Hogy kezdjek neki a szigorú önmegtartóztató, vágyakat kioltó életnek?
Az örök rossz királya nagyon erős kísértéseket rakott a vállamra (olyanokat is, amiket szégyellek és legszívesebben megszabadulnék tőlük örökre, rosszabbá teszik az életem) amelyek ellen próbálok aktívan küzdeni, de néha elbukok... Régebben gyakrabban volt, most már kevésbé gyakori. Volt egy látomása a lelkemnek, amit az agyammal bár nem láttam, de éreztem. Ez pedig az, hogy a Teremtő, az Isten azt kéri tőlem, hogy tartsam meg az adventi böjtöt, mondjak le olyan dolgokról, amelyekhez nagyon erős vágyak fűznek, illetve ezek után éljek szigorúan az ő törvényei szerint, legyek erősen önmegtartóztató és oltsam ki az olyan vágyaimat, amelyek nem fontosak az életem szempontjából és az eddig ezekre fordított energiákat fordítsam a szellemem és a lelkem edzésére, valamint magam építésére. Szóval vállaljak valamilyen szinten "aszkézist".
Hogy kezdjek ennek neki? Mit tegyek, hogy ne bukjak el?
#21.
Nem van jártas a teológiában. Az egész egy félrefordítás. A lelki szegény gerinctelen, értékeket nem képviselő ember jelent. Eredetileg a görög szöveg tükörfordítása, hogy: "Boldogok lelkileg, kik a világban szegények, mert övék a mennyek országa".
#22.
XD Anyagi szegénység van. Fizikai szegénység nincs. Utóbbi értelmetlen.
#24.
Jézus felülírja az Ószövetséget, keresztényi szemszögből. Jézus azért kritizálta a gazdagokat, mert általában ehhez önzés társul. Ha valaki gazdag, az eleve nem adakozott eleget. Itt térnék vissza a pár héttel ezelőtti evangéliumi szakaszra, amelyben Jézus arról tanít, hogy sokkal többet adakozott Istennek az az asszony, aki szegény volt és csak egy érmét dobott be, holott neki ez a fél vagyona, mint az a farizeus, aki dúsgazdag, marokkal dobott be, de ugyanakkor ez a feleslegből volt.
Tudod mi a lelki szegény? Bugyuta, értékeket nem képviselő, akár gerinctelen. Értelmezd legalább a szót!
#25.
Az emberi szenvedés okozója a sóvár vágy, az Ördögtől ered. A bűnbeesés is ezért történhetett meg. Az Ördög kígyó képében vágyat, önzést keltett az első emberpárban, akik ennek engedtek és ezért bűnbe estek.
#26 sajnos nem erted a Lelki szegeny szot valami satani tant fogadtál el.
Davidot nem irta felUl jezus es Jezus sem eltorolni jott az oszovetseget. David jelenleg is a feltamadasra varakozik
Az én gondolatom szerint az a lelki szegény, aki mindig éhezik az Ige olvasására.
2 vers a hegyi beszédből:
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa. "
"Boldogok a kik éhezik és szomjuhozzák az Igazságot: mert ők megelégittetnek. "
Máté 5. 3,6
És itt az "Igazságot" lehet magára az Úr Jézusra is érteni, mert Ő ezt mondja magáról:
"Én vagyok az út, az igazság, és az élet..."
János 14.6.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!