A bibiában miért nincs semmire magyarázat?
Ha írsz egy könyvet, hogy ez meg ez történt, akkor megmagyarázod benne, hogy azok a dolgok miért és hogyan történtek meg?
A Bibliát is emberek írták, de szerintem van benne némi magyarázat de kevés helyen.
Tudod, én ezzel úgy vagyok, hogy olyan könyveket olvasok amik valóban fontosak. És azt gondolom, a biblia bár fontos, aranyos és bájos könyv, de az emberiség letett az asztalra rengeteg olyan más művet, amiről van értelme beszélgetni. Mert például összefüggő értelmes tudományos rendszet alkotnak.
Vagy mert esztétikai értéket hordoznak.
Véleményem szerint a bibliát a birkák olvassák. Nekik pedig épp ennyi kell.
Van magyarázat. Csak felkell fedezni.
" megteremtette az élővilágot és látta hogy jó."
Amire Isten azt mondta, hogy jó, az azt jelenti, hogy a célnak megfelelő, és arra használható, amire létrehozta.
Kezdetben nem is ették meg egymást az állatok, és az emberek sem gyilkoltak le ilyen okkal állatokat.
Az állatoknak más a szerepük az életben, és Isten nem az örök élet kilátásával hozta létre őket.
"A bibiában miért nincs semmire magyarázat?"
Te milyen Bibliát olvasol? Az egész Újszövetségi levélhalmaz csak magyarázat
'"Főleg az a része érdekes amikor azt írja hogy isten megteremtette az élővilágot és látta hogy jó. Itt sincs semmi magyarázat."
Ott nincs, de az egész Bibliát ha megérted, akkor már ennek is tudod a magyarázatát.
"Talán ha lenne lehetséges, hogy az emberek jobban vigyáznának rá"
Sajnos nem. A nem megtért emberek gonoszok és önzőek. A megtért ember pedig vigyáz rá lelkiismeretból
" Viszont a kereszténység, a biblia teljesen olyan jellegű, mintha az lenne a cél hogy az emberek ne is gondolkozzanak és fogadjanak el mindent úgy ahogy van."
Ezzel ellentmondasz magadnak, hisz ha valamire nincs egyből magyarázat, akkor gondolkodásra serkent. Én pl. a Biblia miatt már a kvantumfizikánál tartok. Biblia ösztönzött arra, persze nem direktben, hogy pl. rájöjjek, hogy a fény egyirányú útja mérhetetlen és időtlen. De a Biblát komplexen nem érted meg 10 perc alatt. Én már 10 éve kutatom és még mindig csodás dolgokat fedezek fel.
Példa a gondolkodásserkentésre: a Teremtés könyve ellentmond az evolúciónak, ez elég nyilvánvaló. Az embert ez kutatásra serkenti, beleveti magát a természettudományokba és rövidebb-hosszabb idő alatt belátja, hogy az evolúció mekkora nagy marhaság, "mesébb" a meséknél
Vidiripi
Rengeteg magyarázat van a Bibliában!
Pl. a világ és az ember létrejötte, a bűn kérdése, miért olyan a világ amilyen és még sok egyéb!
Tegyél fel konkrét kérdést hogy mire akarsz választ kapni!
Kerdezo nem tudom mirol irsz
mert a teheneket a tejuk miatt tartottak es tartjak indiaban a "hinduk", Krisna maga is tejet ivott meg evett mindent amit belole keszitettek
ez nem allati eredetu dolog?
Krisnasok ehhez nem tudom hogy is allnak hozza, persze lehet ennek elhagyasat is magsabbra tarjak de ez most mas kerdes
amugy hogy kapcsolodott a teremtes "jo"-saga ahoz hogy mashol tartozkodnak a husevestol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!