Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kezdjek neki a szigorú...

Hogy kezdjek neki a szigorú önmegtartóztató, vágyakat kioltó életnek?

Figyelt kérdés

Az örök rossz királya nagyon erős kísértéseket rakott a vállamra (olyanokat is, amiket szégyellek és legszívesebben megszabadulnék tőlük örökre, rosszabbá teszik az életem) amelyek ellen próbálok aktívan küzdeni, de néha elbukok... Régebben gyakrabban volt, most már kevésbé gyakori. Volt egy látomása a lelkemnek, amit az agyammal bár nem láttam, de éreztem. Ez pedig az, hogy a Teremtő, az Isten azt kéri tőlem, hogy tartsam meg az adventi böjtöt, mondjak le olyan dolgokról, amelyekhez nagyon erős vágyak fűznek, illetve ezek után éljek szigorúan az ő törvényei szerint, legyek erősen önmegtartóztató és oltsam ki az olyan vágyaimat, amelyek nem fontosak az életem szempontjából és az eddig ezekre fordított energiákat fordítsam a szellemem és a lelkem edzésére, valamint magam építésére. Szóval vállaljak valamilyen szinten "aszkézist".

Hogy kezdjek ennek neki? Mit tegyek, hogy ne bukjak el?

2021. nov. 23. 16:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/110 tgt ***** válasza:
100%
Az önkielégítés nem bűn. De ha valaki szerint az, legyen szíves a Bibliából idézzen olyan részt, ami ezt alátámasztja.
2021. nov. 25. 21:05
 92/110 tgt ***** válasza:
91%
88-as: Gratulálok, rátaláltál a Bibliában arra a részre, ami előírja, hogy ha egy férfinek magömlése volt, mosakodjon meg utána.
2021. nov. 25. 21:07
 93/110 anonim ***** válasza:
12%
#92 en a kerdezonek valaszoltam es nem neked. Ő mondta hogy nincs oszovetsegben a magomlesrol szo pedig van
2021. nov. 25. 21:19
 94/110 tgt ***** válasza:
Azt írtad, az Ószovetseg szerint a magömlés szimpla tisztátalanság. Erre a butaságra válaszoltam, bár tudom, nem nekem írtad.
2021. nov. 25. 21:22
 95/110 A kérdező kommentje:

#93.

Szövegértés zéró. Nem is ismered a judaizmust, ahogy nekem tűnt.

2021. nov. 25. 21:28
 96/110 A kérdező kommentje:

#91.

Magvesztés. Onan bűne is a magvesztésről szól, amikor a férfi nem "rendeltetés szerűen" használja a nemi életét. Idetartozik az óvszer használata, az önkielégítés és a megszakításos közösülés is. A judaizmusban a mai napig nagy bűn a magvesztés, a kereszténységben is, de a kereszténységben nem ez a fő ok, ami miatt bűnnek tekinthető Jézus tanítása szerint.

Keresztény szemszögből az önzőség mindenképpen bűn, mégpedig súlyosabb bűn. Ezenkívül Jézus igéje szerint, aki bűnös vággyal néz asszonyra, az már paráznaságot, bujaságot követ el a szívében. Tudniillik a szem paráznasága a nézés, a száj paráznasága a beszéd, a kéz paráznasága pedig a cselekedet.

2021. nov. 25. 21:35
 97/110 anonim ***** válasza:
Legyél remete.
2021. nov. 25. 21:36
 98/110 anonim ***** válasza:
60%
#94 igen a magömlés tisztatalan dolog, nem veletlenul irja a Biblia... Nem viccbol irtak a Bibliat meg ha neked vicces is
2021. nov. 25. 21:39
 99/110 A kérdező kommentje:

#98.

Lehet, hogy mese neked, amit írok, a szövegértés, meg a vallástudomány pedig úgy ahogy van felesleges szerinted, de a judaizmusban fontos szerepe van a higéniának és ezt is jelenti a tisztátalan. A zsidó vallás rituális megtisztulásra vagy megtisztításra alkalmazott fürdője a mikve. Az ebben történő alámerülésre utal a Tóra.

2021. nov. 25. 21:44
 100/110 anonim ***** válasza:
60%

#99 jelenesek konyve ami mar ujszovetseg es nem sok koze van a zsidokhoz megemliti hogy tisztátalan nem léphet be Elohim kiralysagaba... Mit is ertunk tisztátalan alatt ezek szerinted ha az ószövetség már megszűnt?

Ui: vallástudomány? Az meg mi a halál?

2021. nov. 25. 21:54
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!