Az Iszlám vallás legkiemelkedőbb eredményei, újításai?
Nézd a jó oldalát, mennyire pozitívan fogadják a másságot.
Az előttem lévő válaszolókhoz szólnék, bár nem olvastam mindent végig.
Fontos lenne megértenie mindenkinek, hogy az iszlám vallás az nem egyenlő a különböző kultúrák sajátos kulturális szokásaikkal, normáikkal. Az emberek fejében összemosódik a kettő, ami természetesen érthető, mivel a média úgy mutatja be a vallást, mintha a nők erőszakolása, beöltöztetése, mások megölése lenne az egesznek a lényege. Azt pedig senkitől sem lehet elvárni, hogy egy ilyen hír hallatán ő megkeresse a Koránt, és elolvasson 1000 oldalt, hogy az igazat tudja meg.
Az igaz, hogy a Korán tartalmaz olyan verseket és részeket, amelyek ölésről szólnak, és ezeket félre lehet értelmezni. Azokban a versekben arról volt szó, hogyha valaki sereggel(!!!) támad neked a vallásod miatt, akkor támadj vissza. Ezek háborúról szóltak.
De most őszintén, ha valaki behúz neked egyet a villamoson, akkor az lesz az első gondolatod, hogy előveszed a kenyeredet a taskadbol és hozzávágod ahhoz a személyhez, mert Jézus ezt tanította? Persze, hogy nem.
A Koran viszont olyat nem tartalmaz, ahol a nőket férfiak korlátozzák, megerőszakolják, vagy erőszakkal takaró ruhákba öltöztetik. Ez tiltva van a Koránban. De mivel a test eltakarása, és a konzervatív öltözködés szabályként szerepel, egyes kultúrák ezt önkényesen ráerőszakolják az emberre.
Az iszlám egy békés vallás, semmivel sem erőszakosabb, mint a kereszténység, ahol szintén voltak háborúk, szintén erőszakoltak meg nőket.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy a muszlim országokban a vallás valóban az élet része, annak is, aki nem tartja annyira (lásd pl a napi ötszöri ima során megszólaló müezzin hangja), míg Európában a kereszténység nincs annyira beleforrva az emberekbe országos szinten. A keresztény országokban történő erőszakról és ölésről is lehetne úgy nyilatkozni, hogy egy keresztény férfi ezt és ezt a nőt ölte meg, de mégsem teszik.
" A keresztény országokban történő erőszakról és ölésről is lehetne úgy nyilatkozni, hogy egy keresztény férfi ezt és ezt a nőt ölte meg, de mégsem teszik."
Mert általában nem keresztények teszik. Magyarországon például az emberek közel 50%-a keresztény. Most függetlenül attól, hogy mennyire vallásgyakorlók (az jelentősen kisebb szám lenne). Viszont az iszlám országokban a muzulmánok aránya gyakran eléri a 95-98%-ot is.
"Mert általában nem keresztények teszik. Magyarországon például az emberek közel 50%-a keresztény. Most függetlenül attól, hogy mennyire vallásgyakorlók (az jelentősen kisebb szám lenne). Viszont az iszlám országokban a muzulmánok aránya gyakran eléri a 95-98%-ot is."
Én úgy tudom, hogy majdnem mindenkit megkeresztelnek Magyarországon, aki megszületik, tehát ilyen szempontból keresztény, mert hogy ez ilyen szokássá vált, hogy a megszületik a gyerek és blabla. Én is meg lettem keresztelve, de soha nem vittek templomba, a családom sem vallásos sajnos.
De természetesen lehet, hogy Neked van igazad.
Rosszul tudod, a rendszerváltás után néhány évig volt ez divatban csak, utána már messze nem. Jelenleg a gyerekek többségét nálunk nem keresztelik meg. Pedig én falun lakom, ahol erősebb szokás, városban még kevésbé.
Mellesleg egy vallást el is lehet hagyni. Gondolom te se tartod magad már kereszténynek, ahogy a többi vallást elhagyó sem tartja magát annak. Ezért a népszámláson nem is mondja azt.
"Mert általában nem keresztények teszik. Magyarországon például az emberek közel 50%-a keresztény. Most függetlenül attól, hogy mennyire vallásgyakorlók (az jelentősen kisebb szám lenne). Viszont az iszlám országokban a muzulmánok aránya gyakran eléri a 95-98%-ot is."
Újra bizonyítottad hogy a keresztények gátlástalanul hazudoznak. Most ha jól értem azt akarod behazudni hogy a keresztény országokban nem a keresztények követik el a bűncselekményeket :))) de a muszlim országokban a muszlimok bűnöznek :)
Akkor mutatok neked egy kis statistikát. Itt láthatod országonként a gyilkossági rátát 100 ezer lakosra vetítve:
Ha ráta szerint rendezzük, akkor azt látjuk hogy az 50 legerőszakosabb ország szinte mind keresztény. Ebből levonható az a következtetés hogy a keresztény társadalmak a legerőszakosabbak. Erre mi lesz a válaszod? Hogy azok nem keresztények? :) Vagy hogy muszlimok tették? :) Amilyen aljas vagy simán kinézem belőled. Elképesztő hogy keresztényk mit össze nem hazudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!