Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segíthet a Biblia megküzdeni...

Segíthet a Biblia megküzdeni az aggodalmaiddal? Mit válaszolnál? Igen. Nem. Talán.

Figyelt kérdés
2021. aug. 26. 11:06
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia önmagában nem feltétlenül segít, bár Isten szava nem tér vissza üresen Ő segíthet a Biblián keresztül neked. Az Istenbe vetett bizalom (hit) segithet elsősorban.
2021. aug. 26. 11:29
 12/50 anonim ***** válasza:
88%

Általánosan: igen, segíthet. Szerintem sokaknak segít is. Mármint a hit, nem maga a biblia, bár biztos van olyan, akiknek ez ugyanaz.

Személyesen: Én nem így szoktam megküzdeni az aggodalmaimmal.

2021. aug. 26. 11:31
 13/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Miért gondoljátok így? Előre is köszönöm az őszinte válaszokat!

2021. aug. 26. 11:35
 14/50 anonim ***** válasza:
46%
Mert nem vagyok keresztény és nem hiszek semmilyen természetfeletti lény én.
2021. aug. 26. 11:42
 15/50 anonim ***** válasza:
0%

Ha helyeslő választ akarsz, akkor tetesd át a Vallás kategóriába a kérdést.

Ha normális választ akarsz (Nem), akkor hagyd itt, s ne kajálj be minden vallásos hülyeséget.

2021. aug. 26. 12:10
 16/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem vallásos emberként nekem nyilván nem segít a Biblia. Ismerek többeket, akiknek a hit segített az életben átvészelni a kríziseket, de azt nem tudom, hogy a személyes hitük, vagy a bibliai szövegek üzenete.

A válasz a kérdésedre: Nem hívőnek, biztosan nem segít. Hívőnek, attól függ, miben keres kapaszkodót.

2021. aug. 26. 12:49
 17/50 anonim ***** válasza:
100%
Ez -meglátásom szerint- az aggodalom típusítól függ.
2021. aug. 26. 13:20
 18/50 anonim ***** válasza:
100%

ha megküzendi az aggodalmakkal = kevésbé aggódni miattuk (de magát a problémát nem oldaná meg) akkor a vallásosaknak egyértelműen segíthet.

én nem vagyok vallásos, de ha ideges vagyok előveszem a kedvenc könyveimet. a problémámat nem oldja meg fél óra olvasás, de kicsit megnyugtat és utána könnyebben nézek szembe az akadályokkal.

2021. aug. 26. 14:20
 19/50 anonim ***** válasza:
A hit segíthet, amire akkor jutsz ha megismered a Bibliát, elsősorban is az Újszövetséget. De az Ószövetségből is van mit tanulni, pl. a bölcsességi irodalomból, legjobb lélekerősítő a Zsoltárok könyve.
2021. aug. 26. 16:35
 20/50 anonim ***** válasza:
igen, de csak akkor, ha van hited
2021. aug. 26. 18:36
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!