Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kezdjek neki a szigorú...

Hogy kezdjek neki a szigorú önmegtartóztató, vágyakat kioltó életnek?

Figyelt kérdés

Az örök rossz királya nagyon erős kísértéseket rakott a vállamra (olyanokat is, amiket szégyellek és legszívesebben megszabadulnék tőlük örökre, rosszabbá teszik az életem) amelyek ellen próbálok aktívan küzdeni, de néha elbukok... Régebben gyakrabban volt, most már kevésbé gyakori. Volt egy látomása a lelkemnek, amit az agyammal bár nem láttam, de éreztem. Ez pedig az, hogy a Teremtő, az Isten azt kéri tőlem, hogy tartsam meg az adventi böjtöt, mondjak le olyan dolgokról, amelyekhez nagyon erős vágyak fűznek, illetve ezek után éljek szigorúan az ő törvényei szerint, legyek erősen önmegtartóztató és oltsam ki az olyan vágyaimat, amelyek nem fontosak az életem szempontjából és az eddig ezekre fordított energiákat fordítsam a szellemem és a lelkem edzésére, valamint magam építésére. Szóval vállaljak valamilyen szinten "aszkézist".

Hogy kezdjek ennek neki? Mit tegyek, hogy ne bukjak el?

2021. nov. 23. 16:36
 71/110 anonim ***** válasza:
28%
#69 biblia elitéli mélységesen ezt az abberrált hajlamot és fajtalannak nevezi akár tetszik akár nem
2021. nov. 25. 09:43
 72/110 anonim ***** válasza:
45%
Vitamin nélkül ne böjtölj. Mozgásigényedet is gondold át. És böjtöles közben olvasd el Anna Katherina Emmerich könyvét, különösen azt a részt keresd meg amikor Krisztus kimegy a pusztába böjtölni.
2021. nov. 25. 09:51
 73/110 anonim ***** válasza:
100%
Szoktál nem vallásos témájú könyveket olvasni? Vagy az már önzőség?
2021. nov. 25. 10:15
 74/110 anonim ***** válasza:
16%

67: A nézeteim inkább agnosztikusak mint ateisták, de ha olyan nagy barátok lennénk mint amilyenek nem vagyunk, akkor tisztában lennél vele.

Én biztos nem próbálok magamnak azzal örömet szerezni, hogy a tökömet rázom, ha te eddig így próbáltál maszturbálni akkor elhiszem hogy nem jött be, akár ez a helyzet akár csak úgy gondolod a férfiak így maszturbálnak javaslom hogy az Upanisadok és egyéb iratok tanulmányozása mellett, néha egy biológia tankönyvet vagy legalább egy útmutatót is vegyél magadhoz a férfi nemi szervhez. Nem tudom tiszták-e a gondolataim mert valószínűleg mindenkinek más a definíciója erről, de annyiban szabadabbak amennyiben ilyen hülye tabukkal nem korlátozom őket. A homoszexualitás egy létező dolog, ha az a tapasztalatom hogy vallásos körökben gyakran azok akarnak aszkézisbe menekülni akiknek homoszexuális vagy egyéb számukra elfogadhatatlan szexuális vágyaik vannak akkor rákérdezek.

>"hindu upanisadok tanítása alapján például aki jógiként él, az él igazán. Ők nem végeznek se maszturbálást, se szexuális kapcsolatot nem létesítenek."

>"Az upanisadok szerint ahhoz, hogy az élet örömeit élvezhessük, jógikká kell változnunk."

Azt hiszem gyorsan nagy gondjai akadnának az emberiségnek ha mindenki jógivá válna :). Azért mielőtt keleti filozófiákkal foglalkozol, megtanulhatnád olyan alap fogalmak jelentését mint a hedonizmus. Filozófiai értelemben nem azt jelenti amire utalni próbálsz vele. Alapjáraton nincs is olyan irányzata ami pl. csak a testi élvezetekre szűkítené az öröm fogalmát. Mint mondtam öröm lehet egy jó társaság, a munka, ha segítek másokon, ha csöndben ülök a mezőn. Bizonyos tekintetben eltérő emberek között, de mint mondtam legalapvetőbb rétege az örömforrásainknak belénk van kódolva. Meg lehet élni ezeket mértékletesen is, nem a szélsőségekben kell gondolni. Nem csak szexfüggőség és cölibátus létezik.

2021. nov. 25. 11:10
 75/110 anonim ***** válasza:
0%

Agnosztikus honfitársam, tudtommal te ajánlgattad a kérdezőnek, hogy ne mondjon le a vágyairól...

