Van olyan keresztény felekezet, ami megengedőbb az önnön magunkhoz való nyúláshoz?
tehát az önkielégítésre gondolok
csak a katolikus szabályt ismerem, miszerint ez főbenjáró bűn, igaz olvastam egy kitételt, ami szerint lehetnek enyhítő körülmények
Azért főbenjáró bűnnek nem számít egyáltalán, nem kell túlozni, de valóban bűn és helytelen, tisztátalan tett, ami ellen érdemes küzdeni.
Viszont ne az alapján akarj választani, hogy melyik a kényelmes, hanem az alapján, hogy melyik az igaz. Márpedig Krisztus egyetlen egyházat alapított (nem 8000 szektát), s ezt az Egyházat katolikusnak nevezik az őskeresztény időktől fogva.
Sajnos ezzel saját magadat csapod be. Isten határoz dolgokról, és nem emberek. Ha egy "vallás" megenged egy Isten által tiltott dolgot, akkor erre mondta Jézus, hogy "vak vezet világtalant, és mind a ketten verembe esnek."
Nem embereknek kell tetszeni, hanem Istennek.
a kérdésem azért rendkívül valid, mivel a felekezetek ennél sokkal fontosabb dolgokban sem értenek egyet, szóval értitek én meg csak ezt az egy megközelítést ismerem, de még ezen belül is eltérő véleményekre leltem, na most, hogyan legyek okos ezután
ha pl a teremtést vesszük, az is le van írva, hogyan történt, de elfogadott-e ez a mai világban, hogy pontosan így történt-e
A teremtéstörténetet már az ókorban is szimbolikusan értelmezte a műveltebb réteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!