és tele van kedvességgel szeretettel. Van egy érzésem hogy Isten elfodja öket csak a bibliaba az lett bele irva hogy nem.
2022. aug. 3. 06:18
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
17%

A melegség nem természetes.

Szinte mindig gyerekkori traumák okozzák.

Isten adott erőt, családot, segítséget, hogy meggyógyulj.

Hogy te ezt nem használod, hanem inkább ilyen aberrált módon akarsz élni, sőt propagálod, hogy ez így jó, attól az még nem lesz jó.

Isten engedi a szabad akaratot, mindenki úgy él, ahogy akar. A lehetőséget mindig meghagyja, hogy tanulj, fejlődj.

2022. aug. 3. 08:05
 12/67 anonim ***** válasza:
91%

"A melegség nem természetes."

Ez miért érv? Nagy vasdobozokban utazgatni sem természetes, különböző rongyokat aggatni magunkra sem természetes, de még csak megfőzni a kaját sem természetes dolog. Vagy szerinted melyik élőlény főzi még a kajáját evés előtt vagy épít magának vasdobozokat hogy utazgasson bennük? Tehát ezek sem természetes dolgok, mégsem vagy rajta felakadva.

"Szinte mindig gyerekkori traumák okozzák."

Ez forrás nélkül csak egy jól hangzó lózung marad.

"Isten adott erőt, családot, segítséget, hogy meggyógyulj."

A melegség nem betegség. Vagy te hogyan gyógyítanád a melegeket?

"Isten engedi a szabad akaratot, mindenki úgy él, ahogy akar. "

Ez így van. Épp ezért nem értem, miért degradálod a melegeket, miért nem hagyod őket úgy élni, ahogyan akarnak.

2022. aug. 3. 08:16
 13/67 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondom, hogy Isten elfogadja, de magukat Isten papjainak kikiáltók a saját hatalmukat éreztetendő terjesztik a bűnös megbélyegzést. Ahogy a régi szólás mondja: oszd meg és uralkodj rajta. Veszekedjenek mások egymással, akik meg a veszekedést kiváltották, azok röhögnek a markukba, mert hatalmuk megkérdőjelezhetetelen.
2022. aug. 3. 08:36
 14/67 anonim ***** válasza:
74%
Számomra röhejes, hogy 2022-ben itt tartunk, hogy vallás, Isten, meg hogy a melegség bűn-e... Tiszta középkor. Haladjunk már, könyörgöm
2022. aug. 3. 09:28
 15/67 NTBS ***** válasza:
Ha olvasod a Bibliát tudod, hogy az ember létrehozása után az lett a küldetésünk, hogy "szaporodjunk, sokasodjunk töltsük be a Földet" Rendezett körülmények között ezt egy meleg ember vagy meleg pár nem tudja betölteni.
2022. aug. 3. 09:57
 16/67 anonim ***** válasza:
15 qvára nem kéne már sokasodni...
2022. aug. 3. 10:04
 17/67 anonim ***** válasza:

A vallás és a hit nem évszám meg kor függvénye.

Nem azt mondom,hogy elkell hinni ami a Bibliában van és Isten egy nagy szakállas öregember aki a felhők mögül néz le ránk…

De valami biztosan van amiről mi emberek még nem tudunk.

Attól mert Te valamiben nem hiszel nem kell azt bánatni aki igen.

Ez a középkori felfogás és emiatt a felfogás miatt törtek ki háborúk.

Mert az ember uralkodni akar egyszerűen mindenen.

Másokon, mások gondolkodásán és nem tudja elfogadni ha valakinek egy olyan temáról amiről igazából senki nem tud semmit más a véleménye.

Isten létezése még nem bizonyított tény, de az sincs bizonyítva,hogy nem létezik.

Kicsit elfogadóbbnak kellene lennie mindenkinek ebben a témában.

2022. aug. 3. 10:08
 18/67 anonim ***** válasza:

"Ha olvasod a Bibliát tudod, hogy az ember létrehozása után az lett a küldetésünk, hogy "szaporodjunk, sokasodjunk töltsük be a Földet" Rendezett körülmények között ezt egy meleg ember vagy meleg pár nem tudja betölteni."

Szerintem már éppen elégségesen betöltöttük a Földet, szóval a kitűzött célt már teljesítettük, vagyis nincs már szükség arra, hogy mindenkinek legyen gyereke.

2022. aug. 3. 10:12
 19/67 anonim ***** válasza:

12:

"Isten adott erőt, családot, segítséget, hogy meggyógyulj."

A melegség nem betegség. Vagy te hogyan gyógyítanád a melegeket?

____

Úgy, hogy feldolgoztatnám velük a gyerekkori traumáikat. Pszichológus-pszichiáter is segíthet.

Plusz, keresnék nekik rendes példaképeket. Nyilván nem látott soha rendes, hetero felnőttet, ha ilyen aberrált valamivé akar változni.

"Isten engedi a szabad akaratot, mindenki úgy él, ahogy akar. "

Ez így van. Épp ezért nem értem, miért degradálod a melegeket, miért nem hagyod őket úgy élni, ahogyan akarnak.

____

Már hogyne hagynám őket úgy élni, ahogy akarnak? Éljenek, menjenek és csinálják.

Attól nekem még meg lehet a véleményem róluk.

Vagy szerinted nem lehet véleményem? Én toleráljam a az aberrációdat, de te nem tolerálod, hogy mit gondolok a fejedben?

Egyáltalán tudod, hogy mi a tolerancia? Elfogadás - nem pedig helyeslés.

Elfogadom, hogy úgy akar élni ahogy, de nem helyeslem. Szerintem nagyon gáz és segítségre lenne szüksége.

2022. aug. 3. 10:51
 20/67 Drakula ***** válasza:

"Úgy, hogy feldolgoztatnám velük a gyerekkori traumáikat. Pszichológus-pszichiáter is segíthet.

Plusz, keresnék nekik rendes példaképeket. Nyilván nem látott soha rendes, hetero felnőttet, ha ilyen aberrált valamivé akar változni."

1. Nem minden meleg traumátol lesz az, ezegy elég kicsi része és még ez sem biztos.

2. A melegek nem akarnak meleggé válni, hanem azzá válnak.

2022. aug. 3. 10:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!