Az iszlám lényegében a zsidó vallás (judaizmus), és a kereszténység továbbgondolása?
"Más vallásokban egyértelmű azonosságok vannak az iszlámmal, ami nem lehet véletlen"
Hacsak nem valami egyedi konkrétumról van szó, akkor miért ne lehetne véletlen?
Másrészről ha fel is tesszük hogy nem véletlen, azzal csak visszakanyarodtunk az elejére. Mivel Mohamed élt később, az azonosságok nyilván onnan származnak hogy ő másolt korábbi vallásokról.
Először is nézzük meg elméletben és utána hogy van-e bizonyíték rá a gyakorlatban.
Szerinted melyik a logikusabb? Az iszlám szerinti, miszerint Isten minden néphez küldött prófétákat az emberiség kezdetétől, vagy a keresztény verzió miszerint Isten nem foglakozik senkivel csak a zsidó néppel Jézus előtt?
"Szerinted melyik a logikusabb?"
Szerinted melyik a logikusabb? Hogy Hitler látva a bukást megadja magát, megkímélve sok ezer ember életét, vagy kitart a legvégső pillanatig, halálba küldve azokat is, akik megadás által túlélhették volna? Szerintem az első verzió, szóval biztos úgy történt, mert az logikusabb. Aztán mit számít, hogy minden történelmi bizonyíték ennek ellent mond.
Szerinted minden keresztény folyamatosan hazudozik, tehát ebből az egy megállapításból nem tudok erre válaszolni. Sőt mindenki, aki hülyeségeiddel nem ért egyet, az keresztény is. Hiába írogatta szegény válaszoló, hogy ő ateista.
Inkább úgy mondanám, hogy én az a keresztény vagyok, aki többször is kért már állításaidra valós, történelmi bizonyítékot, de egyetlen egyet se sikerült még felmutatnod.
Mondjuk az is sokat elmond hogy Istent Hitlerhez hasonlítod. Mondjuk a Biblia tele van népirtással így érthető ez részedről. Meg ugye a nácizums gyökerei a Bibliáig nyúlnak vissza mert a zsidó nép kiválasztottságát és feldőbbrendűségét hirdeti.
Egyébként meg Hitler a vége felé nem volt beszámítható mentális állapotban így nem tudott logikus döntéseket hozni. De gondolom nem féltételezed azt hogy Isten nem beszámítható, bár keresztényektől minden kitelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!