Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek az...

Keresztények! Szerintetek az önkielégítés bűn?

Figyelt kérdés

Régóta foglalkoztat ez a kérdés és a minap találtam meg ezt a cikket:

[link]

Én nem tudom elképzelni, hogy az önkielégítés bűn legyen. A tinédzser korban lévő gyerekekben igencsak tombolnak a hormonok és miért is ne végezhetnének önkielégítést? Elvégre ez még egészséges is. Nagy mértékben csökkenti a prosztatarák kockázatát és még sorolhatnám. Miért lenne sokkal jobb ha magában tartaná és magömlés formájában távozna belőle a ,,váladék" vagy nem tudom, hogy fogalmazzak. Emellett akkor miért teremtené Isten ezt a cselekedetet egészségesnek és mégis akarná, hogy ne csináljuk?

Nem tudom mennyire tudtam értelmesen megfogalmazni a gondolataimat mindenesetre remélem érthetőre sikerült.

Csatolok szavazást a kérdéshez de attól még örülnék ha kifejtenétek a véleményeteket.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. júl. 7. 16:21
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
36%

#40 sajnos aki önkielégit a pokolba kerül és ezt a biblia is alátámasztja...

a bűn nem a mennybe vezet és az ilyen önző élvezetek pont az ellentétje annak amit Jézus hirdetett az evangyéliomokban, testi vágyakrol való lemondás és böjt meg önmegtartoztatásba benne van az is hogy nem önkielégit az ember

2022. júl. 8. 09:04
 42/58 anonim ***** válasza:
75%
Az, meg a hatszögletes fejedben. 🤣 Nem hat meg az ócska, filléres, 2000 éves riogatásod, a tudomány, a biológia mind ellentmond neked fundikám (igen, és Isten adta őket, akár a libidót), a Biblia meg nem ír kifejezetten sehol sem az önkielégítésről. Megjegyzem úgyis elélvezhetsz, hogy alszol, ami még csak nem is tudatos (ezt hívják nedves álomnak).
2022. júl. 8. 09:08
 43/58 anonim ***** válasza:
0%
#42 tudományt meg a biologiiát a sátánista elit találta ki és nem a biblia irja ezeket hogy majmokbol letünk
2022. júl. 8. 09:13
 44/58 anonim ***** válasza:
57%
#42 az hogy álmodban van magömlés az normális biblia irja hogy utána meg kel mosakodni de az nem bün viszont ha szándékosan kényszerited ki a magodat az pazarlás és bün
2022. júl. 8. 09:13
 45/58 anonim ***** válasza:
67%

#41 "sajnos aki önkielégit a pokolba kerül és ezt a biblia is alátámasztja..."

Légyszi, másold már be nekünk ide azt a részt a Bibliából, ahol erről írnak, hadd legyünk már mi is olyan okosak mint te😃

2022. júl. 8. 10:10
 46/58 anonim ***** válasza:
83%

#44 "ha szándékosan kényszerited ki a magodat az pazarlás és bün"

💦Every sperm is sacred, every sperm is great, if a sperm is wasted, God gets quite irate💦

2022. júl. 8. 10:13
 47/58 anonim ***** válasza:
64%
Nem az éhség kielégítése tesz rabbá és bálványimádóvá, hanem az élvezetek kielégítése.
2022. júl. 8. 13:12
 48/58 anonim ***** válasza:
81%
Nem. Ez is egy szándékos félremagyarázás az egyház részéről. A Bibliában szerepel egy történet egy bizonyos Onánról, akinek Isten rendelése (és a hagyomány) szerint feleségül kellett volna vennie és meg kellett volna termékenyítenie a bátyja özvegyét. Onán ezt nem tette meg, helyette a földre engedte a magját (magyarul kiverte), amiért Isten megbüntette. Az egyház ezzel magyarázza, hogy az önkielégítés bűn, de Onán bűne nem maga az önkielégítés volt, hanem hogy nem teljesítette Isten rendelését.
2022. júl. 9. 17:37
 49/58 nicola73 ***** válasza:
85%
Nekem az a gondom az önkielégítéssel, hogy ha sokáig nem csinálom akkor szexuálisan felizgulok és nem birok aludni, mert annyira feszít hogy spontán magömlésem is volt már így. Viszont ha csinálom akkor meg bűntudatom van mivel nekem is tiltja a vallásom.
2022. aug. 12. 12:35
 50/58 IstenGyermeke1 ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Római katolikusként válaszolok, ha más felekzethez tartozol, csak azokra a részekre figyelj oda, amik megfelelnek a felekezeted hitvallásának. (Nem értem a sok ateistát miért írnak ide, ha a topic nevében benne van, hogy keresztényeknek szól...)

Az egyház szexualitásra vonatkozó parancsai szerintem egyszerűek. A szexen csak akkor van áldás, ha a házastársaddal teszed. Minden más halálos bűn. A fogamzásgátlás is annak számít (ld.: Onán bűne) Enyhítő körülmény, ha nem tudva és akarva tedted, vagy nem ismerted a bűnöd súlyát. Az önkielégítés kicsit különbözik ettől. A Biblia nem ad egyértelmű hivatkozást erről. A szex két embernek van (egy férfinak és egy nőnek), és, ha az fájna, vagy nem keltene semmilyen érzést, az emberiség rég kihalt volna. Az önkielégítés a KEK szerint is bűn. A szexuális örömet önző módon saját élvezetedre használod fel. Itt egyhítő körülmény a tudatlanság, (én kisebb koromban csak káros szokásként gondoltam rá, amiről le kéne szoknom) az ifjú kor, az is, hogy nem tudva és akarva teszed. Miután megtedted (nekem napkig bűntudatom van utána) a lehető leghamarabb gyónd meg. Segít a lelkeden.

Lehet, hogy néhányan azt gondolják, hogy mik ezek a kemény szavak tőlem aki szintén csinálja. Sajnálatos módon én akkor szoktam rá, amikor kisebb voltam, és nem tudtam a veszélyeiről. Amikor rádöbbentem a bűn súlyosságára, próbáltam nem tenni, de az egyszerűen nem megy. Olvastam olyanről akinek 4 hónapig eszébe sem jutott, nekem még a 10 nap is csodaszámba menne. Azt javaslom, ha le akarsz sokni róla, vond el a figyelmedet valamivel, amikor rád jön a vágy. Imádkozz gyakran erre a szándékra. A közbenjáró imaszolgálat is sokat segíthet. A leszokáshoz óriási elhatározás kell. Szerintem hit nélkül leszokni a lehetetlen határát súrolja (már azért is, mert sok ateista nem tekinti bűnnek a maszturbációt).

A szavaimat nem kell készpénznek venni, nem vagyok sem teológus sem pap, csak egy vallásos fiatal, akinek ez a függőség a “keresztje”. Lehet, hogy ezért a válaszért azt gondolják, hogy szektás vagyok (néztek már annak, amikor a körmenetet próbàltuk Úrnapjára).

2022. aug. 25. 09:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!