Sok ember miért nem akarja elfogadni a vallásokat?
Mit jelent az értelmezésedben az, hogy "elfogadni a vallásokat"?
Megmondom miért kérdezem: vallások voltak, vannak és lesznek is, amíg csak ember az ember (de gyanítom, utána is). Ez alapvető az emberi kultúrában, annak szerves részét képezi, elválaszthatatlan tőle. Szóval ezt nem elfogadni az valóban elmebetegség, kábé mintha azt nem fogadnád el hogy a Nap melegít és a többi csillag qva messze van.
Vagy azt elfogadni, hogy a vallások szerint Isten teremtette az univerzumot, az embert, meg effélék? Nos, erre meg nincs egyértelmű és kétségbe vonhatatlan bizonyíték. Isten létét nem lehet cáfolni, de bizonyítani sem. Ez pedig kb. az emberek felének nem elegendő ahhoz, hogy Isten munkájának tulajdonítsák magunkat és ami körülvesz minket. A másik felének pedig bőven elegendő ahhoz, hogy Isten léte és ténykedése mellett tegyék le a voksukat.
Szóval mit értesz az alatt, hogy sok ember nem akarja elfogadni a vallásokat? Úgy érted, hogy nem akarják elfogadni azt, hogy vannak vallások, vagy nem akarják követni valamelyik vallást?
Én csak Istenről tudok írni. Ha valaki nem ismeri, az tagadja. Ezt onnan tudom biztosra, hogy ilyen voltam én is, de nincs lehetetlen. Mikor az Úr megszólított, mert tiszta szívből kerestem, akkor igent mondtam, de előtte ugyanúgy kinevettem a hívőket, mint most engem sok ember.
Azt viszont megtanultam, hogy én hiába beszélek, az ember saját magától nem fog hinni, ahhoz Isten kell. Én tehetek bizonyságot, vagy eljut a szívéig vagy nem, de az is lehet, hogy több év kell ahhoz, hogy hasson.
Úgyhogy a kérdésre az én válaszom: mert talán még nem jött el az ő idejük, hogy hitre jussanak.
"miért nem akarja elfogadni a vallásokat"
ValláSOKAT??
- Mert egyet sem fogad el,
- mert egyet gyakorol, a többit elutasítja.
ValláSOKAT nem fogadhal el, hiszen az esetleges ellentmondókat nem veheti ugyanazon időben igaznak.
Ennek különböző okai lehetnek, emberre válogatja.
Pl: Ismeret hiánya, csalódottság, neveltetés, stb
Pontosítanád a kérésed?
1: Értelmes ember MA MÁR nem hisz a vallásokban (hacsak kiskorától nem így nevelték).
2: Ezzel együtt elfogadja azt, hogy van, akinek MÉG erre van szüksége.
Melyik problémakörről kérdezel a kettőből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!