Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem képesek elfogadni a...

Miért nem képesek elfogadni a vallásos emberek, hogy nem mindenki az?

Figyelt kérdés
A "nem vallásos emberek is kötekednek a vallásosokkal" érvet hagyjuk ki. A többi érdekelne

2021. jan. 24. 17:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
18%
Akkor en hívőként tudományos szeretetteli válasszal jövök: szarok bele mibe hiszel vagy mibe nem.
2021. jan. 24. 18:52
 12/30 anonim ***** válasza:
tudod honnan ered a vallásos szó?!?hogy hitüket megvalló(tehát az igét bibliát komolyan vevő emberről van szó-tanítványoz prédikál/tanuságot tesz ilyesmi...)ebből egyre kevesebb van ráadásul a kisegyházak(gyülik hívei)szokták csépeni ezzel a dumával a "templomosokat"pejoratívan használva hogy:mélyen vallásosak tehát elrejtik magukban:nem beszélnek a hitükröl-úgy cselekednek mint a bibliában leírt "bolond e,ber2ki csak hallgatja az igét s ezzel megcsalatja Magát....
2021. jan. 24. 19:18
 13/30 anonim ***** válasza:
71%

Vidiripi

"...de mi sosem égettünk el vagy gyilkoltunk le senkit."

Mi hívők sem égettünk el és gyilkoltunk le senkit!

-De ha esetleg történelmi távlatokban nézzük a dolgot akkor viszont lenne néhány felvetésem.

Kik hozták létre a tömegpusztító fegyvereket?

Mustárgáz, atom, hidrogén, neutronbomba és a többiek!

Napalm, ha már égetés!

- És pl. kiderültek olyan dolgok hogy embereken kísérleteztek és nem máshol hanem az USA-ban. Pl. a saját katonáikon és nem hogy nem kérdezték meg őket még csak nem is tájékoztatták őket később sem hogy minek voltak kitéve. Persze a szovjetek sem voltak különbek ott még durvább dolgok voltak! A lényeg az hogy a történelmi tényeket nézve mindkét oldalon vannak csúnya dolgok. De ami azt illeti azért a tömegpusztító fegyverek behozták a lemaradást és bizony át is vették a vezetést! De ahhoz hogy ezek a fegyverek létrejöhessenek bizony kellett a tudomány és bizony a magas fokú tudományos fejlesztések.

"én személy szerint azért nem hiszek egyik vallásban sem, mert nem csak egy van."

Valójában nem is a vallásban kell hinni hanem Istenben és a Fiában Jézusban. De általában a többi vallásban is valamiféle istenségben hisznek!

"Egyikre sincs bizonyíték, és az, hogy erőltetik még taszító is szerintem"

Abban teljesen egyetértek hogy ha erőltetik az nem jó egyáltalán.

De a másik dologgal azért vitába szállnék, mert ugye hogy ki mit tekint bizonyítéknak az nem mindegy!

Csak egy aprócska felvetés. Sokáig azt állították hogy Szodoma és Gomora városa nem létezett. Pedig a Bibliában írnak a városokról.

De aztán csak rátaláltak a városokra és feltárták őket a régészek. Pedig csak a Biblia írt róluk. Nos akkor mit is tekinthetünk bizonyítéknak? Persze vannak még ilyen leírt dolgok a Bibliában amiről máshol nem írtak. De aztán a régészet feltárta hogy létező helyekről és személyekről van szó! Mennyire hiteles a Biblia merül fel a kérdés. Nos ezt már mindenki döntse el maga. De az biztos hogy nem egy olyan dolog van ahol máshol nem lehetett olvasni csak a Bibliában és idővel igazolást nyert hogy amit ott írtak az a valóság!

Szóval ki mit tekint bizonyítéknak az már egy másik kérdés!

2021. jan. 24. 19:40
 14/30 anonim ***** válasza:
93%

En elfogadom.

Szerintem is kellene olyan tantargynak lenni, amit Angliaban "Religious Education"-ak hivnak. Vallasoktatas, de nem hittan, hanem megtanuljak, milyen kulonbozo vallasok vannak, miben hisznek, milyen unnepeik vannak - es ezzel egyidoben azt is, hogy a vallasok egyenranguak. Az ateizmust is tanitjak.

Ha a szulo nem akarja, hogy a gyereke ilyenre jarjon, akkor mentesseget kap.

Mi sem egetunk el senkit manapsag. Ha a multba nezunk, akkor az ateista orszagok, pl. a Szovjetunio sok vallasos embert buntetett meg a hite miatt.

2021. jan. 24. 19:49
 15/30 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés, érintett vagyok jelenleg:

szerintem azért, mert ha találnak egy nem annyira domináns embert, akkor ezzel az egész hókusz-pókusszal igyekeznek helyretenni, hogy "márpedig a vallás az jó", tehát találnak mindig egy gyenge láncszemet, akit vegzálhatnak vele.

A másik, meghogy a saját nézetüket, hogy ők már megtalálták a "Főnököt, és az milyen jó" egy álomképet képeznek ezzel maguknak, és ezt az álomképben élve nehéz már számukra lejönni a kőkemény valóságba...

2021. jan. 24. 22:28
 16/30 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"hogy "márpedig a vallás az jó", tehát találnak mindig egy gyenge láncszemet, akit vegzálhatnak vele."

Nem a vallás az nem jó! Nem is lehet jó! Hívőnek kell lenni nem pedig vallásosnak! A vallással baj van! Mert a vallás csak a betű de nincs benne a lélek!

"...a kőkemény valóságba..."

És mi a kőkemény valóság? Kifejtenéd?

2021. jan. 25. 00:12
 17/30 anonim ***** válasza:
Kérdező: próbáld ki, olvass Bibliát, járj templomba 1 hétig, S hasonlítsd össze a lelkiállapotoddal, ahol most vagy. Sokkal boldogabb lennél sztem.
2021. jan. 25. 01:10
 18/30 anonim ***** válasza:

"De ami azt illeti azért a tömegpusztító fegyverek behozták a lemaradást és bizony át is vették a vezetést! De ahhoz hogy ezek a fegyverek létrejöhessenek bizony kellett a tudomány és bizony a magas fokú tudományos fejlesztések."

Én nem akarom ajnározni a tudományt, vagy kisebbiteni az atombomba meg a többi tömegpusztitó cucc szerepét a történelemben, de mondd meg nekem kérlek, hogy miért és mennyivel rosszabb pl. az atombomba, amelyik 1 másodperc alatt öl meg 500 ezer embert, mint az, ha 500 ezer ember heteken, hónapokon át öldökli egymást éhesen, mosdatlanul, a lövészárkokban kushadva? Mitől emberségesebb szerinted a hagyományos háborúzás, mint a modern hadviselés?

2021. jan. 25. 03:23
 19/30 curios man ***** válasza:
0%

Akkor 11 es szarj otthon ne ide.!!!

Rajtad kívül más is létezik.

Biztos nehéz felfogni...

2021. jan. 25. 06:08
 20/30 anonim ***** válasza:
#19 Szerintem pont, hogy ő fogja igazán fel. A kérdező kérdése pont arra irányult, hogy mért nem képesek az emberek elfogadni, hogy a másik ember mibe hisz. Mért lenne kötelessége azzal foglalkozni, hogy miben hisz a másik?
2021. jan. 25. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!