Miért nem képesek elfogadni a vallásos emberek, hogy nem mindenki az?
Azért, mert ők azt hiszik, hogy csak vallással lehet jó életet élni. A végidőváró felekezetek meg azt hiszik, hogy ők Isten kiválasztottjai, és meg kell menteni az embereket, mert közel a vég!
Én azonban ateistáként úgy vélem, hogy vállás nélkül is lehet valaki erkölcsös, a világ vége jóslatban meg nem hiszek.
Miért nem képesek elfogadni a nemvallásos emberek, hogy nem mindenki az?
:))
A vallásosak azt gondolják, hogy jobban-és "mélyebben" értik a világot, és azért akarnak mindenki mást is rávenni, mert jót akarnak a többieknek is 🙂
Nyilván hitelesebb lenne a dolog, ha legalább a saját tanításaikat betartanák, és nem kellene mindig sikkasztásokról, pedofíliáról, pénzmosásokról hallani-olvasni a Vatikánnal kapcsolatban is, meg ugye a hívek sem annyira jeleskednek, de a szándék a lényeg! Reméljük Jézus és az Atya is majd így gondolja.
Köszönöm mindenkinek
Kedves válaszolók, egyetértek mindenkivel! Főleg 4essel és 6ossal. Meg kellene tanítani a gyermekeket, hogy van választásuk.
3as, igaz hogy nem mindegyik nem vallásos fogadja el a vallásosok nézeteit, de mi sosem égettünk el vagy gyilkoltunk le senkit :D én személy szerint azért nem hiszek egyik vallásban sem, mert nem csak egy van. Ha egy lenne, hitelesebbnek tűnne. Egyikre sincs bizonyíték, és az, hogy erőltetik még taszító is szerintem
Mert ez Isteni Akarat, nem emberek találták ki..
Hogy miért azt majd később kifejtem Ha nem cinikus, ítélkező tudománytalan hangulattal írtok erre válaszul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!