Miért nem képesek elfogadni a vallásos emberek, hogy nem mindenki az?
Vidiripi
"...de mi sosem égettünk el vagy gyilkoltunk le senkit."
Mi hívők sem égettünk el és gyilkoltunk le senkit!
-De ha esetleg történelmi távlatokban nézzük a dolgot akkor viszont lenne néhány felvetésem.
Kik hozták létre a tömegpusztító fegyvereket?
Mustárgáz, atom, hidrogén, neutronbomba és a többiek!
Napalm, ha már égetés!
- És pl. kiderültek olyan dolgok hogy embereken kísérleteztek és nem máshol hanem az USA-ban. Pl. a saját katonáikon és nem hogy nem kérdezték meg őket még csak nem is tájékoztatták őket később sem hogy minek voltak kitéve. Persze a szovjetek sem voltak különbek ott még durvább dolgok voltak! A lényeg az hogy a történelmi tényeket nézve mindkét oldalon vannak csúnya dolgok. De ami azt illeti azért a tömegpusztító fegyverek behozták a lemaradást és bizony át is vették a vezetést! De ahhoz hogy ezek a fegyverek létrejöhessenek bizony kellett a tudomány és bizony a magas fokú tudományos fejlesztések.
"én személy szerint azért nem hiszek egyik vallásban sem, mert nem csak egy van."
Valójában nem is a vallásban kell hinni hanem Istenben és a Fiában Jézusban. De általában a többi vallásban is valamiféle istenségben hisznek!
"Egyikre sincs bizonyíték, és az, hogy erőltetik még taszító is szerintem"
Abban teljesen egyetértek hogy ha erőltetik az nem jó egyáltalán.
De a másik dologgal azért vitába szállnék, mert ugye hogy ki mit tekint bizonyítéknak az nem mindegy!
Csak egy aprócska felvetés. Sokáig azt állították hogy Szodoma és Gomora városa nem létezett. Pedig a Bibliában írnak a városokról.
De aztán csak rátaláltak a városokra és feltárták őket a régészek. Pedig csak a Biblia írt róluk. Nos akkor mit is tekinthetünk bizonyítéknak? Persze vannak még ilyen leírt dolgok a Bibliában amiről máshol nem írtak. De aztán a régészet feltárta hogy létező helyekről és személyekről van szó! Mennyire hiteles a Biblia merül fel a kérdés. Nos ezt már mindenki döntse el maga. De az biztos hogy nem egy olyan dolog van ahol máshol nem lehetett olvasni csak a Bibliában és idővel igazolást nyert hogy amit ott írtak az a valóság!
Szóval ki mit tekint bizonyítéknak az már egy másik kérdés!
En elfogadom.
Szerintem is kellene olyan tantargynak lenni, amit Angliaban "Religious Education"-ak hivnak. Vallasoktatas, de nem hittan, hanem megtanuljak, milyen kulonbozo vallasok vannak, miben hisznek, milyen unnepeik vannak - es ezzel egyidoben azt is, hogy a vallasok egyenranguak. Az ateizmust is tanitjak.
Ha a szulo nem akarja, hogy a gyereke ilyenre jarjon, akkor mentesseget kap.
Mi sem egetunk el senkit manapsag. Ha a multba nezunk, akkor az ateista orszagok, pl. a Szovjetunio sok vallasos embert buntetett meg a hite miatt.
Érdekes kérdés, érintett vagyok jelenleg:
szerintem azért, mert ha találnak egy nem annyira domináns embert, akkor ezzel az egész hókusz-pókusszal igyekeznek helyretenni, hogy "márpedig a vallás az jó", tehát találnak mindig egy gyenge láncszemet, akit vegzálhatnak vele.
A másik, meghogy a saját nézetüket, hogy ők már megtalálták a "Főnököt, és az milyen jó" egy álomképet képeznek ezzel maguknak, és ezt az álomképben élve nehéz már számukra lejönni a kőkemény valóságba...
Vidiripi
"hogy "márpedig a vallás az jó", tehát találnak mindig egy gyenge láncszemet, akit vegzálhatnak vele."
Nem a vallás az nem jó! Nem is lehet jó! Hívőnek kell lenni nem pedig vallásosnak! A vallással baj van! Mert a vallás csak a betű de nincs benne a lélek!
"...a kőkemény valóságba..."
És mi a kőkemény valóság? Kifejtenéd?
"De ami azt illeti azért a tömegpusztító fegyverek behozták a lemaradást és bizony át is vették a vezetést! De ahhoz hogy ezek a fegyverek létrejöhessenek bizony kellett a tudomány és bizony a magas fokú tudományos fejlesztések."
Én nem akarom ajnározni a tudományt, vagy kisebbiteni az atombomba meg a többi tömegpusztitó cucc szerepét a történelemben, de mondd meg nekem kérlek, hogy miért és mennyivel rosszabb pl. az atombomba, amelyik 1 másodperc alatt öl meg 500 ezer embert, mint az, ha 500 ezer ember heteken, hónapokon át öldökli egymást éhesen, mosdatlanul, a lövészárkokban kushadva? Mitől emberségesebb szerinted a hagyományos háborúzás, mint a modern hadviselés?
Akkor 11 es szarj otthon ne ide.!!!
Rajtad kívül más is létezik.
Biztos nehéz felfogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!