Aztán ha már nem ismered a jógik világát, megmondom neked, sokuk házas, de kizárólag csak utódnemzés céljából élnek szexuális életet.

Én itt be is fejeztem, mielőtt anyázásba menne át ez a parttalan vita.

Ajánlom viszont figyelmedbe pl. Szvámi Ráma: Élet a Himalája mestereivel című könyvét. Még ha nem érdekel a vallás, akkor is nagyon érdekesnek és megdöbbentőnek fogod találni.

2021. nov. 25. 12:15
 76/110 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes, mert tudtommal meg nem ajánlottam neki semmit. Írtam egy kritikát a gondolatairól, eszem ágában sem volt ajánlani neki hogyan éljen.

Én meg azt mondom neked, hogy a jógik kapcsán arra reagáltam amit te magad írtál. A "nem végeznek se maszturbálást, se szexuális kapcsolatot nem létesítenek", és a gyermeknemzés céljából létesítenek szexuális kapcsolatot azért nem ugyanaz.

Ha úgy érzed nem tudsz uralkodni magadon ezért nem menne anyázás nélkül akkor nyugodtan fejezd be.

Olvastam régebben Baktaytól a témában, de nem biztos hogy a nők ellen elkövetett szexuális bűncselekményekkel többszörösen vádolt Swami Ramától akarok olvasni arról, hogy "A hindu upanisadok tanítása alapján például aki jógiként él, az él igazán. Ők nem végeznek se maszturbálást, se szexuális kapcsolatot nem létesítenek. Önkontrollt gyakorolnak és uralkodnak magukon."

Főleg, hogy a felperes nyerte is a pert.

2021. nov. 25. 14:33
 77/110 A kérdező kommentje:

[link]

Minden rossz, ami csak magad öröméről szól.

Egyébként nem csak a keresztény vallás, hanem a judaizmus, iszlám, zoroasztrianizmus, buddhizmus, taoizmus és hinduizmus is tiltja vagy véteknek, bűnnek tekinti.

2021. nov. 25. 14:41
 78/110 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem meg te voltál az, aki tegnap még a vágyainak élést ajánlgattad, az ateista aláírással. Most vagy azóta elfelejtetted ezt vagy én tévedek.

Azért írtam Szvámi Rámát, mert a magyarul megjelent könyvek között ő ír legrészletesebben a jógikról. A jógik általános életének meg nem sok köze van ahhoz, hogy Rámát az amerikai évei alatt mivel vádolták. De ha már a Wikiről tájékozódsz, ezt is ajánlom figyelmedbe: Brahmacsarja.

2021. nov. 25. 14:50
 79/110 anonim ***** válasza:
75%
Akkor egy jó könyv olvasása is rossz? Vagy beülni egy jó filmre, esetleg elmenni korcsolyázni? Ennyi erővel fel is kötheti magát az ember, pont ennyit ér az "élete".
2021. nov. 25. 14:51
 80/110 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem van egy olyan opció is, hogy az ateista kommentelő nem azonos velem.

Én meg azért írtam amit írtam mert nekem egyáltalán nem hiteles amit egy ilyen guru ír. Egyébként jobban érdekelnek, az értéksemleges leíró tanulmányok, mint a nyugatra szegődött vállalkozók, üzletemberek propagandaszagú reklámkiadványai.

"Minden rossz, ami csak magad öröméről szól."

Azért remélem szoktál enni, néha valami extra dologgal is megleped magad, otthon megünneplitek a szülinapodat, néha megjutalmazod magad egy kis pihenéssel meg ilyenek.

A szexről meg nem biztos hogy ez a legjobb oldal ahonnan tájékozódhatsz. Szerintem egészen morbid, hogy önző bűnös potenciális szexuális ragadozónak akarják beállítani azokat akik rárántanak. Ilyen demagóg retorikával, hogy

"Először is minimum magadnak, mert függővé tesz pszichésen is és biológiailag is. (Tudtad? Megtudod, ha megpróbálod abbahagyni.)"

A szexfüggőség egy teljesen más dolog.

Az, hogy rádjön a kangörcs, és úgy érzed muszáj csinálnod valamit magaddal x idő elteltével nem a függőség jele, hanem annak hogy egészséges vagy. Aztán ha korlátozni akarod a kiélését akkor korlátozd, csak ezt az önmarcangoló, bűntudatos attitűdöt nem biztos hogy túl szerencsés magadévá tenni arra az esetre ha nem sikerül.

2021. nov. 25. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!