Keresztények! Szerintetek az önkielégítés bűn?
Régóta foglalkoztat ez a kérdés és a minap találtam meg ezt a cikket:
Én nem tudom elképzelni, hogy az önkielégítés bűn legyen. A tinédzser korban lévő gyerekekben igencsak tombolnak a hormonok és miért is ne végezhetnének önkielégítést? Elvégre ez még egészséges is. Nagy mértékben csökkenti a prosztatarák kockázatát és még sorolhatnám. Miért lenne sokkal jobb ha magában tartaná és magömlés formájában távozna belőle a ,,váladék" vagy nem tudom, hogy fogalmazzak. Emellett akkor miért teremtené Isten ezt a cselekedetet egészségesnek és mégis akarná, hogy ne csináljuk?
Nem tudom mennyire tudtam értelmesen megfogalmazni a gondolataimat mindenesetre remélem érthetőre sikerült.
Csatolok szavazást a kérdéshez de attól még örülnék ha kifejtenétek a véleményeteket.
Válaszokat előre is köszönöm!
Már nem azért, de a cikk, amit csatoltál, a Bibliával érvel, amit több száz éve írtak. Azóta azért változott kicsit a világ, nem igaz? :) ha ugyanazzal a világszemlélettel élnénk ma is, a nőket embernek tekinteni is bűn lenne (legalábbis rengeteg joguktól búcsút mondhatnának), és még sorolhatnám.
Nem véletlenül alakultak ki a protestáns vallások se, egy idő után látták, mennyire elavult lett a katolikus vallás/egyház, mennyire pénzköztpontú és a hangsúlyt a földi életre helyezi. Ez történelmi tény. A protestáns vallásoknál pl cölibátus sincs, ha egy pap házasodhat, szexelhet, miért ne maszturbálhatna?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a katolikus vallás rendkívül elavult, és nagy hiba lenne csak a Bibliával érvelni, hisz azt annyiféleképpen értelmezik az emberek, ahányan olvassák.
De ha csak etikai szemszögből közelítjük meg, az előttem állók leírták, egészségügyi kockázatai vannak a maszturbáció hiányának.
Ha a kereszténység így folytatja, nagyon gyorsan tönkre fognak menni, egy kis vérfrissítés nem ártana, elképesztő sztorik vannak ma is, hogy milyen eszközöket képesek bevetni a konzervatív szokások megőrzése érdekében.
#15 próbálok.
atol fugetlenül hogy mi mit gondolunk a bibliai törvényekről azok atól még igazak maradnak és érvényesek.
#17 biblia mondja.
biblia szava meg igaz és neki hiszek. jobb Istennek hinni mint embereknek
#19 ezt melyik sátánista tudományilap irta hogy prosztatarákot okoz??
ez egyáltalán nem igaz. ismerősöm férfi már több éve nem maszturbát és nincs rákja
nem létszükséglet a maszti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!