Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek az...

Keresztények! Szerintetek az önkielégítés bűn?

Figyelt kérdés

Régóta foglalkoztat ez a kérdés és a minap találtam meg ezt a cikket:

[link]

Én nem tudom elképzelni, hogy az önkielégítés bűn legyen. A tinédzser korban lévő gyerekekben igencsak tombolnak a hormonok és miért is ne végezhetnének önkielégítést? Elvégre ez még egészséges is. Nagy mértékben csökkenti a prosztatarák kockázatát és még sorolhatnám. Miért lenne sokkal jobb ha magában tartaná és magömlés formájában távozna belőle a ,,váladék" vagy nem tudom, hogy fogalmazzak. Emellett akkor miért teremtené Isten ezt a cselekedetet egészségesnek és mégis akarná, hogy ne csináljuk?

Nem tudom mennyire tudtam értelmesen megfogalmazni a gondolataimat mindenesetre remélem érthetőre sikerült.

Csatolok szavazást a kérdéshez de attól még örülnék ha kifejtenétek a véleményeteket.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. júl. 7. 16:21
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
76%

#50 azt kell megértened, és a legtöbb hívőnek is, hogy mindenkinek lehet véleménye. Érdekes, a pedofíliáról is tuti van véleményed, mégse vagy az. Hova tovább, valószínűleg tudsz róla dolgokat, ha pedig utánanéznél, rájönnél egy csomó dologra a pedofíliával kapcsolatban, és még AKKOR SE lennél pedofil. Ugyanezt el lehet mondani a katolikus vallásról. Nem vagyok hívő, de katolikus családban nőttem fel, a Bibliát is olvastam, épp ezért tisztában vagyok mind a vallással, mind az egyházzal. És valószínűleg a kommentelők nagy része is, hisz olvashattunk értelmesen megfogalmazott véleményeket nem jívő emberektől. Épp ezért lehet véleményünk és egyikőtök se jöhet azzal, hogy nem írhatjuk le, mert ez nem így működik.

A másik, hogy nem mindenki ateista, aki nem hívő. A teizmus istenhitet jelent, az "a" pedig fosztóképző, tehát az ateisták azok, akik istentagadók, akik egyértelműen azt vallják, hogy nincs Isten.

Én pl nem ilyen vagyok. Nem vagyok hívő, de nem merném kijelenteni, hogy nincs Isten, hisz semmi bizonyítékom rá (ahogy amúgy neked se az ellenkezőjéről, csak megjegyezném). Majd ha a saját szememmel látom, esetleg lesz rá tudományos bizonyíték, akkor tudom kijelenteni, hogy van vagy nincs. Addig meg azt mondom, hogy lehet hogy van, ki tudhatja.

A többi, amit leírtál pedig csak a szokásos bullshit, amit megszokhattunk a hívők nagy részétől. Mi az hogy "önző módon a saját élvezetünkre használni"?? Ha szexelsz egy csajjal és beleélvezel a puncijába (mert ugye a fenekét használni "halálos bűn"), akkor nem a saját élvezetedre gondolsz? Vagy miközben élvezel, csak az jár a fejedben hogy "jaj de jó, most megtermékenyítem a feleségemet hogy világra hozhasson mégegy magyart"? Ne legyünk álszentek, az, hogy jön az ondó azt jelenti, hogy TE élvezed. Ez tény, nem hit kérdése. Be van bizonyítva.

Ugyanezt az elvet alapul véve, mi különbség van az anál és a punciszex között? Mindkettőt te élvezed, igen TE, és ha nem vagy egy világi tuskó, akkor a partnered is. Illetve a maszti ugye, ott is TE élvezed. Semmi különbség nincs. Ha punciba élvezel, hogy gyerek legyen belőle és a csaj nem esik teherbe, akkor a szeretkezésetek önzőség volt? Na takarodjál. Vagy ha meddő a feleséged, akkor le se fekszel vele, mert a szexnek nincs célja, csak azért csinálnád hogy mindkettőtöknek jó legyen?

De igazából mondhatok bármit, nem foglak tudni meggyőzni, mert az egyház gondoskodott arról, hogy eléggé ki legyen mosva az agyad és ne tudj hallgatni az észérvekre. Csak mész előre, az egyház feje után, nincs saját véleményed, nincsenek saját gondolataid. Hogy hogy lehet így élni?

Hát így. Hisz te is prímán elvagy.

2022. aug. 25. 10:19
 52/58 anonim ***** válasza:
60%
50.: Tipik valláskárosult nyomorult. 51-es jól mondja, messze nem csak ateisták írnak ide, én sem vagyok az, maszturbálok is. Jah, és nem lesz gyerekem. 😊
2022. aug. 27. 00:09
 53/58 IstenGyermeke1 ***** válasza:
21%

Az 50-es vagyok.

Kedves 51-es!

