Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem képesek elfogadni a...

Miért nem képesek elfogadni a vallásos emberek, hogy nem mindenki az?

Figyelt kérdés
A "nem vallásos emberek is kötekednek a vallásosokkal" érvet hagyjuk ki. A többi érdekelne

2021. jan. 24. 17:38
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
73%

Azért, mert ők azt hiszik, hogy csak vallással lehet jó életet élni. A végidőváró felekezetek meg azt hiszik, hogy ők Isten kiválasztottjai, és meg kell menteni az embereket, mert közel a vég!

Én azonban ateistáként úgy vélem, hogy vállás nélkül is lehet valaki erkölcsös, a világ vége jóslatban meg nem hiszek.

2021. jan. 24. 17:45
 2/30 anonim ***** válasza:
80%
Pedig az a legjobb érv amit kihagyni szeretnél. Emberek vagyunk, ha van egy meggyőződésünk valamiről, ami az életünket (szerintünk!) pozitív irányba tereli, azt meg akarjuk osztani a többi emberrel. Ez jellemzi a működésünket, ilyen dolog a vallás vagy bármilyen rendszerben való hit, pl. maga a társadalom is és a benne lévő összes szabály, aminek betartására sarkalljuk az embertársainkat már szinte észrevétlenül, oda sem figyelve rá, de minden nap ezt tesszük.
2021. jan. 24. 17:51
 3/30 anonim ***** válasza:
66%

Miért nem képesek elfogadni a nemvallásos emberek, hogy nem mindenki az?

:))

2021. jan. 24. 17:54
 4/30 anonim ***** válasza:
22%
De legalább már nem égetnek el mágján :D
2021. jan. 24. 17:58
 5/30 anonim ***** válasza:
78%

A vallásosak azt gondolják, hogy jobban-és "mélyebben" értik a világot, és azért akarnak mindenki mást is rávenni, mert jót akarnak a többieknek is 🙂

Nyilván hitelesebb lenne a dolog, ha legalább a saját tanításaikat betartanák, és nem kellene mindig sikkasztásokról, pedofíliáról, pénzmosásokról hallani-olvasni a Vatikánnal kapcsolatban is, meg ugye a hívek sem annyira jeleskednek, de a szándék a lényeg! Reméljük Jézus és az Atya is majd így gondolja.

2021. jan. 24. 18:00
 6/30 anonim ***** válasza:
72%
Pontosan azért kellene mondjuk általános iskola 8. osztályába bevezetni az összehasonlító vallástudományt, amit a #2-es mondott. Tanulják meg az emberek már gyerekként, hogy a vallások mennyire szerteágazóak, mennyire ellentmondanak egymásnak. És akkor talán kevesebb lenne a térítő is, mivel megértenék, hogy "az én vállásom az igaz", érv teljesen önökényes. Mindenki azt hiszi, hogy az ő vallása, az ő istene az igazi, és térítgeti nemcsak a hitetleneket, de a más vallásúakat is. Azt meg külön meg kellene tanítani, hogy "ami neked jó, az még nem biztos, hogy másnak is jó". Mondjuk kommunikáció órán.
2021. jan. 24. 18:04
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Én elfogadom.
2021. jan. 24. 18:35
 8/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek

Kedves válaszolók, egyetértek mindenkivel! Főleg 4essel és 6ossal. Meg kellene tanítani a gyermekeket, hogy van választásuk.

3as, igaz hogy nem mindegyik nem vallásos fogadja el a vallásosok nézeteit, de mi sosem égettünk el vagy gyilkoltunk le senkit :D én személy szerint azért nem hiszek egyik vallásban sem, mert nem csak egy van. Ha egy lenne, hitelesebbnek tűnne. Egyikre sincs bizonyíték, és az, hogy erőltetik még taszító is szerintem

2021. jan. 24. 18:38
 9/30 curios man ***** válasza:

Mert ez Isteni Akarat, nem emberek találták ki..

Hogy miért azt majd később kifejtem Ha nem cinikus, ítélkező tudománytalan hangulattal írtok erre válaszul

2021. jan. 24. 18:46
 10/30 A kérdező kommentje:
Kedves 9es, ha nem fejti ki amit szeretne, felesleges volt írnia
2021. jan. 24. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!