Keresztények! Szerintetek az önkielégítés bűn?
Régóta foglalkoztat ez a kérdés és a minap találtam meg ezt a cikket:
Én nem tudom elképzelni, hogy az önkielégítés bűn legyen. A tinédzser korban lévő gyerekekben igencsak tombolnak a hormonok és miért is ne végezhetnének önkielégítést? Elvégre ez még egészséges is. Nagy mértékben csökkenti a prosztatarák kockázatát és még sorolhatnám. Miért lenne sokkal jobb ha magában tartaná és magömlés formájában távozna belőle a ,,váladék" vagy nem tudom, hogy fogalmazzak. Emellett akkor miért teremtené Isten ezt a cselekedetet egészségesnek és mégis akarná, hogy ne csináljuk?
Nem tudom mennyire tudtam értelmesen megfogalmazni a gondolataimat mindenesetre remélem érthetőre sikerült.
Csatolok szavazást a kérdéshez de attól még örülnék ha kifejtenétek a véleményeteket.
Válaszokat előre is köszönöm!
#29 például hogy szexelni bűn házasságon kívül xd
Szexelni nem bűn, ezt jelentsük már ki a mai világban. Nem mondom, hogy kefélj össze vissza, hanem ha van egy férfi, akivel egy hullámhosszon vagytok, akivel nagyon jól kijössz, akkor úgy is lefeküdhettek, hogy nem feltétlenül lesz házasság a vége.
És ha jól tudom, a Biblia elítéli a melegeket is, ami 2022-ben olyan szinten abszurd, hogy nem tudom elmondani.
"Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Útálatosság az" mielőtt megkérdezed, hol írnak erről :)
De ez csak két példa, van még ott, ahonnan ez jött :)
29.: A 20-as agyhalottnak írtam, olvass és értelmezz!
Nem, aki a tudományban hisz, az nem ateista kapásból. Hívő vagyok és szeretek masztizni. Jujcika-mujcika, még ilyet, igaz? Sz.rni is szeretek képzeld...
Szia,
azt kerdezed, hogy "szerintem".
Szerintem nem bun.
A keresztenyseg nem egyseges. Vannak egyhazak, ahol kategorikusan tiltjak. Vannak, ahol a pszichoszexualis fejlodes fontos reszenek tekintik, pl. a sved vagy finn evangelikusok nyiltan tamogatjak es a kamaszoknak el is mondjak. Nem tiltjak a nemet evangelikusok es az anglikanok sem.
A Bibliaban nem irnak rola.
Tehat alapjaban attol fugg, melyik felekezetben talalod magad.
Nem tudom, a gotquestions-on ki valaszolt, melyik egyhazbol.
A tudomany szerint az onmegtartoztatas nem tesz jot pszichoszexualis szempontbol. Mas engedekeny egyhazak arra hivatkoznak, hogy ha tilos lenne az onkielegites, akkor az egyedulallok / tartos partnerrel nem rendelkezok gyakrabban bonyolodnanak egyejszakas kalandokba, amivel testileg-lelkileg megbanthatnak egy masik embert, es sajat magukat is.
A gotquestion valasz azt idezi a Bibliabol: "még szóba se jöjjön bármilyen szexuális erkölcstelenség". De manapsag nem tartjuk erkolcstelensegnek, tehat erre nem hivatkozhat. Az, hogy szegyell-e valaki rola beszelni, attol is fugg, hogy neveltek. Arrol se nagyon szoktunk beszelni, hogy nagydolgoztunk, megsem bun. Szoval nem ertek egyet azzal a valasszal.
5
"Bocs, nem vallásosként válaszolok. De Jézus azt mondta a hegyi beszédben, hogy ha vággyal nézel egy nőre, akkor paráznaságot követsz el. Önkielégítés közben vizuálisan vagy a fantáziáddal pedig pont "úgy nézel" egy nőre / férfira, ahogy Jézus értette."
Ezt egy olyan kulturaban mondta, ahol TILOS volt egy olyan nore RAnezni, aki nem csaladtagod volt (tehat edesanyad, testvered, feleseged stb.). Ha egy ferfi ranezett es a szemebe probalt nezni egy nonek, az mar azt jelentette, hogy ki akar vele kezdeni. Kb. mint ha ma egy ferfi egy nonek megfogja a mellet - tehat az mar hazassagtores, nem kell le is fekudni, ezt mondja Jezus.
Akkor ezt meg tudtak oldani, a nok ferfi-csaladtag kiserovel mentek az utcara es le kellett sutniuk a szemuket, ha idegen ferfi kozeledett.
39.: Jaaaaj, szokásos fundika riogatás, csak erre telik tőletek 2000 éve már, unalmas frázis az egész. Szerencsére nem az undorító középkorban élünk, amikor a magadfajta sötétek rakták a máglyát bőszen.
Nagy nyugalom, az a következménye. Isten teremtett, ahogy az egész természetet, ergo a nemi vágyaimat is. 😅 Erre varrjál gombot. Tűznek tavában vagy te már ezzel a sötét bugris felfogásoddal. Sz.rni is bűn gondolom, meg álmodban elmenni is. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!