Ez, amit írtál, teljesen kiforgatott formája az én válaszomnak. A közösülésre vonatkozó tanításokat nem fejtettem ki bővebben, mert nem akartam tovább hosszabbítani a hozzászólásomat. Tisztázzunk valamit: ha rendeltetésszerűen szexelsz, és nem legy belőle gyerek, az nem bűn (a naptármódszer megengedett). Nem az élvezettel van a baj, hanem, azzal ahogyan azt egyesek (köztük én is sajna) elérik. Tovàbbá pontosítok, az ne írjon ide, aki nem hisz (ebbe beletertozik az is, aki nem tudja biztosan, hogy Isten létezik-e [erre is volt egy szó, csak elfelejtettem], az ateisták, a deisták esetleg, és a más vallásúak). Egyébként, meg lett a 10 nap. 😁 Nem vagyok misszionárius, de katolikus családban nőttél fel, nem hiszem, hogy sikerülne megtéritenem téged, megjegyzem, hogy nem véletlenül beszéltem ilyen hosszan, ha nem tudnám, hogy létezik, egyébként mivel tudod magyarázni a csodás gyógyulásokat, (amire az oly sokra tartott tudományod se tud választ adni) és az eucharisztikus csodákat? Elismerem, van értelme bizonyos megismerni Isten teremtett világát, de egyes “tudományos tények” csak arra vannak kiélezve, hogy az embereknek tetszen, például úgy, hogy önigazolást nyújtanak pár bűnös tevékenységre. Az önkielégítés hol természetes, könyörgöm?!! 😂😂😂 Ezt már levezettem régebben, csak olvassatok vissza!

2022. szept. 25. 13:32
 54/58 anonim ***** válasza:
39%

"De igazából mondhatok bármit, nem foglak tudni meggyőzni, mert az egyház gondoskodott arról, hogy eléggé ki legyen mosva az agyad és ne tudj hallgatni az észérvekre. Csak mész előre, az egyház feje után, nincs saját véleményed, nincsenek saját gondolataid. Hogy hogy lehet így élni?

Hát így. Hisz te is prímán elvagy."

Erre újfent csak ennyit tudok mondani. Világosíts fel, mi az a közösülési forma, mi az az út az élvezet eléréséhez, ami bűn? A probléma az, hogy a párom megcsalásán kívül egy se jut eszembe, amiért rosszul kéne éreznem magam :))

A csodák, amikről beszélsz, miket takarnak pontosan? Nesze semmi fogd meg jól, amit írtál. Én úgy gondolom, pont hogy isten tudata mögé bújva könnyebb rávágni, hogy ez meggyógyult, mert ő istenfélő ember volt, amaz meg meghalt, de úgyis csak "az úr haragja sújtott le bűnös lelkére". Az a baj, hogy ismerem a keresztény dumákat és nagyon nem tetszenek. Én fiktív dolgok mögé takarózás helyett próbálnék rájönni az emberi test és lélek rejtelmeire, próbálnám átlátni, milyen mentális ráhatások, milyen környezeti viszonyok stb állhatnak a gyógyulás mögött. Rengeteg mindent nem tudunk még a testünkről, de a tudomány fejlettebb, mint valaha és ez egyre csak jobb lesz. Ha leragadunk a középkorban, az csak hátra visz, nem előre :)) de persze könnyebben válaszolnék, ha bármi konkrétumot írtál volna.

"Tovàbbá pontosítok, az ne írjon ide, aki nem hisz (ebbe beletertozik az is, aki nem tudja biztosan, hogy [...])"

Miért is? Szólás- és véleményszabadság van. Tudom, ez a középkorban (a katolikus egyház virágzásánál, ahol minden hívő leragadt lelkileg), még nem így volt, de változnak az idők. Ugyan demokratikus jogállam nem vagyunk többé az EU szerint, azért ezek az emberjogi törvények még állnak, bármennyire is hihetetlen.

"nem hiszem, hogy sikerülne megtéritenem téged"

Nem kösz xd.

"Egyébként, meg lett a 10 nap."

Örülök bro, ha téged ez boldoggá tesz, csináld. A baj ott kezdődik, hogy te másoknak osztod az észt itt gyk-n, ne ez már nem bocsánatos bűn😁😁

Akik pedig itt elbizonytalanodtak ennek a nagyon kedves keresztyény kollégának a válaszai után, hogy vajon önkielégíteni bűn-e, tegyék fel maguknak a kérdést: kinek hisztek? Az egyháznak, aki a múltban nem átallott ezrek életét kioltani, ha azok nem értettek egyet a tanaikkal, amik amúgy sose voltak bizonyítva, mindenre csak a Biblia volt a válasz, amit egy zsinaton dobott össze néhány kivénhedt öregember, akik annál is gazdagabbak akartak lenni, mint amilyen gazdagok addig voltak; vagy a tudománynak, ami kézzel fogható bizonyítékokkal szolgál, ami ha tévedett, beismeri és azonnal kikutatja a helyes választ, ami rohamosan fejlődik, ellentéteben az egyházzal, ami a középkor óta stagnál. Melyik szavahihetőbb? Nekem megvan a voksom, épp ezért az en válaszom:

Önkielégíteni nem bűn. Ahogy a Lepattintva c. filmben az Infant Sorrow fronténekese, Aldous Snow mondta, "Istennek van helye a hálószobában".

