Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Földi életünkben vagy a...

Földi életünkben vagy a halálunk után kell boldognak lenni?

Figyelt kérdés
Keresztény gyülekezetben hallotam : tagadd meg önmagad, gyűlöld meg a bűnt, tagadd meg a testi vágyakat, tagadj meg mindent ami bűn, ne itt élvezd az életet mert mulandó, és ha itt élvezkedsz örök pokol lesz a vége , majd oda át élj a mennyben az örökkévalóságban.. kérdem én,? Mi lesz ha nem lesz se menny semmi? Akkor majd rájönnek hogy jaj nem éltem de mostmár késő nem pörgethetem vissza az időt
2021. szept. 27. 06:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
#50 Te meg nézz tudományos csatornákat! :)
2021. szept. 29. 12:57
 52/70 anonim ***** válasza:
63%
#51 Olvasd el a Bibliát a többi csak emberi okoskodás :-)
2021. szept. 29. 12:58
 53/70 anonim ***** válasza:

#52: A Bibliát is emberek írták :D

2021. szept. 29. 14:16
 54/70 anonim ***** válasza:
63%
#53 Olvasd el a bibliât 🤗🥰😘😍😌🤩🥳
2021. szept. 29. 14:22
 55/70 anonim ***** válasza:

#54: Te pedig olvass el bármi mást, és az is isten szava ilyen megfontolásból. Javasolnék valami jó kis űrscifit, kíváncsi lennék, hogy raknád össze fejben a Bibliával. Végülis le van írva, csak igaz lehet:)

2021. szept. 29. 14:33
 56/70 anonim ***** válasza:
63%
#55 Olvasd el a bibliát 🥰🧐🧐🧐🤔🤪😱
2021. szept. 29. 14:41
 57/70 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. Még nem válaszolt rá a kérdező, hogy mélyszegénységben élő hogy legyen boldog?
2021. szept. 30. 12:54
 58/70 anonim ***** válasza:

57.

Láttam a 16. kérdésed és nekem nem volt teljesen világos hogy kinek is szólt. Lehet a kérdezőnek sem.

A kérdés azonban nem arra irányult hogy most tud -e valaki boldog lenni hanem inkább (szerintem) hogy megéri-e kockáztatni azt hogy vallásosan él valaki kevésbé boldog életet és utána lehet hoppon marad vagy inkább viseljen el most mindent és várja azt hogy majd halála után jó lesz talán (bár túlvilág esetén sem biztos akkor sem hogy jó helyre fog kerülni).

Ezenfelül nem hinném hogy a mélyszegénységből egyből következne az hogy valaki boldogtalan. Ahogyan a gazdagságból sem következik a boldogság.

Találkoztam is már olyanokkal akik azért voltak szegények mert úgy voltak boldogok. Azt nem tudom hogy jutottak oda de ott már élvezték hogy össze kéregetnek pár száz ezer forintot naponta és meg van ami kell nekik. Közben pedig nem kell aggódniuk a lakbér és egyebek miatt.

De persze ez nem a teljes kép volt lehet ott sem. Nem élek velük nem láttok bele annyira a dolgaikba.

2021. szept. 30. 13:03
 59/70 anonim ***** válasza:
Mondjuk szerintem a mélyszegénységben élőknek érdemes hittel élniük, mert lehet a másvilágon gazdagok is lesznek. Az általam felhozott mélyszegények az ország olyan részeiben élnek, ahol nem lehet még kéregetni sem, mert nincs kitől. Egyik napról élnek a másikra, nagyon kevés bérért és sokat dolgoznak, tehát lustának sem nevezhetők. De akinek rossz itt a Földön, az nagy valószínűséggel a másvilági boldogság valóságát kutatja és akarja.
2021. szept. 30. 13:28
 60/70 anonim ***** válasza:
Pláne, hogy én látom, hogy a 70 év feletti rokoni köröm egyik napról a másikra lett majdnem szent ember. Majdnem minden nap a templomban ülnek és életükben nem így éltek. Vagy egyedül maradtak vagy már érzik, kevés van az életükből, érdemes megpróbálni a halál utáni jó élet lehetőségét.
2021. szept. 30. 13:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!