Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istent magamra haragítottam?

Istent magamra haragítottam?

Figyelt kérdés
Olyan ember véleményét kérem aki Istennel jár. Már több ideje isten felé szeretnék közeledni. Szeretném Jézus tanításait a szívembe zárni. Viszont a mai nap az új munkahelyemen ahol már 1 hete vagyok, egy hitetlenkedővel beszéltem Istenről. Tartottam attól hogy bolondnak hisz ha beszélek hogy isten létezik és hogy van. Ezért én is hitetlenkedve beszéltem róla. Egyszerűen teljesen rosszaloan beszéltem a hitről. Mondta hogy ha Isten van akkor miért van szenvedés és hogy miért van szegénység. Én pedig beakartam volna illeszkedni hozzájuk ezért én adtam alá a lovat. Mondtam hogy nincs szabad akarat. Mert ha ha úgy élnénk ahogy szeretnénk akkor a pokolba kerülünk. Ha pedig követjük az utasításait akkor tovább élünk. Ez miatt olyan szar dolgok történtek velem a mai nap. Hogy most lelkileg összevagyok törve. Nem tudom mit mondjak istennek. Hatalmas bűntudatom van. Undorodom magamtól. Tegnap előtt még éreztem a szentlelket. Atjárta a testem. Éreztem ahogy Isten hallgassa az imám és segíteni akar. A mai nap pedig így beszéltem róla. Mindjárt elsirom magam...... Annyira sajnálom. Viszont amiket a mai nap mondtam attól most nem tudok szabadulni.

2022. ápr. 16. 22:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Nem, mert Isten nem haragvó, hanem irgalmas és szerető Atya. Minden megtérő bűnösnek irgalmaz, ahogy Jézus a tékozló fiú történetében bemutatta. Péter apostol Jézust többször is megtagadta nagycsütörtök éjszakáján, s utána mégis rá bízta nyájának vezetését.
2022. ápr. 16. 22:52
 2/12 anonim válasza:
100%

Én is csináltam ilyet... Nem egyszer.

Bánod?

Mert az már alapból jó, ha tényleg őszintén sajnálod. Menj Bibliát tanulmányozni (mert szerintem mindig van olyan rész ami segít) és imádkozz. Öntsd szavakba az őszinte sajnálatodat.

A többit neked kellene megoldanod.

(Ez alatt a munkatársaddal való kapcsolatodat értem)

2022. ápr. 16. 22:58
 3/12 anonim ***** válasza:
63%

Miért beszéltek egyáltalán a hitről? Ha jobban átgondolom, rólam semmit sem tudnak, csak amit mástól hallanak, de 99%-ban az sem személyes.

Valójában attól tartottál, hogy bolondnak fognak tartani, vagy te érezted úgy, hogy bolondságokban hiszel?

Szerintem válassz magadnak egy értékrendet, amivel azonosulni tudsz.

Ha gondolod, akkor legyen a keresztény Istené.

Ezt közölheted is, hogy neked fontos. És ha a lényegében ehhez ragaszkodsz, akkor jó úton jársz.

Szerintem fontosabb, hogy te milyen vagy, mint az, hogy miért van szenvedés. De ha az érdekel, hogy miért van szenvedés ostobaság Isten tagadásával megoldani.

2022. ápr. 16. 22:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Egyébként nyugodj meg. Istent lehet kritizálni, ő akkor is szeretni fog téged. Ha megtagadod, vagy megkérdőjelezed, ő akkor sem fog elengedni téged.

Nem hiszem, hogy probléma, hogy feltetted azt a kérdést, hogy akkor miért van szenvedés? (a kérdés, hogy azért, mert másokat sajnálsz, vagy a bűneidet akarod legalizálni).

Valójában nem azért aggódsz, mert ha kiderül, hogy Istenben hiszel, akkor képmutató leszel a szemükben?

2022. ápr. 16. 23:14
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

"Tegnap előtt még éreztem a szentlelket. "

Amikor gyereked haldoklik, bánatot érzel és egy normális. Keserűséget. Sötétséget is akár.

Ezzel arra akarok célozni, hogy egy keresztény lehet szomorú. Ha hit nem az érzelmekről szól. Ha szeretsz valakit, lehet fájdalmas.

2022. ápr. 16. 23:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocsi a gépelési hibákért, hangosan szólt a doom metál.
2022. ápr. 16. 23:17
 7/12 anonim ***** válasza:
Isten nem haragszik.
2022. ápr. 17. 05:43
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
"Egyébként nyugodj meg. Istent lehet kritizálni, ő akkor is szeretni fog téged. Ha megtagadod, vagy megkérdőjelezed, ő akkor sem fog elengedni téged." Magánvéleményeket ne hangoztasson senki, mert ha nincs alátámasztva a Bibliából, akkor az lehet abszolút félrevezető, tévútra vivő és hamis!Jézus nem kritizálta Istent, ha Krisztust követjük, akkor mi sem fogjuk, hanem megtanuljuk Jézust követve Istent dicsőíteni!
2022. ápr. 17. 22:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne tagadd le Istent, ez nem jó viselkedés. Hogyan várod el, hogy Isten megbízzon benned, ha te annyira nem vagy képes, hogy felvállald őt? Engem az anyám egy bevásárló központ közepén ordított le, hogy milyen ostoba vagyok, mert megmondtam neki, hogy Isten létezik és nekem ő a legfontosabb az életemben. Megbántad, tehát a Szent Szellem most is dolgozik benned, ugyanis jelez, hogy valami nem stimmel. Kérd Isten bocsánatát ( nyugi ilyen milyen nem fog téged pokolra küldeni) és innentől kezdve vállald fel, hogy te hiszel benne. Döntsd el, hogy mi a fontosabb az életedben. Jó kapcsolatban maradni Istennel? Vagy jó kapcsolatot ápolni a kollégáiddal? Rajtad múlik
2022. ápr. 18. 15:52
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
nyugi, mivel nem létezik, nem fog kiakadni rád.
2022. ápr. 19. 21:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!