2022. szept. 25. 14:10
 55/58 NTBS ***** válasza:
46%
Igen. Egyértelműen az.
2022. okt. 17. 17:38
 56/58 anonim ***** válasza:

54

en egyetertek veled, de azert olyan nagyon nem ismered a "kereszteny dumakat"

ilyet, hogy

"rávágni, hogy ez meggyógyult, mert ő istenfélő ember volt, amaz meg meghalt, de úgyis csak "az úr haragja sújtott le bűnös lelkére"." én még sosem hallottam, voltal mostanaban katolikus temetesen?

A katolikus egyhaz meg sosem mondja, hogy csak a gyerekcsinalas a szexualis elet celja, mindenhol leszogezik, hogy az oromszerzes is.

Mondom ezt nem-katolikuskent, tehat akinek nem kell betartania ezeket a tanitasokat, csak ismerem pl. az egyhaz altal kiadott dokumentumokat.

2022. okt. 17. 20:43
 57/58 anonim ***** válasza:
46%

#51, 54, s még egy páran

Teljesen igaz az, hogy szólásszabadság van és bárki véleményt nyilváníthat, viszont az egyetlen gond csak az, hogy a kérdező kifejezetten a keresztények véleményére lett volna kíváncsi, őket szólította meg és nekik szánta a kérdést. Nem a "vallási témában esetleg informált nem-hívőknek", más vallásúaknak, ateistáknak, stb. Tehát teljesen figyelmen kívül hagytátok (vagy mondhatni nem tartottátol tiszteletben) a kérdező kérését, aki NEM a ti véleményetekre volt kíváncsi. Ez azt jelenti, h kicsit erőszakosan hirdetitek mindenhol, ott is, ahol nem kérdeznek titeket, a véleményeteket... Szerintem ez tiszteletlen és ellehetetleníti a kulturált kommunikációt és vitát/érvelést (arról nem is beszélve, hogy állandóan személyeskedő és másokat minősítő, lebecsmérlő kommentek születnek, mert látszólag itt sokaknak nem a válaszadás a céljuk, hanem a maguk véleményének a végsőkig való hangoztatása és érvényesítése...) Őszintén: szomorú.

2022. okt. 18. 11:14
 58/58 IstenGyermeke1 ***** válasza:
46%

Én írtam az 50-es és az 53-ast.

Kedves 54!

Igenis van saját véleményem, csak az Egyházé sokat nyom a latban.

Sajnálom, ha csalódást kell okoznom neked, de a média ma így működik (legalábbis egy része): Senki sem szeretné bűnösnek érezni magát, ezért szükség van 'észérvekre' és 'tudományos bizonyítékra'. Ha legalább néhányszor önigazolást nyújtasz az embereknek, nekik az fog visszamaradni ebből, hogy 'ez a lap vagy weboldal milyen jó'. Tehát ôk olvasni fogjàk és ezért van közönség. Sajnálom, ez a média. De senki sem tökéletes (itt a Földön), tehát az Egyház is csinál(t) ilyet.

Miért álítod azt, hogy ismered 'a keresztény dumákat', ha az előző mondatodból kiderül, hogy nem így van?

Csodás gyógyulás: Egy szent vagy egy szerintünk szent életű személy közbenjárását kérjük Istennél, hogy XY felèpülésére. És ez teljesül, akkor beszélhetünk csodáról.

Eucharistikus csoda: Áldoztatásnàl, ha a Szentostya leesik a földre, azt először meg kell tisztítani (a földi kosztól). Ennek része, hogy szenteltvízbe helyezik. Ekkor (! néhány alkalommal) az ostya hússá vàltozott. Elég sok helyen történt ilyen.

Továbvá mikor hallottál utóljára olyat, hogy 'Isten lesújtott bűnös lelkére'?!!! Mint minden vallásnak, ennek is vannak fanatikus követői (fundamentalista keresztényeknek hívjuk őket). Lehet, hogy ők mondanak ilyet, de nem néhány kis gyülekezet alapján ítélünk meg egy vallást!!!

Igen, az Egyház sem tökéletes. Hibázott a középkorban. De a németeket sem ammiatt ítéljük meg amit a nácik tettek!!!

Atudományos bizonyítékodra, hogy Isten lètezik, meg csak ennyit tudok mondani: 'Erre ô ezt válaszolta: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, ha a halottak közül támadna föl valaki annak sem hinnének'. Ha mindegyik nagyokos tudósnak megjelenne Isten, mint Szent Pálnak, azt is ráfognák valami halucinàcióra vagy hasonlóra.

Én hiszem, hogy van, sok kis jel miatt. De természeresen ti szerencsének titulálnátok.

Nem a jogaiddal van a bajom. Ha látok egy muzulmànoknak szóló témát, megtisztelem őket azzal, hogy nem írok bele, mert csak rombolnék. Aki segíteni szeretne, de nem olyan vallású, szerintem az rendben van. De a beletrollkodás nem.

2022. okt. 29. 09:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!