Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bizonyíték arra hogy...

Mi a bizonyíték arra hogy Isten szava a biblia?

Figyelt kérdés
Számomra vannak benne igazak de a 70% nagy mese, felturbózva minden félelemkeltéssel, a földi boldogság megtagadása, manipuláció. Ha van Isten nem ilyennek képzelem el... azt írtak bele amit akartak.. meg azt sem értem sok hivő erőszakosan miért üvölt hogy menny és pokol van? Mert mondják azt írja a biblia. Na és? Akárki bele irhatta. Es ha kamu az egesz?
2021. szept. 3. 16:57
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:

Apologetikus mondott valaki?

Merra van a kijarat? :D

2021. szept. 6. 13:07
 62/64 anonim ***** válasza:
100%

Röviden a válaszom:

1. A keresztényekre bízom annak eldöntését, hogy mit szólnak ahhoz a nézethez, hogy a Bibliában vannak "túlzó" próféciák. Szerintem erről nekik kell gondolkodni inkább, nem nekem.

2. A vita nem arról szólt, hogy a hatalmak meghódították-e Egyiptomot, hanem arról, hogy pusztasággá, romhalmazzá lett-e 40 esztendőre, ahogy a prófécia szövegében (Szent István Társulat fordítás) van. Mellesleg ott van az egyiptomiak szétszóratására és összegyűjtésére vonatkozó kijelentések is. Josephus kijelentése, miszerint néhány egyiptomit fogságba vittek (szerintem) nem teljesíti be a próféciát.

3. A 40 esztendő valóban lehet szimbolikus. De vajon akkor a 70 éves babiloni fogságról szóló jeremiási kijelentés is az? Vagy maradva a negyvenes számnál: ha jól emlékszem, Mózes 40 napig volt a hegyen, Jézus 40 évig böjtölt a pusztában. Ezekben az elbeszélésekben a negyvenes szám szimbolikus vagy sem? Erről is a keresztényeknek kell inkább elgondolkodni, ha érdekli őket a téma.

5. Magam is ismerem valamennyire az apokaliptikus irodalmat, mivel foglalkoztam egy időben sokat Dániel és a Jelenések könyvével.

Nekem úgy tűnik az ezékieli kijelentésnél, hogy a szerző nem isteni próféciát írt, hanem próbálta kikövetkezteni, hogy mi lesz a Egyiptomnak a sorsa, politológiai szemszögből. Ez amúgy még nem zárja ki azt hogy a szerző Isten embere legyen. De számomra nem is bizonyítja semmi, hogy az volt.

+ 1 megjegyzés:

Nem kell velem egyetérteni. Ha valaki szerint a Biblia Isten szava, hihet szabadon abban, nem célom a keresztény hiterombolás.

Üdv.

2021. szept. 8. 21:05
 63/64 anonim ***** válasza:
Ja, és még valami: köszönöm a magyar fordítást.
2021. szept. 8. 21:05
 64/64 anonim ***** válasza:
Még valami: a 61-es kommentem első pontjában a "túlzó próféciák" kijelentést "túlzó leírásokra" módosítom.
2021. szept. 8. 21:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!