Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Földi életünkben vagy a...

Földi életünkben vagy a halálunk után kell boldognak lenni?

Figyelt kérdés
Keresztény gyülekezetben hallotam : tagadd meg önmagad, gyűlöld meg a bűnt, tagadd meg a testi vágyakat, tagadj meg mindent ami bűn, ne itt élvezd az életet mert mulandó, és ha itt élvezkedsz örök pokol lesz a vége , majd oda át élj a mennyben az örökkévalóságban.. kérdem én,? Mi lesz ha nem lesz se menny semmi? Akkor majd rájönnek hogy jaj nem éltem de mostmár késő nem pörgethetem vissza az időt
2021. szept. 27. 06:17
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
Majd ti is lesztek öregek és akkor majd meglátjátok. Az igazság odaát van, nem érezheti egy fiatal azt, amit egy öreg.
2021. szept. 30. 13:31
 62/70 anonim ***** válasza:

59

De az hogy keveset keresnek és sokat dolgoznak még mindig nem jelenti azt hogy nem boldogok. Nem épp egy felvillanyozó életkép de attól még lehet boldog az ember.

Amúgy az csak egy példa volt hogy van ilyen is.

"De akinek rossz itt a Földön, az nagy valószínűséggel a másvilági boldogság valóságát kutatja és akarja."

A nagy valószínűséggel az szerintem kicsit merész kijelentés. Én például ismerek több olyan embert is akiknek rossz volt és nem menekültek a vallásba azoknak se akiknek még mindig rossz. Akiknek nem rossz annak azért nem rossz mert tett azért hogy jobb legyen ("de nem tudd mindenki tenni" gondolom ez lenne egyesek reakciója de azt nehéz felmérni hogy pontosan a másiknak vagy hogy magunknak milyen lehetőségeink is vannak , plusz ahogy mondtam már az hogy nincs jó anyagi helyzete és a munkája is rossz stb még nem jelenti a boldogtalanságot)

60

A kérdés arra vonatkozott hogy hogyan éljünk. Amit itt leírtál az pont hogy azt jelenti hogy élvezzük ki a földi életet aztán a halál előtti pillanatban meg kell térni.

Ne érts félre a 70 év körüli még nem a halál előtti pillanat bár sokan már addig se élnek. De abban a korban nagyon már nem csinálnak olyat az emberek általában amit meg kéne gyónni. Tudnak. De nem a 70 évesek fogják megcsalni a párjukat, vagy fűvel fával lefeküdni hogy élvezzék az életet. Az ami bűnnek számít és az élet élvezetével is egy kategóriába tartozik azokat nagyrészt nem 70 éves kor fölött csinálja az ember.

61

"Az igazság odaát van, nem érezheti egy fiatal azt, amit egy öreg."

Nem igaz. Nekem is fájhat a hátam pedig még fiatal vagyok. :D

2021. szept. 30. 13:45
 63/70 anonim ***** válasza:

"De az hogy keveset keresnek és sokat dolgoznak még mindig nem jelenti azt hogy nem boldogok. Nem épp egy felvillanyozó életkép de attól még lehet boldog az ember."

Pont tudod mi jutott az eszembe, amikor a drága fideszes képviselőnek Jakab odadobta, hogy meg tud-e élni a közmunkából. Éljél meg negyvenezerből, az is azt mondta még boldog is lenne, ha ennyiből kellene élni.

Amúgy a fájdalmat a lelki dolgokra értettem. Egy öreg gondolkodását sem tudod átélni.

2021. szept. 30. 13:52
 64/70 anonim ***** válasza:
Az öreg emberes dologgal még mindig az a problémám hogy a kérdés arról szól hogy hogyan jobb élni. Erre te olyanokkal példálózol akik már az életük végén vannak és akiket már hogy úgy mondjam nem nagyon kísértenek azok a "bűnök".
2021. szept. 30. 14:30
 65/70 anonim ***** válasza:

"Egy öreg gondolkodását sem tudod átélni."

Hogy érted hogy átélni valaki más gondolkodását?

Ezt légyszíves fejtsed ki kicsit jobban mert nem egészen értem hogy itt mire gondolsz pontosan.

2021. szept. 30. 14:32
 66/70 anonim ***** válasza:
Pl. egyik néhai filmrendezőnk a halálos ágyán azt mondta: "Az élet úgy hülyeség ahogy van." Ugye egy fiatal ilyet nem mond, de ahogy öregszik valahogy erre a következtetésre jut a legvégén, feltéve, ha nem hal meg a stressztől 45 évesen mint sokan mostanában. Erre mondtam, mindent másképpen gondol az ember, ahogy öregszik.
2021. szept. 30. 15:03
 67/70 anonim ***** válasza:

66

Ezzel az a gondom hogy attól még hogy valaki öreg nem feltétlen jut arra hogy az élet hülyeség. Jutnak arra is hogy nem hülyeség.

De akár egy fiatal is jutt arra hogy az élet hülyeség. (Ismertem is ilyet)

De a hülyeségtől elszakadva is.

Attól még hogy egy korombeli jutt valamire nem jelenti azt hogy én valaha is ugyan arra jutnék és van más korunkbeli aki teljesen ellentétes dologra fogjutni.

De ugyan ilyen módon egy fiatal is juthat arra amire egy öreg.

Ezek nem korfüggő dolgok.

2021. szept. 30. 15:35
 68/70 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de vannak pl. a bolondnak születtek, akik sokszor boldogabbak mint bárki más. De mivel bolondok, nem tudják, hogy boldogok lehetnek a másvilágon is.
2021. szept. 30. 15:50
 69/70 anonim ***** válasza:

68

Ahogyan vannak macskák is és mivel macskák nem olvasnak bibliát.

De hogy jön ez most ide?

2021. szept. 30. 16:20
 70/70 anonim ***** válasza:
Azt mondom, a macska is lehet boldog meg boldogtalan is.
2021. okt. 6. 15:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!